Fab and Chic

Žárlivost-každá z nás někdy žárlí

Ahoj holky,

Žárlivost je emoce,kterou někdy použila asi každá....Jak se s ní vyrovnáš?


Každý z nás v životě asi někdy prožil žárlivost.Žárlivost není nutně špatná-je lidskou součástí a je znamením,že nám druhá osoba není lhostejná.Ale není normální,když přeroste v problém a začne nám řídit život.Cítíme se pak rozplocení,zahořklí a jednáme iracionálně.

                                             druhy žárlivosti

Běžná žárlivost se objevuje v mnoha formách,včetně těchto:

Romantická žárlivost je asi nejrozšířenější typ běžné žárlivosti.Většinou se skrývá za první hádkou,kterou dvojic prožije.Máš dojem,že tvůj přítel věnuje moc pozornosti někomu jinému a bojíš se,že ho ztratíš.


Žárlivost na schopnosti nebo práci může zahrnovat pocity závisti vůči úspěchu ostatních,silnýmstránkám,životnímu stylu a vztahům.-Např. když tvoje kamarádka vyhraje cenu v nějaké soutěži a ty ne.

Máš sklon vnímat pozitivní věci v životě druhých a ve svém jen to negativní.Sociální sítě,internet to zhoršujou tím,že tě neustále nutí se s někým srovnávat.Dospívání je nejhorší období na tohle,kde mají hlavně holky problémy brát se kým jsi.V pubertě je žárlivost mezi přáteli normální.

další příklad žárlivosti je sourozenecká žárlivost malých dětí,kdy bojují o pozornost rodičů.vytvoří se tak hádky,je to normální,ale pro rodiče utrpení!

                                        zelené monstrum

Žárlivost bývá označená za zelenooké monstrum.Proč?Shakespeare tenhle pocit v někol,ika hrách označuje jako zelený,včetna Othella,ve kter´ém Jago varuje svého přítele Othella:,,Ó MŮJ PANE,JENOM ŽÁRLIVOSTI SE CHRANTE!,,Netvor zelenoooký to je jest,jenž s potravou si hraje,ne ji sní.,,Velký anglický básník Chaucer taky použil zelenou barvu na žárlivopst.Tato myšlenka je od Starověkých Řeků,kteří věříli,že žárlivost podporuje tvorbu žlučí-BLÉ,která změnila kůži na zelenou.


tááák doufám,že se článek líbil

ahooooojky

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.