Liščin blog na HPD

Motivace a radost ze života

Ahoj, já jsem Eliška!

 Tenhle článek bude o tom co mi pomáhá se motivovat. Doufám, že to někoho inspiruje. Jestli máš dny, kdy se ti nechce nic dělat, cítíš se špatně, tak tohle bude určitě pro tebe!



1. Tip

 Jestli máš bordel v hlavě jako já, tak si zkus vypsat na papír, co chceš dneska udělat. Nemusí to být nic složitého, spíš aby jsi si urovnal myšlenky.  Pokud máš takových dnů víc, můžeš sám/a sebe vyzvat! Udělej si  na čtvrtku tabulku s tvým cílem, co chceš dosáhnout a dělat každý den. Když úkol uděláš, označíš si ho třeba srdíčkem, když si ho neudělal křížkem a když si úkol nemohl udělat kolečkem (nemoc atd). Když budeš mít 2 a více křížku vypadáváš ze hry a musíš začít od znova. Můžeš si říct, že když budeš mít 5 srdíček, koupíš si něco, co ti udělá radost.

 Teď si možná říkáš, jak tohle může souviset s radostí? Je to jednoduché, budeš mít ze SEBE radost! Uvidíš své pokroky a budeš se cítit líp 

2.  Tip

 Vytvoř si tabulku vizí= budeš potřebovat:

Nástěnku nebo tvrdou čtvrtku

Fotky, co ti připomínají věc, kterou chceš dosáhnout. (Hledám na pinterestu) 

Lepidlo, nebo připínáčky

A teď už je to na tobě! Nástěnku si dáš na viditelné místo, aby jsi jí mohl/a vidět každý den! Mělo by tě to motivovat. 

3. Tip

 Založ si bloček, do kterého každý den, nejlépe ráno. Napíšeš za co si vděčný/á, toto spíš není pro motivaci ale radost! Častokrát bereme věci jako samozřejmnost - Domov, rodinu, přátele, jídlo,.... Stěžujeme si na to jak žijeme, ale neuvědomujeme si, že tu je mnohem víc důvodů, proč být štastný. 

 Snad to bylo nějak užitečné, mějte se :D

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.