Hrací poník na kličenku

Zajímavosti o Mimoních

Ahoj všichni dneska vám řeknu pár faktů o Mimoních.


V roce 2010 se poprvé objevili po boku padoucha Grua. Od filmu Já, padouch, prodělali do dalších dílů jen pár změn. V prvním filmu měl každý z mimoňů kostrbaté, křivé zuby. V dalších to tak už není.

Ve všech filmech mimoňům propůjčili své hlasy dva "padouští" režiséři - Pierre Coffin a Chris Renaud. V posledním filmu jich Pierre namluvil 899.
Mimoni měli být původně lidé, tupí poskokové - ale protože rozpočet studia byl omezený, vznikli právě malí žlutí ňoumové. A fungovali perfektně. Ve výsledku z hlavního hrdiny-záporáka Grua učinili většího sympaťáka pro diváky, což bylo v úmyslu.


Jejich jediným cílem je sloužit a pomáhat svému pánovi. A právě pomoc jim jde ze všeho nejhůře.


I když se a vzhledu liší, v jednu chvíli jste jich na plátně mohli dohromady vidět téměř přes 10 a půl tisíce.
Pro vznik mimoňů byli inspirací umpa-lumpové Willyho Wonky a jawové ze Star Wars.
Mimonština" je ve skutečnosti směsicí jazyků a ne jen nesmyslných blábolů. V jejich řeči můžete slyšet španělštinu, angličtinu, hebrejštinu, indonéštinu, italštinu, francouzštinu a dokonce trochu ruštiny a korejštiny. 8. Když byla řeč o dabingu, stejně jako režisér Pierre Coffin mimoně do češtiny daboval režisér českého znění, Zdeněk Štěpán.

Dokáží přežít ve vesmíru, takže nemrznou a také nepotřebují dýchat vzduch.

 Jsou dnes oficiálními maskoty studia Illumination Entertainment. 12. Mají nekontrolovatenou vášeň pro ovoce, hlavně banány. V Americe se proto mimoni v rámci propagace Já, padouch 2 objevili na samolepkách banánů místo slavné Chiquity.

Film Mimoni se odehrává 42 let př. G. (před Gruem), v roce 1968. Když sečtete roky vyjde vám 2010, rok kdy poprvé vstoupil do kin Já, padouch.
Proč jsou zlí mimoňové fialoví? Fialová a žlutá jsou totiž v barevném spektru proti sobě.


Průměrná výška Mimoně je 105 cm. To je jen o 30 méně, než má Tyrion ze Hry o trůny.

Mimoň Bob má reálnou oční vadu. Ta se jmenuje heterochromia iridum a způsobuje, že má každé oko jinou barvu. Stejnou nemoc má třeba zpěvák David Bowie.

Tvůrci tvrdí, že jsou výsledkem mutace DNA, která se celá transformovala do jednobuněčného organismu.

Poprvé se o Mimoních uvažovalo jako o hloupých, mlčících obrech. Postupem času se ale zmenšili a stali se z nich ukecaní popletové.












Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.