Luuuuucka Online

Rady a Tipy - Co dělat když se nudíme|Luuuuucka

Ahoj

Vítám vás u dalšího článku. Jak se tak na to koukám, asi tu máme novou sérii, nesoucí jméno Rady a Tipy, co myslíte? Každopádně minule jsme měli tipy ke psaní článků, dneska tu najdete několik aktivit, jak se zabavit, když jste nemocné, nudíte se atp. Určitě mi napište, jaké další články v této sérii by se vám líbily. Ještě mě napadlo, že bych mohla udělat sérii Top 5 nebo Top 10 něčeho, tak mi taky můžete dát vědět, jestli jo nebo ne. Teď už ale dost keců, od toho je Lulíkovo blábolení, na které se můžete těšit už za  týden a jdeme na to!


1. Tip - Čtení

Teď by mohla přijít taková ta nudná věta - čtěte, rozšiřujete si slovní zásoby atd. To je samozřejmě pravda, ale nemusíte číst jenom kvůli nějakým větám, které vám říkají učitelky a rodiče. Čtení vás může zabavit na dlouhé hodiny, pokud najdete knihu, která vás bude bavit. Článek o knihách, které doporučuji, které mám ráda chystám, ale očekávejte ho až o prázdninách. Hold, mám naplánované psaní až do prázdnin. Něco málo se ale můžete o knihách dozvědět na mém blogu, kam přidávám recenze knih, které čtu. Nejsou tam všechny, ale většina ano, tak se mrkněte. Jak už jsem ale říkala, když najdete vám vyhovující knihu, začtete se do děje a vžijete se do postav, budete knihy milovat jako já a moje kamarádka Kiki 014, i když jste si nikdy nemyslely, že vás něco jako písmenka na papíře, v hezké vazbě, můžou někdy bavit. A potom, když ve škole uslyšíte větu: "Do dvou týdnů mi přinesete čtenářský deník" nebudete ve stresu, že nemáte dvě knihy do deníku.


2. Tip - Kreslení

Nevím jak vás, ale mě kreslení dost baví. Bohužel ale nejsem z těch lidí, kteří by dokázali kreslit nějak obstojně podle fantazie. Proto na YouTube sleduju kanály s návody na kreslení. Podle těchto videí, nebo třeba podle obrázků na googlu, pinterestu nebo v knihách potom vznikají ty barevné čmáranice v blocích a skicácích. A jak takové neužitečné kreslení využít? Jednoduše! Nebaví vás shánět materiály na ty složité návody na zkrášlování školních sešitů, stejně jako mě? Vezměte si čistý papír o velikosti vašeho sešitu, načrtněte jmenovku, napište předmět, nakreslete na zbylé místo vámi zvolený, klidně jednoduchý nebo roztomilý obrázek, můžete přidat třeba bublinu, ve které postavička na obrázku říká nebo si myslí něco, týkající se daného předmětu a nalepte na sešit. Hotovo. Já si třeba na matematikový sešit namalovala miminko, které má v mráčku nad sebou příklad 1+1. Nic složitého, ale nudné sešity to zhezčí. 


3. Tip - Učení se

"Ježiši Lucko, to je přesně to, co já teď dělat nechci" děsíš se určitě. A ano, číst si nudné zápisky nebaví snad nikoho. Ale pokud je víkend, zítra píšeš písemku z dějáku a nebaví tě se už učit, zbylý čas můžeš vždy zábavně využít. Co takhle si třeba hrát na školu? Vžij se do role učitelky, která odříkává žákům učivo. U tohoto způsobu se můžeš zábavnou formou učit. Aby to bylo realičtější, můžeš si vzít pár plyšáků, z těch udělat třídu a být na chvíli učitelem. Nebo si můžeš vymýšlet různé krátké básničky a příběhy, které ti pomohou si zapamatovat třeba vyjmenovaná slova nebo cokoliv jiného. Nebo si do sešitu k zápiskům nakreslete obrázky, sešit bude vevnitř vypadat pěkně. to samé platí o zvýrazňovačích - nadpisy, odrážky a důležité pojmy, které budou barevně zářit vypadají vždy pěkně a přehledně. 


4. Tip - Mazlíčci

V dnešní době už má spousta z nás nějakého domácího mazlíčka. Ať už je to rybička, králíček nebo pes, všechna zvířátka potřebují naši lásku a péči. Proto není od věci si ve volné chvíli na internetu najít něco, co jste o vašem miláčkovi nevěděli. Nebo na internetu je taky spousta DIY návodů na vybavení a hračky pro domácí zvířátka. Proč je nevyzkoušet. Většinou nejsou moc náročné, ať už obtížností, časově nebo finančně. Vezměte pejska na procházku, pohlaďte kočičku nebo nechte proběhnout vašeho králíka. I s malým zvířetem se dá užít spoustu srandy, i když je to třeba želvička, která se může zdát nudná. Takže svoje mazlíčky nezanedbávejte a uvidíte, že vám budou dělat radost o to déle a o to větší.


