líza44

podzimní tvoření

Ahoj všichni vítám vás  u svého dalšího článku dneska to bude na téma podzimní D I Y.

Nejenže si vyrobíte krásný vlastnoruční věnec na dveře, ale určitě i zklidníte mysl a začnete si užívat, že je podzim tady!

Co budeme potřebovat

slaměný nebo polystyrenový základní kruh
aranžérský drátek
tavicí pistoli s tavicí hmotou
různé druhy přírodnin, pozor, ne úplně křehké
pracovní kleštičky.

Postup

Na základní kruh, ať už je ze slámy, nebo z obyčejného polystyrenu budete postupně nanášet poklady podzimní přírody. Můžete začít mechem nebo barevnými listy, ze kterých uděláte základ a pak přidáváte jednotlivé kousky jako květiny, plody, větvičky nebo stužky a aranžujete věnec do výsledného vzhledu. 

Hodit se vám bude jak tenký aranžérský drátek, kterým dobře zachytíte větší plochy a dá se pod něj leccos zastrkat, tak tavicí pistole, kterou se dají přichytit drobnější objekty jako žaludy, ořechy, kaštany, aby pěkně držely na místě.
Nebojte se živých květin, ale volte takové, které i po uschnutí vypadají dobře! Nechcete přece, aby vám z věnce visely žalostné “shnilotinky”, ale aby byly krásné i usušené. Perfektně se na to hodí růže, slaměnky, hortenzie nebo i slunečnice, nezklamou větvičky s bobulemi!
Když máte věnec hotový, opatrně, ale pevně ho přidělejte na dveře podle svých možností a pozvěte podzim dál.

To by bylo pro dnešní článek všechno. Toto píšu trochu později musela jsem to upravit. Na příští článek se můžete těšit bude to už možná takové vánoční. Mějte se hezky Ahoj

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.