girl life

Knihy, které mi změnily život

Důležitá věc, která je o mně třeba vědět, je, že jsem potterhead, a to celým svým srdcem. Harryho Pottera ale všichni, předpokládám, znají (pokud ne, styďte se!), takže začneme něčím jiným.


1. Čísla

Autor: Rachel Ward

Každou knížku z tohoto seznamu jsem tam zařadila, protože mi jednoduše změnily zorné pole. Když se hlavní hrdinka knihy podívá do očí kohokoli, uvidí v nich datum jeho smrti. No který z nás by se z toho nezbláznil? Jem se svým kamarádem Pavoukem (dobře, na tomhle jméně jsem se chvíli chichotala) navštíví pouť, kde vidí ve všech očích ta stejná čísla - datum dnešního dne. Utečou tedy, schovávají se před policií a Jem přitom skrývá před Pavoukem, že se jeho číslo blíží.

Tahle knížka mě emocionálně smetla, fakt že jo.

2. Fangirl

Autor: Rainbow Rowell

Cath a Wren - rozdílná dvojčata. Vypadají jinak, chovají se jinak - jediná společná věc je jejich vysoká, která je však rozdělí ještě více. Wren žije sociální život, pije a chová se jako praštěná teenagerka. Cath narozdíl sedí sama v pokoji a povídá si se svým laptopem, když píše veleúspěšné fanfikce na příběh podobný Harrymu Potterovi (ty podobnosti mě občas i trochu štvaly). Postupně se snaží propracovat ke kariéře spisovatelky.

Dlouho se mi nechtělo číst a tahle kniha moji vášeň zase nastartovala. <3

Autorka R. R. poté vydala i knihu, jak by Cathina fanfikce mohla vypadat, jmenuje se Nedej se.

3. Hra lží

Autor: Sara Shepard

Emma netušila, že má dvojče. Když se s ní náhle spojila přes internet, Sutton ji pozvala k sobě. Inu, někdo, kdo psal z jejího facebooku, ji pozval. A když Emma přijela, netušila, že Sutton už byla dávno mrtvá. Vrah jí posílal výhružky, a Emma byla nucena převzít Suttonino místo populární královny. Má nové kamarády, kluka a je součástí hry lží, což jí nevěstí ani špetku dobrého.

Série má šest dílů a já je slupla jako malinu. Byla to v podstatě moje první "detektivka" a miluju ji do teď. Vznikl i seriál.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.