5. Tip - Procházka

Tohle se nějak tak pojí s předchozím tipem. Pokud teda máte toho uštěkaného, chlupatého smradíka, běžte s ním ven. Je jedno, jestli bydlíte na vesnici či ve městě, prospěje to vám i jemu. Takže nelenošte, běžte se projít a pokud chlupáče nemáte a jen tak chodit vás nebaví, povolejte do služby nejlepšího kamaráda číslo dvě - sluchátka. Myslím, že snad každá z nás nějaká doma má. Je jedno jestli jsou drahá nebo levná, špuntová, klapková nebo bezdrátová. Prostě je popadněte, strčte do uší, pusťte hudbu z mobilu či MP3 a můžete vyrazit, aniž byste  se moc nudily. Ale pozor, ať se vám nic nestane třeba na přechodu, se sluchátky může být hůř slyšet.


6. Tip - DIY

Tohle už jsem zmiňovala. Různých nápadů na tvoření je na internetu nespočet. Pokud znáte stránku pinterest, máte vyhráno. Nikde nenajdete kreativních věcí víc. Klidně pusťte DIY na YouTubu, je to jedno. Hlavně, ať vás to baví. A jak už jsem psala u bodu 4, můžete vyrobit něco pro své mazlíčky, pro sebe, pro někoho, nebo prostě třeba nevim. Tak.


7. Tip - Psaní

Málo co mě zabaví na tak dlouhou dobu. Je fuk, jestli se rozhodnete psát na blog na hpd nebo na svůj vlastní blog. Je fuk, jestli budete psát spíš pravdivé články nebo příběhy, třeba na Wattpad. Hlavně si vymyslete téma, které vás bude bavit psát. Já píšu třeba na blog, i příběhy na Wattpadu, baví mě obojí moc a je mi jedno, co z toho dělám. Můžete si klidně psát jen tak, do deníčku, jen pro sebe, nikdo neříká, že ne. Sami můžete vidět, jaký pokrok jsem já ve blogování udělala. A to čistě jen díky tomu, že nepřestávám a píšu a zdokonaluju se (snad:D) stále víc.


8. Tip - Kamarádi

Toto snad nemá cenu zmiňovat. Každý dobrý kamarád, pokud má čas a je to možné, vám pomůže. Můžete mu napsat na messenger a psát si s ním, můžete jít na zmrzku, do obchodu, nebo k sobě jen tak na návštěvu. Rozhodně se svých kamarádů a kamarádek zeptejte, jestli nemají čas. Pokud ano a budou chtít být s vámi, máte o zábavu postaráno.


9. Tip - Zkoušení outfitů

Jestli máte doma zrcadlo, nebojte se vytáhnout ze skříně pár kusů oblečení. Můžete si nakombinovat dokonalé outfity, které byste jinak v ranním spěchu neobjevily, protože nosíte pořád dokola to samé - tričko a legíny. Teď ale máte možnost objevit nové kombinace oblečení, ve kterých se budete líbit všem. Takže zkuste všechno možné (radši i nemožné) a uvidíte, co z toho vzejde.


10. Tip - Hudba

Poslední, snad nejjednodušší věc kterou můžete udělat. Tak třeba. Přijdete ve dvě domů ze školy, utahané a unavené po náročné písemce. Nechce se vám nic dělat, nejradši byste sebou plácly přímo do postele. Ale máte spoustu úkolů, protože zítra vás čeká další test. Tady znovu poslouží ta ona věc, sluchátka. Klidně si chvilku sedněte na gauč, sluchátka zastrčte do mobilu, pusťte hudbu na plný pecky a trochu se nastartujte a pak přejďete na ty úkoly. Uvidíte, že se sluchátky v uších to půjde líp;) Koneckonců, až dodělám tento článek, nebude se můj zbytek dne moc lišit. Mám na práci dva referáty do školy, takže se do toho asi pustím.



To je pro dnešní článek všechno. jak už jsem se ptala na začátku, napište, jaké další články byste chtěly ze série Rady a Tipy a Top 10. A ještě mám jeden velký dotaz: v pátek by měl vyjít článek, založený na mých fotkách, ale potřebuju, aby se zobrazovaly. Máte někdo nějaké osvědčené návody a tipy, jak vkládat vlastní fotky, aby se ve článku zobrazovaly? Pište do zpráv a komentů, budu jen ráda. díky za přečtení a ještě mi napište, co děláte nejčastěji vy, když se nudíte. Zatím ahooj!




Vaše Luuuuucka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.