Little Wolf

Věci, které nesnáším na Vánocích

Moje šíření nenávisti očividně pokračuje, jupí! Článek obsahuje pouze můj pohled a neříkám, že když to kdokoli vidí jinak, je horší. Zároveň nechci nikdoho urazit a berte to prosím s rezervou. Na Vánocích jsou i věci, které mám ráda, ale poslední dobou převažuje to negativní. :/ Mám docela mizernou náladu, jako každé Vánoce. Pokud myslíte, že by vám tento článek mohl zkazit vaši náladu, ignorujte to.


1) Koledy
Není nic horšího, než z každého rohu slyšet 3.14čoviny o tom, jak se narodil "z čisté Panny" "Spasitel". Ve většině roku se křesťanské propagandě vyhnete, no přes Vánoce ne. Přitom je to sporné. Text koled si pamatujete z dětství, kdy jste nad tím nepřemýšleli a prostě to zpívali s ostatními. Jako jo, občas si zabroukám melodii k rolničkám, ale...

2) Tlak na dospělé, aby koupili co nejvíc dárků za nejvíc peněz

Reklamy všude, lidi bavící se o tom, co všechno svým rozmazleným dětičkám dají. Fakt, že děcko nakonec bude sledovat youtubery a uvidí video nějaké blbky, co tam bude ukazovat dárky, co dostala, tak za dvacet až třicet tisíc...
Nejhorší je, že si na to někteří lidi i půjčují.
Nebylo by lepší místo toho prostě darovat něco menšího, ale užít si společné Vánoce a neriskovat finanční problémy?


3) Tlak na děti, aby sehnaly dárky
Obvykle platí tak od 12 a výš. Kolikrát jste od kamarádů slyšeli frázi "já ještě nemám dárky!" či "musím ještě něco koupit taťkovi, nemáš nápad?". Musím. Ne chci.
Nemáte příjem, není nutné jim něco kupovat. ;) A když už, tak opravdu drobnost, která akorát potěší.

4) Povinný vánoční koncert se školou
Akce, na kterou musíme, je pořádána školou, zpívá tam akorát školní sbor a někteří další studenti, ale platit to musíme.
Je to v kostele. Tudíž představuje povinnou platbu za mrznutí, fakt , že jste v kostele a sborový zpěv něčeho, čemu se snažíte vyhnout. Letos jsem se tomu vyhla. Konečně. Nemoc je svým způsobem fajn.


5) Kecy lidí, jak o Vánocích přiberou
Tak si nenakládejte porce o velikosti menší hory! To, že si dáte bramborový salát, hned neznamená, že přiberete pět kilo.

6) Vánoční pohádky a filmy
V televizi snad nic jiného neběží a vaši příbuzní se na to prostě chtějí dívat. No nádhera. Běžte se dívat na tisíc vánočních zázraků a dobrých konců na jedno brdo. A když už je tady pohádka jako Grinch, vše se zkazí na konci.


7) Reklamy
Všude. Na youtube jsem neviděla jediné video bez reklamy. Příští rok si instaluju adblock a kašlu i na tvůrce. Šla jsem se dívat na video, ne poslouchat, kde sehnat dárky pro všechny.


8) Vraždění za vánoční večeří
Hej, nechci být nějak zlá a tvrdit, že kdo jí maso, je špatný a vše.
Ale zrovna u těchto svátků mě to štve asi nejvíc. Zvlášť, když jsou kapři viditelně všude a někteří inteligenti si kapříka podle zvyku v igelitce dotáhnou do vany a klidně ho i zabijou doma. :/
Za mě nechutné a kruté. Před Vánoci u nás ve třídě byla jedna kamarádka spolužačky z USA... A ta v podstatě jen kecala o tom, jak a co na svátky žerou a jak "it's fun". Lituju krůty v USA.


9) Ježíšek je nejlepší! Ty sis koupila ubrus s motivy sobů a santy? Si tady ani nesednu! Já bráním naše tradice! Pokud ve Vánocích nevidíš duchovno, nemají smysl! Vánoce nejsou pro ateisty! Naprosto nechápu, jak můžeš ochotně přejímat tradice jiných zemí...
Tak znova. Vánoce pocházejí z pohanských oslav zimního slunovratu. Křesťané to akorát přejali k šíření křesťanství v podobě narození Ježíše. Který se Ve skutečnosti nemohl narodit o Vánocích, ale who gives a fuck, right?

10) Kecy, když je někde malý/nedostatečně ozdobený vánoční stromeček

Protože když není alespoň dvoumetrový a ověšený světly a ozdobami, není to ani pořádný vánoční stromeček a je to ostuda!


11) Nidky to nebude mít tu atmosféru jako v dětství

Prostě ne. Je to víc o penězích a zodpovědnosti. Vánoční filmy mi přijdou naprosto špatné. Přijde mi zbytečné uřezat stromeček, co nějakých osm let rostl, jen aby byl na týden ozdobou a pak schnul u odpadků. Nevím, co si přát, protože pokud by to stálo víc, asi bych se cítila hrozně, kdyby mi to skutečně dali.


12) Bojím se, že vyvolám hádku

Třeba jsem se ani nezeptala mamky, kdy jdeme k babičce nebo zdobit stromek, jen abych zjistila, jestli bych měla hodinu času, abych se viděla s přítelem. Nebudu radši ani mluvit. V minulosti jsem už zničila dost Vánoc jen proto, že jsem byla nešťastná. Což je těžké... V té době jsem nevlastního otce neměla ani trochu ráda. Akorát mi vším snižoval sebevědomí a vůli zlepšit se. Takže jsem byla nešťastná pořád a na Vánocích, kdy má být člověk se svými blízkými, desetkrát vic. A jo. Lidé se mají daleko hůř. Já vím. Měla bych být přece strašně šťastná a pokud nejse, jsem největší kráva.


Lepší Vánoce všem!

Komentáře

sasasvachovaVIP(ANIME!)

S většinou věcí souhlasím. Třeba s 9. Spousta lidí z církve ani Vánoce neslaví, jelikož je to pohanský svátek, jen oslavují zrození Ježíše. Dávám +.

sasasvachovaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Konečně realistický článek o Vánocích. Lidi jsou fakt magoři. Jak se strkají v obchodech aby si stihli nakoupit, protože pár dnů bude zavřeno.

Jinak doufám, že už jsi zdravá a přežij Vánoce♡

Damaris HarrisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Damaris Harris: To teda... Protože tím, že do člověka strčí, ušetří tunu času. Ach jo...

No, jsem minimálně zdravější. smajl Aspoň se nedusím kašlem co pět minut... smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

CattilaVIP(Svěřování se,rady a zábav...)

Pravda.
Tento článek mě strašně bavil číst a je to něco jiného, než miliarda článků na internetu např.: Co je nejlepší na Vánocích, Jak se naladit do vánoční nálady, Co kupovat na vánoce atd.

Za mě teda máš plus

CattilaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.