Luuuuucka Online

Rady a Tipy - Jak na blog|Luuuuucka

Ahoj

Je tu další článek a ano, jak jste poznaly, i já vás tu budu poučovat o tom co NESMÍTE psát na blog. Ne, samozřejmě si dělám srandu. Budou tu jen tipy, čeho bych se vyvarovala, ale nechci tím nikoho hejtovat to ne. Prostě a jednoduše - tohle jsou rady a tipy pro úspěšný blog.


Název blogu a článku

Název blogu, i když se to nezdá důležité, důležitý je. Představte si třeba, že vidíte článek od blogu, který se jmenuje např. (to si vymyslím) "Hgf" Ano, takový stupidní název, kdyby si někdo na hpd.cz dal, tak na to nekliknu. Když se ale někdo bude jmenovat třeba "Retardovaný blog šílené puberťačky" tak už mě to mnohem víc přiláká. A jméno článku, to asi všichni chápeme. Název článku nás musí upoutat.Když to bude nudný název, nezaujme mě, a článek nerozkliknu. Na druhou stranu se nevyplatí dělat ani tzv. clickbaity, např. "Přijde konec světa? Výbuch v Africe" (tuhle kravinu jsem si prosim vás vymyslela). Prostě že to je něco přehnaného, aby vás to navnadilo, na to kliknout.


Téma článku

Nejdůležitější je, jaké téma článku si zvolíte. Někdo píše o svých pocitech, o svém životě, o zvířatech, o beauty a tak dále. Proč ne. Ale musí to být rozumně zvolené. Nikoho nezajímá typ článku, jako třeba "Moje nemoc" Jo, zní to dobře, ale obsah je potom třeba takový: "Dnes jsem nemocná, takže jsem doma. Celou dobu koukám na vide od této YTberky, už mě to nebaví. Zatím." To už to rozepište víc. Téma musíte vybrat tak, aby vás bavilo ho psát, aby to bavilo čtenáře a abyste ho uměly dostatečně rozepsat a pokrýt s minimální pomocí googlu či internetu. 


Délka článku

Článek o dvou větách je na nic, to to radši napište třeba do síně slávy. Ale, mně se třeba mnohdy nechtějí číst ani přehnaně dlouhé články. Proto nepište články moc krátké, ale ani na ne druhou stranu zas až tak moc moc dlouhé, protože, z mé zkušenosti to prostě pak už není ono. Já třeba píšu články celkem krátký, ale spoustu blogerek tady na hpd má super délku článků (nechci jmenovat).


Gramatika

"Ahoj, tadi lucka a výtam výs u dalsího članku." aneb. první věta článku s miliardou překlepů a gramatických chyb. Jasně, je lidské, že se občas překlepnete a nevšimnete si toho, nebo ve spěchu uděláte nějakou gramatickou chybu, ale to jsou u většiny lidí jen výjimky. Číst článek, napsaný stylem jako výše uvedený úryvek by se mi fakt číst nechtělo. Proto si články po sobě buď kontrolujte, nebo pište pěkně pomalu.


Grafika

Článek, kde bude všechno splývat dohromady, bude to bez zvýraznění a obrázků mě taky moc nepobaví, zvlášť když je to třeba DIY. V tomto článku taky nejsou obrázky, ale uznejte, že se článek mnohem líp čte, když jsou aspoň jednotlivé podnadpisy zvýrazněny tučně. Proto doporučuju si nechcat chviličku času navíc a najít nějaký tématický font, obrázek nebo barvu písma.


Vydávání článků

Nikoho nepotěší, když jeho oblíbený blogger napíše tři odfláknuté články najednou a pak měsíc nic. Je lepší si na článcích nechat záležet, nastavit si dny, kdy vydáváte a podle těch se řídit. Jasně, že ne vždy to vyjde v den kdy má, ale tak, aspoň orientačně. 


Buď sama sebou

Mě třeba nepotěší článek, kde je všechno napsané jako z googlu. Proto občas přidejte nějakého smajlíka, vtipnou závorku nebo cokoliv jiného, co ten článek trochu oživí. Článek potom působí mnohem uvolněněji a lehčeji než když je to věta za větou bez přestávky. Chápete jak to myslím, ne?

Jsem si jistá, že jakmile článek publikuju, ještě mě něco napadne, klasika. Můžete mi napsat vaše tipy na blog a třeba se řídit těmi mými. Tak zatím ahoj!




Vaše Luuuuucka

Komentáře

Luuuuucka(Brasil)

Neee!!! To si děláte ze mě srandu?! Holky, strašně moc moc vám děkuju za neuvěřitelnou salvu plusek u tohoto článku. Mám vás nejradši. Vrátím se takhle z dovolené, otevřu hpd.cz, aktvita: Váš článek Rady a Tipy - Jak na blog získal plus od uživatelek: bla bla bla.
Ještě jednou díky, je to snad nejoblíbenější článek vůbec u mě na blogu.!

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.