Hrací poník na kličenku

Zajímavosti o Simpsonovích



Ahoj všichni dneska si řekneme pár zajimavosti o Simpsonovích pokud jste neviděly můj článek zajimavosti o Walt Disney tak tady máte odkaz. hryprodivky.cz/blog/hraci-ponik-na-klicenku/zajimavosti-o-walt-disney 

Všichni asi známe úvodní znělku Simpsonových, co ale možná nevíte je, že až do 20. série se při scéně u pokladny, kde je Maggie naskenována jako zboží, ukazovala cena $847.63, což byly v roce 1989 průměrné měsíční výdaje na dítě.

Kdykoli Bart telefonuje do Hospody u Vočka, vytočí 764-84377, což je o jedno číslo delší, než je v Americe běžné a formuluje to slovo „SMITHERS“.


Divili jste se někdy, proč jsou občané Springfieldu žlutí? Autor seriálu Matt Groening řekl televizní stanici BBC: „Když za mnou přišla animátorka se Simpsonovskou žlutou, řekl jsem si: „To je ono!“ Protože, když přepínáte kanály v televizi a zahlédnete žlutou, podíváte se, jestli zrovna neběží Simpsonovi.“

V arabské verzi Simpsonových pije Homer minerálku (místo piva) a jí egyptské hovězí párky (místo hot dogů), aby šel ruku v ruce s islámskými zvyky.

Jediná postava v celém seriálu, která kdy měla pět prstů, byl Bůh.

Vytvoření každé epizody trvá 6 – 8 měsíců.

 Líza oslavila své osmé narozeniny hned ve dvou různých epizodách.

Vytvoření každé epizody trvá 6 – 8 měsíců.

  Líza oslavila své osmé narozeniny hned ve dvou různých epizodách.

Prezident George Bush dokonce obvinil Simpsonovi ze společenských problémů Ameriky. Řekl, že by rodiny měly být měně jako Simpsonovi a více jako Waltonovi.

Homerova hláška „D’oh!“ (v češtině překládaná jako „ou“, „ne“ nebo „sakra“) je od roku 2001 zařazena do oficiálního slovníku (The Oxford English Dictionary). Slovo vyjadřuje frustraci při zjištění, že se něco nepovedlo nebo nejde podle plánu, případně že jste právě řekli nebo udělali něco hloupého.


 Přestože znělka seriálu se obvykle drží své tradice, pro jednou udělali tvůrci výjimku a použili píseň zpěvačky Ke$ha „Tik-Tok“.


Délka úvodní scény se odvíjí od délky epizody. Když tvůrci potřebují vyplnit čas u kratšího dílu, vytvoří delší „gaučovou“ scénu.

Groening použil název Springfield, protože jich je v USA tolik, že fanoušek nikdy nezjistí, ve kterém státě Simpsonovi žijí.

Lízino první slovo bylo „Bart“, Maggieino „táta“ a Bártovo “Ay caramba!”.

Některé americké obchody byly přetvořeny na Kwin-E-Marty, aby podpořily „Simpsonovi ve filmu“ a dokonce prodávali zboží jako Buzz Colu nebo Krusty cereálie.


Z počátku, dle původní myšlenky Matta Groeninga, měl být Homer zlý, naštvaný, hrubý, arogantní a nemravně zanedbaný. Ale na poslední chvíli si tvůrce uvědomil, že hloupý, líný, ale dobromyslný Homer si dokáže získat mnohem více diváků.

V roce 2009, když vyšla 20. sezóna seriálu, Maggie „zlevnila“ a začala stát jako průměrný potravinový spotřební koš občana USA – 243,26 dolarů.

odíváte-li se Homerovi na ucho a vlasy, můžete vidět písmena „M“ (Matt) a „G“ (Groening). Matt Groening se rozhodl skromně zašifrovat své iniciály přímo na hlavní postavě.

V roce 1998 jmenoval časopis Time Barta Simpsona jedním z nejvlivnějších lidí století.


Dům Simpsonových existuje i jako skutečná filmová atrakce na ulici 712 Red Bark Lane ve městě Henderson, v americkém státě Nevada. Postavili ho roku 1997.


V roce 2013 společnost Universal Studio otevřela v Orlandu na Floridě zábavný luna park The Simpsons Ride o rozloze 30 tisíc m². Můžete tak navštívit část seriálového Springfieldu doopravdy. K vidění je například obchod se smíšeným zbožím Kwik-E-Mart od Apua. V hospodě U Vočka se můžete občerstvit pivem Duff, anebo si dát hamburger v Krusty Burgeru. Také se můžete pobavit v Krustylandu či se povozit na kolotoči Kanga a Kodose a mnoho dalšího.


Simpsonovi jsou nejdéle vysílaným seriálem, v 532 epizodách vystoupilo (propůjčilo hlas) více než 600 známých osobností.

 

                         






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.