líza44

Recept na Honzovy Buchty

Ahoj všichni vítám vás u svého dalšího článku a dneska mám pro vás recept na Honzovy buchty tak jdeme na to.

Recept je přibližně na 15 porcí

Budeme potřebovat:

500 g hladké mouky
0,25 l mléka
100 g moučkového cukru
2 ks žloutku
30 g droždí
100 g hery

Postup:

Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme nádivkou a zabalíme.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v elektrické troubě na 200 °C cca 20 minut. Během pečení potíráme štětcem namočeným v oleji. Při pečení v plynové troubě pečeme zpočátku v mírné troubě, jakmile buchty vykynou, zvýšíme teplotu. Pečeme cca 30 minut.


Na závěr jsem se chtěla zeptat zda-li by jste měly zájem o to že bych jsem napsala příběh o tom jak jsem došla k sádře. To by bylo pro dnešek všechno mějte se hezky a teším se na vás zase příště 


Líza44

Komentáře

NáruživýBagristaVIP(Pošetilá Bageta)

Mám velice zásadní otázku. Proč se daným buchtám říká Honzovy? Je to kvůli tomu, že je mohou konzumovat jen jedinci s jménem Honza? (což by bylo celkem diskriminační) Nebo kvůli tomu, že daný recept vymyslel nějaký Honza. smajl
Předem děkuji za odpověď, přeji hezký den a pevné zdraví.

NáruživýBagristaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

líza44(Poradna pro holky)

NáruživýBagrista: Honzovy buchty jsou tak pojmenovány proto že už to tak dělaly naše babičky tudiž jsem jim ten název nechala. Není to proto že by je mohl jíst jenom Honza.

líza44To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.