Fab and Chic

Halloween-♥♥♥

Hola todos,

zase po dlouhé době tu mám článek. Za 6 dní tu máme Halloween, moje rodina ho sice neslaví, ale já jo.


                                                     jídlooooo

Myslím, že každá zná dýnovou polévku(blééééé), dýnovou buchtu....ale to je trochu nuda ne?

duchové z bramborové kaše

potřeby:

10 brambor

4 lžíce másla

4 lžíce smetany

sůl

dýnová semínka

postup: Uvař brambory ve slupce doměkka, nech vychladnout a oloupej. V hrnci rozpust máslo, vmíchej smetanu a přidej brambory. Vše rozštouchej. Na plechu vytvaruj duchy. Z dýnových semínek udělej oči a peč v troubě.

olezlý koláč

potřebuješ:

1 balení listového těsta

4 jabka

100 ml rybízového džemu

1 sáček tmavé čokolády nebo marcipánu

postup: Listové těsto rozválej na kolo o něco větší než je kulatá kláčová forma a dej do formy. troubu rozpal na 200 stupnů, Jablka omyj, rozpul a odstran jádřinec. Pokrájej je na tenčí plátky a vyrovnej věřířkovitě na těsto. Rybízový džem si rozmíchej s vodou. Dej péct asi 15 minut. Na hotový koláč nakresli polevou nebo marcipánem poavučinu a z marcipánu pavouka.

                                                výzdoba

svítící lampička

Na sklenici nalep balící/průsvitný papír. Na to pak namaluj netopýry, čarodějnice, dýně....něco co má něco společného s Halloweenem. Pak dovnitř vlož svíčku aaaaaa máš to. Je to jednoduché a zvládne to každý.

balonková dýně

Materiál:

nafukovací balónek
staré noviny nebo papír
pevný provázek

Pomůcky:

lepidlo Herkules nebo lepidlo na tapety
miska
nůžky
akrylové nebo temperové barvy
štětec

Postup:

Balónek nafoukni do jakékoliv velikosti a dvakrát zauzluj. Balónek nafoukni jen částečně, aby byl pružný. Pevným provázkem dýni stáhni.

Rozděl ji pomyslně na čtyři díly a pořádně provázek zauzluj …

poté ji omotej tak, aby ti vzniklo osm dílků.

V misce si rozmíchej lepidlo Herkules s malým množstvím vody. Kousky novin nebo papíru nechej pořádně nasáknout lepidlem a polep postupně celý balónek. Nahoře vytvoř stočením papíru stopku.


Dýni nechej dva dny uschnout a poté ji nabarvi štětcem či technikou tupování za pomocí houbičky. Můžeš si vyhrát se stínováním a udělat ji tak co nejopravdovější. Akrylová barva je po zaschnutí mírně lesklá. Temperovou barvu můžeš pro lesk nalakovat lakem ve spreji.Nebo na dýni namaluj obličej

.

                                                 kostým/make-up

tady mám 1. tip na kostým. Je to video z youtube od Annie Camel, a já za to půjdu.




Na internetu je toho doopravdy hodně, ale samé takové mrtvoly, a hodně strašidelné. Mně se to moc nelíbí, a hlavně ve škole před prvnákama by mi to asi neprošlo....ale tady vám 1 dám.

 

a naposledy tu mám něco pro menší. Je to od Disney, Mal z Následníků. mě se to docela líbí, protože já ujíždím na Následnících.

 

                                                     tradice

Symboly Halloweenu

Vydlabané dýně jsou nejznámější symbol Halloweenu, svíčky se do nich vkládaly, aby usnadnili koledníkům orientaci v potemnělých ulicích. Co nejstrašidelnější obličej na dýni má odhánět zlé duchy.

Čarodějnice dle pověr doprovázejí na cestách zlé duchy. Lidé se jich báli a věřili, že na Halloween mají čarodějnice největší moc.

Masky a kostýmy sloužily slavícím Keltům k matení zlých duchů. Lidé v té době věřili, že strašidelnými převleky duchy zmatou a oni je nechají být. Američané se začali převlékat do kostýmů počátkem 20. století, tentokrát již pro zábavu.

Kočka byla za posvátnou bytost považována již Egypťany, kteří ji uctívali jako bohyni úrody. Ve středověku byly černé kočky vnímány jako mazlíčci čarodějnic, a tak jako symbol Halloweenu přetrvaly dodnes.


Halloweenské tradice, zvyky a hry

Trick-or-treating v překladu znamená „Dejte mi koledu, nebo vám něco provedu“ a je to nejznámější tradice Halloweenu. Děti v kostýmech obchází sousedy, zpívají koledy a získávají za ně drobné sladkosti. Pokud je majitel domu suchar a neotevře jim dveře, provedou mu drobnou lumpárnu. Koledovat se chodí vždy po setmění.

Hororové historky a strašidelné příběhy si mezi sebou vypráví starší. Čím děsivější, tím lepší. Mnoho seriálů vysílá v halloweenském týdnu speciální čarodějnické díly.

Halloweenský průvod se pořádá ve větších městech, děti v něm soupeří o nejoriginálnější a nejstrašidelnější masku. Nejznámější je newyorský The Village Halloween Parade.

tak a já doufám,že se vám článek líbíl, jestli jo,byla bych ráda za like a sledování, případně koment.

Bueno čau ♥






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.