jam

Jak byt lepší

Už se vám někdy stalo, že vám přišlo, jako by jste neměli žádné přátele? Na to vám můžu jen říct že nejste jediní. Já sama něco podobného prožívám. Jenže co když si za to můžu sama? Co když jsem to já kdo se chová špatně. I když mám tento problém tak bych vám ráda zkusila pomoct. :-)

1. usmívej se :-D - Nikdo nechce být ve společnosti s někým, kdo se pořád jen mračí a vyzařuje ze sebe negativní energii.

Úsměv je zdarma tak s ním nešetři.


2. naslouchej - Nemluv pořád dokola jen o sobě ale poslouchej i druhé, když ti chtějí něco říct. Je jedno jestli mluvíš o tom jak jsi dokonalá nebo strašná a že ti nic nejde. Člověka to prostě časem omrzí poslouchat.

Kdyby příroda chtěla, abychom jsme víc mluvili, než poslouchali, dala by nám dvoje ústa a jedno ucho.


3.nepomlouvej - Nikdo se nechce bavit s tím kdo se tváří jako přítel ale za zády pomlouvá. Pomluvama akorát dosáhnete toho že na vás budou lidi naštvaní.

Kdykoli tě lidé pomlouvají, máš něco, co oni chtějí.


4.odpouštěj - Nikdo není dokonalý, a každý občas udělá nebo řekne něco čeho potom lituje. Každý si taký zaslouží druhou šanci. 

chybovat je lidské, odpouštět je božské


5.neurážej se - Málo kdo by chtěl za kamaráda někoho kdo se pořád uráží. To potom tomu člověku nemůžete pomalu ani nic říct. Když vás něco naštve tak se nad to zkuste povznést a nedávejte najevo že jste naštvaní. Pokud vás ovšem někdo neuráží, to by se asi naštval každý.

Nejde o to, zda je člověk urážlivý, jde o to, jestli dokáže odpouštět.


No snad jsem vám aspoň trošku pomohla. Samozdřejmě to je jen podle mého názoru a zkušeností.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.