Luuuuucka Online

Bez Názvu #7 - pavouci ve skříňce?!|Luuuuucka

Ahoj

Asi se divíte, co je to tady na mém blogu za článek, který nikdo nezná a ještě ke všemu už sedmý díl? To si vysvětlíme už za chviličku. Máme tu další díl Lulíkova blábolení. Vím, že tato série není moc populární, ale mě baví ji psát, protože je to vždy takové oddychové psaní. Dneska tu nemáme tolik témat jako vždy, nemáme tu ani oblíbenou písničku a knihu, protože mi přijde naprd to sem vždycky dávat. Dneska tu s vámi chci probrat asi tři věci, takže se na to bez dalšího protahování vrhnem.


Změna názvu

Jak už jste si mohly všimnout, tento článek, který já považuji za klasické Lulíkovo blábolení má v kolonce na název napsaný úplně jiný název. Prostě jsem si konečně uvědomila že slovní spojení 'Lulíkovo blábolení" je totální hovadina a že sérii s takovým názvem vydávat fakt nemůžu. Takže jsem se trochu zamyslela nad novým názvem a ode dneška bude tato série na mém blogu pod názvem Bez Názvu (:D) Kdyby někdo z vás měl nějaký jiný nápad na název takovéto kecací série, která je v podstatě o tom, co se zrovna děje, prostě takové pokecáníčko, tak mi můžete napsat a já to zhodnotím. Ale prozatím to necháme takto.


Recept na Čoko Cookies

Po nějaké době tu máme i recept, protože jsem si za poslední dobu oblíbila recept na čokoládové sušenky, který jsem našla u Svět podle Katky. Dám vám sem jak moji fotku (opět kvalita jako blázen), tak originální Katky video:)

Katka ve svém videu udává, že ingredience jsou:

200g tuku na pečení

300g cukru

1 vajíčko

275g mouky

75g kakaa

3 lžičky kypřícího prášku

Čokoláda na ozdobu


A péct na 200°C 11minut.


Mně to přišlo, že je tam strašně moc toho tuku a cukru, takže jsem si recept trochu přetransformovala, poupravila poměry surovin a sušenky mi přijdou úplně stejně dobré, jen do nich nepadne tolik nezdravého.


Můj seznam ingrediencí

100g tuku na pečení (Hera)

130g cukru (krystal)

250g mouky (hladká/polohrubá/mix)

1 vajíčko

půl balení prášku do pečiva

kakao od oka

čokoláda, lentilky nebo jiné cukrářské zdobení na ozdobu


Sušenky nejsou tak sladké a tučné, ale nedrolí se, nejsou málo sladké a vyhovuje mi to takhle na sto procent. Akorát se mi po jedenácti minutách zdály nedopečené, takže já je dělám na 200°C 15 minut.

Katka tam dále říká, že je lepší je dělat v robotu, protože těsto se míchat nedá, což je pravda, ale protože mě pečení baví, tak já ho pokaždé dělám ručně. V míse rozšlehám vejce s cukrem a přidám rozehřátý tuk. V misce bokem si smíchám mouku, prášek do pečiva a kakao (holandské), aby sypká směs měla našedle hnědou barvu. Pak postupně vmíchávám stěrkou směs do té tekuté, dokud to jde dělat v míse. Potom sypkou směs vpracovávám do těsta ručně v misce nebo i na pracovní ploše. Když je těsto tuhé, hladké, bez hrudek a prostě pěkné, dělám z něho malé kuličky a skládám je s malými mezerami na plech s pečícím papírem. Trochu je zplacatím lžičkou a ozdobím kousky čokolády nebo třeba cukrářským zdobením. A pak už je jen nechám čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě, přendám na tác a peču druhou várku.

Jo a ještě můj osobní tip - pokud se vám těsto hodně drolí při hnětení nebo skládání na plech, namočte si trošinku ruce a těsto dělejte vlhkýma rukama

Tento recept fakt dělám ráda, je z toho necelý dva plechy sušenek a netrvá to zas tak dlouho, zabere mi to i s pečením něco málo přes hodinu. Ale musíte si vzít, že já to celý dělám ručně, kdybych si to dala do robotu, tak to mám asi rychleji. Doma se po nich vždycky zapráší, hlavně brácha je schopnej zlikvidovat celou dávku ani ne za 24 hodin. Doporučuju zkusit:))



