Little Wolf

Barva na vlasy Manic Panic ("recenze")

Článek upravím líp, až budu na počítači. Spolu s překlepy, které tady beztak jsou. Omlouvám se a prosím o pochopení. Článek jsem chtěla vydat nejpozději tento víkend. No, nepovedlo se. :/ Tak aspoň teď. 


Já fakt píšu článek, o kterém jsem řekla, že ho napíšu. To snad ani není možné. :D

Tak tedy... Už jako tŕináctiletý trapný puberťák jsem chtěla modré vlasy. Jenže podopora od mamky nenastala. A nic se nezměnilo ani ve čtrnácti nebo patnácti. Až někdy měsíc před tím, co jsem měla šestnácté narozeniny, zrovna v době, kdy mi byly nějaké vlasy někde, odjela moje sestřička na lyžák. No a domů přijela s červenou hlavou. Byla sranda sledovat reakci babičky, která je opravdu občas... zajímavá. Řekla, že podobné křiklavé barvy vypadají divně, ale že aspoň červená není tak špatná jako modrá, zelená nebo fialová, protože ty, které tyto barvy mají vypadají jako "lehké ženy" (překlad - kur*y).


Asi dva měsíce nato mi mamka povolila obravit si vlasy na modro. Jen tak. Po všech letech přemlouvání a vysvětlování souhlasila... No a já jsem teda začala vybírát odstín (což mi stejně bylo k ničemu, ale o tom až později.) Ještě před nabarvením totiž bylo stříhání. Opravdu sranda, být tam s tou ženskou, které může být tak mezi třiceti a čtyřiceti a mlčet. A ona se prostě snaží mluvit, protože je očividně zvyklá slyšet drb z celé vesnice. A ještě mi řekla, že by byla radši holohlavá a nosila paruky, než aby měla vlasy jako já. (Pro vysvětlení... krapaté, suché, napůl vlnité a pokud se rozčešou nebo fénují, vypadají jako zamuchlané dráty.) Milé. Jo a ještě že modrá se k hnědé, jakou mám, nehodí a že by mi tam dala stříbrnou... (°) (°). Pak jsem tam šla asi za víc než dva týdny na odbarvení a nabarvení. Napatlala mi tam peroxid, zabalila to do alobalu a já jsem jen čekala, až mi upadnou vlasy. To se naštěstí nestalo, a tak mi to smyla a ještě to napatlala nějakou modrou, kterou tam měla. Zní možná nespokojeně, ale ve skutečnosti se mi ta barva docela líbila. :D

No, přešel čas a hezká modrá se samozřejmě vymyla do "nádherné" zelené. Což bylo ok. Ale jakmile tam začala průsvitat blond, bylo toho na mě moc. Jenže k té kadeřnici už jsem nechtěla jít, tudíž mi nezbylo jic jiného, než si objednat barvu.


                                     


Fotka toho, jak vypadaly moje vlasy v jejich nejodbarvenější fázi. Ble, nemohla bych být blond. :D

Po chvilce uvažování jsem se rozhodla pro Manic Panic, protože měli nejvíc odstínů. A protože jsem měla náladu i na zelenou, vybrala jsem si odstín Enchanted Forest.


Takhle vypadá kelímek barvou a fotky, které oni použili na stránkách.


.    



(Ach jo. Další část jsem si psala do poznámek v mobilu, když jsem měla trošku volného času. No... A pak  se mi to smazalo. :/)

Takže tedy v rychlosti a mnohem stručněji. Barvu jsem si objednávala a přišla docela brzo, nicméně postovne bylo dost drahé. Cena barvy 270, poštovného 104 nebo tak nějak...

Samotné barvení probíhalo tak, že jsem si umyla vlasy normálním šampónem, nechala jsem je uschnout a pak jsem je dala drdolu. Z toho jsem si vybrala celkem šest části vlasů (vždy po dvou), které jsem pravem po prameni barvila tak, že jsem si dala gumové rukavice, vzala si trochu barvy a potom jsem projížděla po prameni vlasů. (Jejich návod najdete zde.)

Barvu jsem nechala působit trochu delší dobu, až přes dvě hodiny, a pak jsem ji vymývala studenou vodou, dokud netekla čirá voda. Potom jsem nabarvenou část vlasů opláchla roztokem vody a kuchyňského octa v poměru 1:1 a to jsem pak smývala znovu studenou vodou.


A tady je výsledek.




                                        


Po prvním umytí (pokaždé jen vlažnou vodou a trochou kopřivového šampónu)

                                     


Po druhém

                                     


Třetím

                                     

Čtvtém


                                     

(Fotka tvař se jak největší blbec.)

Původně jsem to chtěla fotit až do vymytí, ale... Na začátek roku jsem ty vlasy chtěla mít nově nabarvené.

Mimochodem, hodnocení od lidí.

Babička: zkazila sis své hezké, přírodní vlasy

Pár lidí ze školy: super, zajímavá barva (teda, ti hodnotili tu nové nabarvenou, ale nevadí, je to ten stejný odstín)


A teď to podstatné na závěr. Plusy a mínusy:

+ v pohodě cena (za měsíc ani ne 50 Kč - teda pro mě, když mám takhle ty konečky a barvila bych si to každý měsíc)

+ snadné barvení (fajn návod na stránkách i na youtube)

+ barva téměř jako na fotce (menší rozdíly chápu, přece jen byly víc žluté a dává smysl, že to bylo víc dozelena)

+ spousta odstínů, možnost je různě míchat

+ Cruelty free

+ neničí vlasy


- rychlé vymývání, abych měla tak dobrý odstín, musela bych si vlasy barvit nsad po druhém umytí. ale tak... to je u všech barev tohoto typu, alespoň co jsem se dívala na recenze

- vyšší poštovné

- barva je určená buď pro albíny, nebo pro lidi s odbarvenými vlasy a peroxid vlasy přece jen ničí

Takže až mi dojde tahle barva, určitě zkusim další. Buď půjdu víc do modré nebo fialové, pokud chcete, můžu opět přidat fotky s komentářem tady.

Mějte se. ;)

Komentáře

Hilarys

As soon as the blonde commenced to shine it was too much for me. But I did not want to go to the hairdresser anymore so I had nothing else to do however order a color. The shade is for both albinos or for people with bleached hair and Animated Video Service peroxide hair continues to be destroying So when i get this coloration i'm able to try any other one. I desired to have my hair new colored.

HilarysTo se mi líbí -4 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Moc hezký článek. Já jsem měla letos stejně jako loni červenou, jenom s tím rozdílem, že letos jsem si vzala vymývací, konkrétně odstín Jahodová. Původně jsem sice chtěla Rose Gold. Každopádně po nabarvení vypadala fakt skvěle, taková červenofialová (možná jednoho krásného dne napíšu článek, kam dám fotky). Co mě zklamalo, že stejně jako jsi ty psala, už po druhém umytí to začalo dost blednout (i když na těch tvých vlasech to alespoň podle fotek není moc poznat) a teď po měsíci z toho je spíš taková... no, nějak to neumím popsat... prostě dost vybledlá červená, která začíná připomínat tu Rose Gold, kterou jsem původně chtěla.

Nicméně vážně skvělý článek, super recenze smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Sagka: Děkuju. smajl Článek určitě napiš, jsem dost zvědavá, jak to vypadá. smajl Jedna spolužačka právě takovou červenofialovou má a hodně jí sedí. smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

sisilobo: Hmm, na heurece jsou docela špatné recenze... Ale je možné, že jsem to měla jako první na vlasech, od té kadeřnice.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.