Love Your Life

Recept: Čokoládově-kokosový koláč

Bonjour!

Jestli máte chuť na něco sladkého a skvělého, můžete se inspirovat tímhle receptem na čokoládově-kokosový koláč. Bon goût!

SUROVINY
KOKOSOVÉ TĚSTO
~ 3 bílky
~ 80 g práškový cukr
~ 80 g kokosová moučka
~ 25 g hladká mouka
~ půl balení prášku do pečiva
~ špetka soli

KRÉM
~ 3 žloutky
~ 85 g práškový cukr
~ 35 g horká čokoláda (50%-ní a víc)
~ 1 PL kakao
~ 1 ČL vanilkový extrakt
~ 85 g máslo


POLEVA
~ 70 g horká čokoláda
~ 70 g smetana na šlehání
~ 35 g čokoláda bílá


POSTUP
1. Na těsto vyšleháme z bílků a špetky soli sníh, zašleháme cukr a vařečkou vmícháme kokosovou moučku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rovnoměrně rozetřeme do formy vystlané pečícím papírem (jenom dno). Pečeme v troubě zahřáté na 180 °C dorůžova (cca 15-17 minut, třeba sledovat, kdy bude korpus hotový - vyzkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.

2. Na krém šleháme nad párou žloutky s cukrem, vanilkovým extraktem a čokoládou (můžete taky postupně házet kostky čokolády) do zhoustnutí. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vymícháme a následně po částech smícháme s vychladlou čokoládovou směsí a kakaem. Náplň natřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky chladit.

3. Jako polevu můžete použít ganache ze sladké smetany a čokolády - smetanu zahřejete po bod varu a zalijete jí nalámanou čokoládu, necháte 2 minuty odstát a vymícháte do hladka. Nalijete na vychlazený koláč a necháte v lednici ztuhnout. Dekorovat můžete bílou čokoládou, mátovými lístky a jedlými kvítky. Při servírování můžete taky posypat červeným kokosem.

Dobrou chuť!


Tak co, vyzkoušíte? xD Já určitě! Doufám, že se vám článek líbil a budu ráda za každé + i komentář!

Au revoir
Sia

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.