Luuuuucka Online

Co si přečíst - o letních prázdninách|Luuuuucka

Ahoj

Po nějaké době jsem se konečně dokopala k tomu, abych napsala další článek. Začala nám druhá půlka prázdnin a to znamená ještě necelý měsíc volna - bez úkolů a povinností. A co je lepšího, než si v létě sednou do stínu, namíchat si nějaký drink s ledem a začíst se do zajímavé knihy. Proto jsem se rozhodla napsat článek s pár tipy na knihy. A napadlo mě, že bych udělala sérii, že když se mi doma nahromadí nějaké přečtené knihy, napíšu vám nějaké tipy a shrnutí. Tak mi napište, jak by se vám to líbilo. To už by do začátku stačilo, pojďme se podívat na ty knihy!


Americké zápisky

Myslela jsem si, že mi na třítýdenní dovolenou budou tři knihy stačit akorát, ale opak se stal pravdou. Kvůli častému dešti jsme proseděli dlouhé chvíle před stanem a když už mě nebavilo ani hrát na mobilu, nezbývala jiná možnost, než si číst. A tahle kniha mě fakt příjemně překvapila. Je vlastně o holce, která se vydá za svým snem, studovat do ameriky, kde hraje za tenisový tým její školy. Je to spíš oddechová kniha, žádná extra napínavá detektivka či kriminálka, ale pár "napínavějších" částí se tam naskytlo. Do toho je tam i správné množství romantiky a prostě super. Zítra mám v plánu napsat ještě plnou zpožděnou recenzi na tuto knihu na svůj blog, tak se můžete mrknout;-)

Autor: Barbora Jiříčková



Náhradní kluk

Další kniha, kterou jsem v průběhu dovolené rozečetla a přečetla je kniha Náhradní kluk. Na tu jsem napsala recenzi pro změnu včera. Ale ve zkratce - kniha se týká toho, že hlavní hrdinka Gia se rozejde se svým klukem Bradleym několik minut před začátkem školního plesu a osloví náhodného kluka na parkovišti, aby předstíral, že je její přítel. Já jsem si třeba myslela, že minimálně polovina knihy bude o tom, jak to Gia a její Náhradní Bradley zvládají na plese a překvapilo mě, že z plesu odcházela asi na dvacáté straně, možná ani ne. Každopádně další pohodová, romantická a i trošku smutná kniha, která stojí za to jít do knihkupectví nebo aspoň navštívit knihovnu:))

Autor: Kasie West


Dopisy na konec světa

Poslední kniha v dnešním článku nese název Dopisy na konec světa. Je to teda podle mě něco úplně jinýho, než ty dvě předchozí knihy. Ty byly spíš takové zábavné, tahle je, jak to říct, prostě jiná. Laurel a její třída dostanou ve škole za úkol napsat dopis někomu, kdo zemřel. Laurel, místo toho aby úkol odevzdala, si z toho udělá "koníčka" a píše dopisy různým mrtvým zpěváků, hercům a významným osobnostem. Celá kniha je v podstatě odvyprávěná právě těmito dopisy. A Laurel má právo mít k dopisům pro mrtvé "zvláštní vztah", protože před nějakou dobou jí zemřela starší sestra May. Jak už jsem říkala, minulé knihy byly spíš takové odpočinkové, tohle už má nějaký hlubší smysl a je to takové dojemné. Co mi ale přišlo nejzvláštnější nebo prostě odlišný od prakticky všech knih, co jsem kdy četla je, že kdykoliv někdo, třeba nějaká YTberka, která točila tipy na knihy říkala, že u nějaké knihy brečela, tak já si vždycky říkala, že já bych nebrečela, je to jen kniha. Ale tahle kniha mě docela hodně dojala, místy to bylo fakt hluboké a dalo by se říct že mi i pár slz ukáplo.

Autor: Ava Dellaira


Budu ráda, když mi napíšete, jestli jste nějakou z těchto knihy četly, popř. jestli se na ně chystáte. Napište mi i nějaké vaše tipy na knížky, abych měla co na čtení. Jo a ještě jedna věc, v blízké době by (MOŽNÁ) mohl vyjít díl ze série Moje Morčátka Rexi a Křupy, tak mi napište, co na to říkáte.

To je všechno, mějte se pěkně a užívejte si těch strašných veder! Ahoooj!

(fotky nejsou moje)


Vaše Luuuuucka



Komentáře

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Hezký článek...Tady máš pár tipů...

Malé věci,Velké věci,Deváté nebe...A taky Ti doporučuji Vinetou od Karla Maye. Já jsem se podívala na jeden díl v televizi a na konec jsem shlídla všechny odvysílané díly co tam během prázdnin dávali a pak jsem přešla na knižku. Jo a ještě Marka Twaina - Dobrodružství Toma Sowyera. Mě osobně ted chytla celkově tady tato četba a ani nevím proč smajl asi to důvod má,ale já ho nevyhledávám.

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Luuuuucka: Není zač.Zkus to a uvidíš.Mě se třeba do Vinetua vůbec nechtělo a film jsem shlédla dalo by se říct z nudy...Říkala jsem si: To mě bavit určitě nebude a položila po chvilce ovladač...Ale pak jsem si to rozmyslela a dneska už čtu knížku smajl.

