líza44

Pohádka o Mikuláši

Ahoj vítám vás u svého dalšího článku dneska to bude pohádka o Mikuláši jdeme na to

Byl chladný zimní večer, kdy stařičký Mikuláš seděl u svého vyhřátého krbu a sledoval, jak venku poletují bělostné vločky. Také vzpomínal na časy, kdy téměř všechny děti byly hodné a jen zřídkakdy se stávalo, že maminku s tatínkem trošku pozlobily. Nyní Mikuláš společně s čertem a andělem nosí více uhlí než dárků a dobrot, protože děti vymýšlí o mnoho více lumpáren. Moc si přál, aby bylo letos vše tak jako dříve a rozdal s andělem a čertem mnoho dárečků.

Nastal onen den, kdy večer Mikuláš společně s andělem a čertem chodí každým rokem navštěvovat děti. Mikuláš a anděl nesli s sebou velký koš plný ovoce, bonbónů a ostatních dobrot. Čert držel nemalý pytel, jenž měl připravený na velmi zlobivé děti a pro ty méně zlobivé nesl uhlí. Všichni tři byli plni očekávání, že letos bude nadílka výjimečná a rozdají co nejvíce balíčků.

Když anděl zazvonil u prvního z domků, vyběhl ven chlapec, který se na první pohled zdál hodný a slušný. „Dej mi bonbóny,“ vykřikl chlapec. Když mu anděl sdělil, že nejprve jim musí přednést nějakou básničku či písničku, toto odmítl. Kvůli jeho chování se Mikuláš s ostatními rozhodli, že mu nadělí jen pytlík s uhlím. Když odcházeli, jen slyšeli, jak mu rodiče vyhubovali za jeho nesprávné chování. Choval se velmi sobecky a vyjma ostatního vlastně ani nepozdravil a nepoprosil. U dalších domů se Mikuláš, anděl a čert dozvídali od rodičů jen samé stížnosti na děti, a to například, že Martinka nechodí domů včas, Karolínka lhala rodičům, Kája se bil ve škole a nadával kamarádovi, Frantík nepomáhal mamince a tatínkovi.

Už jim zbýval jen poslední domeček, který měli navštívit. Všichni byli velmi zklamaní a smutní, že dětí neustále takto zlobí. Anděl zazvonil v mžiku otevřela holčička, která pozdravila a ihned spustila básničku, kterou se včera naučila. Poté, co rodiče sdělili, že holčička byla celý rok hodná, nikdo z nich nemohl uvěřit svým uším. Konečně se dočkali alespoň jednoho dítěte, které je tak vzorné a poslušné. Nakonec už jim zbývalo jen doufat, že bude takovýchto dětí rok od roku přibývat.

Toto jsem našla na internetu, chtěla jsem to tu mít.

To by bylo pro dnešní článek vše mějte se hezky a těším se na vás u dalšího článku Ahoj

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.