Škola a začátek školního roku

Jsme asi u hlavního tématu dnešního článku, protože škola jev plném proudu a s ní je tu i spousta spousta povinností a málo času. Vím, že pro většinu lidí je škola jen nuda, ale já, protože jsem se letos dostala na osmiletý gymnázium, jsem se fakt těšila, protože mě strašně zajímalo, jestli je učení na gymnáziu o tolik těžší a jiný než na základní škole. Všichni mě strašili s tím že je to hrůza, ale zatím, co jsem si tam ty dva týdny odseděla, jedinej rozdíl kterej vidím je, že když učitel položí otázku (které mi přijdou většinou na stejné úrovni jako na ZŠ), tak už se aspoň někdo hlásí, a všichni jsou tam aspoň inteligentní (bohužel až na mně, moje logika je šílená:D). Jinak co se mi u nás ve škole líbilo už když jsem tam byla v dubnu na přijímačkách, byly školní skříňky, kdy má každý student celé studium (v mém případě i osm let) jednu svou skříňku. Tak jsem byla netrpělivá, až dostaneme klíčky, a když jsme je hned druhý den dostali a já si letěla do skříňky odložit ty tunový učebnice, tak jsme tu skříňku novým klíčkem otevřela a zatímco všichni si tam v klídku skládali věci, na mě tam koukali dva pavouci (johany). Naštěstí jedna hodná spolužačka mi je dala pryč a tu skříňku mi vytřela, protože mám poslední dobou, stejně jako ze žab, velkej strach z pavouků. Plus jsem pak ještě ve své lavici ve třídě našla dalšího suchýho pavouka, ale to už je asi nepodstatný. Ale zpět do současnosti. Teď se teda učím zhruba ty dva týdny a zatím jsme teda žádnej test nepsali, takže to nemůžu posoudit, ovšem, co mě překvapilo, bylo to, že jsme měli normálně čěštinu a já se tak ptám učitelky, kolik budeme mít povinných knížek ve čtenářským deníku a kolik jich teda za ten rok budeme muset přečíst. A učitelka: No, asi vám to zatím zadám jen do pololetí, do ledna a budu po vás chtít, abyste do toho pololetí měli ve čtenářským deníku 2 knihy.

A já jako WTF. Dyť to na základce jsme měli dvě knihy na tři měsíce, ne dvě knihy na pololetí. To jsem si myslela, že to bude nějaká šílenost, třeba jako dvacet knih na pololetí a ne dvě. Ale tak ok, nebudu si stěžovat, ať toho nemám zbytečně ještě víc. Jinak, řeknu vám ještě dobrou metodu, kterou jsem někde vyčetla na netu, jak se naučit nějaký učivo, jo? Jednoduše si na hlasový nahrávání nahrajte buď výklad učitele nebo si ten zápis pak doma přečtěte a nahrajte. Pak si to pouštějte, třeba když jedete busem do sluchátek, nebo klidně doma a budete to mít naposlouchaný. Zkuste to.

A ještě jedna věc ohledně pomůcek. Máte už všechny pomůcky? Jako sešity a tak? Já jsem třeba ze základky byla zvyklá, že nám na konci školního roku v červnu dali seznam pomůcek a my si to přes prázdniny nakoupili. Ale teď jak už máme na každej předmět někoho jinýho, tak to chce každej profesor (dost mi trvalo, než jsem si zvykla říkat vyučujícím profesorko a profesore) podle sebe, takže já jsem sešity a pomůcky sháněla jako blázen v průběhu roku. Ale co se dá dělat. Jinak, na pěkný sešity doporučuju hypermarket Albert, v těch velkejch prodejnách toho mají fakt spoustu. Teď už ale tak vesměs mám všechno, takže to je už v pohodě. 

Poslední věc snad, je ranní vstávání. Nevím jak vy, ale já to nenávidím. A když jsem si spočítala, že na novou školu budu jezdit autobusem, kterej jede jen jednou za hodinu a z mé zastávky v 7:13, takže budu muset vstávat v 6:00, tak jsem z toho úplně nadšená nebyla. Ale nakonec je to v poho, všechno  stíhám a fakt si hlídám, aby mi to neujelo, protože to by byl průšvih. Tak by mě ještě zajímalo, v kolik hodin vy ráno vstáváte a jak to prostě v ty školní dny ráno máte.


Tak jo, to by bylo pro dnešní část Bez názvu vše. Napište mi dolů do komentů o těch pomůckách a o vašich ránech a užívejte si všechny školní dny. Zatím čauky!




Vaše Luuuuucka






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.