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

ela: Taky moc děkuju za tipy a koment, jdu se na ty knihy kouknou, jestli by se mi líbily, nebo ne '(ale myslím že jo, protože já čtu skoro všechnsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Hezký článeksmajl O zmíněných knihách jsem už slyšela, ale nečetla je a dokonce ani nezařadila na svůj „wish list"smajl Každopádně kvůli tvému článku jsem se rozhodla, že první dvě knihy určitě stojí za přečtení a už je mám na seznamusmajl

Doporučila bych ti sérii Měsíční kroniky. Je to retteling na známé pohádky od Marissy Meyer. Série má celkem čtyři knihy + dvě doplňkové.
Příběh se odehrává v daleké budoucnosti a postupně poodekrývá osudy čtyř hlavních hrdinek.

Dále bych ti doporučila Sofiin svět, což je kniha, která tě formou příběhu uvede do základů filozofie. Člověk u toho musí trochu víc přemýšlet nebo něco číst víckrát, ale stojí to zato.
Knihu jsem četla, když mi bylo asi jako tobě. Moc mě bavila, navíc jsem o dva roky později zjistila, že Sofiin svět je v nabídce povinné četbysmajl

Pak by se ti třeba mohla líbit kniha Moje srdce a jiné černé díry. Po přečtení obsahu to sice vypadá na těžkou knihu, ale opak je pravdou - čte se prakticky samasmajl Všechny ty úvahy a pocity Aysel tě donutí zamyslet se nad tím a prožívat příběh s ní.
Btw, na dovolené mě obsluhovala barmanka, která se také jmenovala Ayselsmajl Dokonce jí, dle popisu v knize, byla i podobnásmajl

Poslední, co ti doporučím, je série Percy Jackson. Zatím mám přečtené teprve dva díly, ale už mám doma z knihovny třetí a myslím si, že do konce října bych mohla stihnout sérii dočístsmajl
Ve zkratce - série je psána z pohledu kluka, který je tak trošku jiný. Má problémy ve škole a doma to taky není nejlepší. Pak se však dozví, že je polobůh a jeho život tak nabere úplně jiné otáčky.
Vše je prodchnuto řeckou mytologií a humorem, což je podle mě úžasná kombinacesmajl

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

Butterfly340: Super, díky moc. Jojo, ty tři knihy co jsem zmiňovala fakt za přečtení stojí, myslím že nešlápneš vedle. A o žádné z knih co píšeš ty jsem ještě neslyšela, tak se na ně jdu hnedka kouknoutsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Jó, není nad to pobrečet si u knížky. smajl

Tipy jo?

Jak jsem přežil pubertu své dcery a nezbláznil se
Malá a krátká knížka, zato však opravdu vtipná. Svět mladých z pohledu otce. Slovo "pubertosaurus" mám v paměti stále, a něco mi říká, že moje děti ho určitě někdy uslyší. d:

Šest vran
I když tě možná úplně nechytne na začátku, tak věř, že prokousat se tím stojí za to. Děj je napínavý a místy opravdu až akční. Myslím, že jejího přečtení nebudeš litovat.

Trochu jiný penzionát (já četla jen první, což je Etiketa, špionáž)
Pokud jsi četla a bavil tě Harry Potter, tohle by mohlo taky. Mají to napsané ze zadní strany a já nemůžu než souhlasit. Opravdu povedená steampunková verze již zmíněného Pottera. Se Sofronií jsem se nenudila.

Dospělost je mýtus
Tohle je sbírka krátkých komiksu, ale pozor. Při prvním čtení mi koutky cukaly prakticky pořád. Dalo by se to nazvat parodií života. Řekla bych, že její rozsah by vadit neměl, i v tom málu má opravdu co nabídnout.

Jiskra života
Nevím, jestli by tě to mohlo bavit, je to přece jenom kniha spíše pro starší, ale mně se vcelku líbila. Děj knihy je zasazen do druhé světové a pozorujeme jak skupinku vězňů, tak jednoho z esesáků. Myslím, že člověk si uvědomí, jaké máme štěstí.

Zuby nehty
Sbírka několika strašidelných povídek. Některé jsou slabší, ale pak jsou tam i ty, které ti nedají spát. Čtení je to svižně a za jedno odpoledne bys mohla mít přečteno. Já to četla tři dny, ale tak já čtu jak šnek, a zrovna tohle jsem četla cca před půl rokem, což je taky docela rozdíl.

Šťastný jako blecha
Nevím, zdali tomu říkat oddechovka, ale není to nic složitého. Nemám z toho ten profesionální pocit, jako z jiných knih opravdu zkušených autorů, ale rozhodně to nebylo špatně čtení. Sem tam jsem se i zasmala. Na druhou stranu nastal v knize okamžik, kdy jsem si říkala, že s tím už nemůžu číst dál stejně, jako do té doby.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

Naty a Kája: Jéé, super, díky za spoustu tipů. Ani jednu z nich jsem nečetla, o většině ani neslyšela. Jen šest vran mám na wishlistu. Ještě jednou moc díkysmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.