JojoBlog

Minecraft - počítačová hra

Řekněte mi o někom, kdo nezná hru Minecraft. Tuhle hru musí znát každý, nebo o ní alespoň musel slyšet. 

Zdravím všechny u dnešního článku a podle nadpisu i začátku můžete zjistit, že bych se chtěl pobavit o mé oblíbené hře MInecraft.


Minecraft je otevřený svět z kostiček. Už podle názvu, mine=dolovat a craft=vyrábět, můžete zjistit, co tam můžete dělat. Mimo tohle tam samozřejmě můžete i stavět a rozšířit svou kreativitu. Je zde možné hrát i s více hráči.

Tato hra byla vytvořena Mojang AB, jehož zakladatelem je Marcus Notch.


Ve hře Minecraft jsou základní tři obtížnosti:

1. Přežití (survival): Hráč si ve hře musí získat všechny věci sám. Má srdíčka a hlad, bez nich může zemřít. Když hráč zemře, může se oživit. Příšery na něj mohou zaútočit. Hráč si musí sehnat jídlo a přežívat mezi příšerami.

2. Kreativní (creative): Hráč má neomezený počet věcí. Nelze zemřít. Obtížnost určená převážně na stavění.

3. Těžká (hardcore): Hráč si ve hře musí získat všechny věci sám. Podobná obtížnost jako ,,Přežití," akorát když zemře, nelze se již oživit a svět se automaticky smaže.


V této hře lze také nastavit obtížnost příšer:

1. Mírumilovná (peaceful): ve hře se neobjevují příšery, na hráče nemůže nic útočit, neubývá hlad.

2. Lehká (easy): příšery se ve hře objevují, avšak na hráče přímo neútočí, pokud je hráč neobtěžuje.

3. Normální (normal): příšery na hráče útočí. Nejčastější obtížnost.

4. Těžká (hard): příšery se ve hře objevují často, rychle ubývá hlad.


Ve světě Minecraft jsou oficiálně tři dimenze:

1. Obyčejný svět: Svět, ve kterém se hráč objeví a hlavní svět. Je tam většina surovin a nejlepší místo pro zabydlení.

2. Peklo (Nether): Pokud v klasickém světě nasbíráte potřebné suroviny, můžete postavit portál do pekla. V tomto světě se vyskytuje hlavně láva a ohnivé bloky. Příšery tady mají ohnivý element. V tomto světě se vyskytuje palác, který je dobrý ve sbírání věcí pro pokračování.

3. End: Poslední dimenze v Minecraftu. Je to svět připomínající Měsíc. Vyskytuje se zde Drak z Enderu. Když draka zabijete, znamená to vlastně, že jste dokončili Minecraft, avšak hrát můžete stále dál. V tomto světě kromě draka žijí Endermani. Je také možno se teleportací dostat k menšímu chrámu, kde se také dají získat skvělé věci. Abyste se do tohoto světa dostali, je potřeba najít portál.


Hra Minecraft je stále nově aktualizována. Přítomná verze je 1.15.2.

Nejoblíbenější verze Minecraftu:

1.7. redstoneová verze=verze plná zábavných technických věcí.

1.8.=verze minecraftu bez velkého množství příšer, bez větších úprav, tak akorát verze.

1.15.=v této verzi všichni obdivují včely, což je novinka v této verzi, avšak všichni hatí až moc velký počet nových příšer a velký počet věcí, jinak podle mě je tahle verze v pohodě.


Tipy pro začátečníky:

1. Pokud hrajete minecraft poprvé, bylo by dobré, kdybyste si něco zjistili o základních příšerách třeba na oficiální Minecraft Wiki.

- https://minecraft-cs.gamepedia.com/Minecraft_Wiki 

2. Pokud je možno, bylo by lepší, kdybyste začali hrát nějakou trochu starší verzi Minecraftu, nejlépe 1.8.

3. Přejděte do nastavení a podívejte se na ovládání hry, základní šipky W, S, A, D, space, ale i jiné důležité klávesy. 

4. Jestli hrajete novou verzi, hledejte nějakou vesnici, které se v nové verzi nachází skoro všude, jsou tam základní suroviny, které se rozhodně hodí. Pozor na železného obra.

5. Pokud často zapomínáte, máte prostorovou dezorientaci, přes F3 můžete vidět souřadnice, které si můžete zapsat na nějaký papírek. Potom, když se vzdálíte od domova a nebudete vědět, kde je váš dům, podle souřadnic se můžete vrátit zpět domů.

6. Na začátku hry hledejte ovce, z kterých vám může spadnout vlna. Z vlny si můžete vyrobit postel a přespat první noc. Další den můžete hrát bez příšer.

7. Někdy hned na začátku je dobré se zakopat a udělat si vlastní důl, můžete získat věci, které se vám budou v budoucnu rozhodně hodit.


Rozhodně doporučuji tuhle hru zkusit zahrát, pokud ji nehrajete. Je sice placená, ale nějaká verze se dá i stáhnout. Takže ji můžete rozhodně vyzkoušet. Pokud někdo z vás Minecraft hraje, tak určitě ví, že jsem se snažil co nejlépe popisovat, jinak je prostě borec.


Děkuji, že jste si přečetli tento článek a doufám, že se vám líbil. Ocením pluskem. Můžete mi také napsat něco do komentářů, jestli Minecraft hrajete. To je zatím vše, zatím

Jojo čus

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.