Fab and Chic

H2O stačí přidat vodu

ahoj,mám tu článek o H2O!

H2O: Stačí přidat vodu (anglicky H2O: Just Add Water) je australský televizní seriál pro děti natočen v  mořském světě Sea World v Queenslandu a v okolí města Gold Coast. Děj seriálu pojednává o třech dívkách, které řeší každodenní problémy svého života, zároveň jsou však mořské panny.

První řada seriálu měla premiéru v červenci 2006 na australském televizním kanálu Network Ten.Druhá řada byla vysílána o rok později a třetí v roce 2009. Seriál je vysílán již na 100 televizních stanicích po celém světě. V ČR byl vysílán stanicemi Jetix, Disney Channel a ČT :D

Úvodní píseň seriálu „No Ordinary Girl“ nazpívala v první sérii Ellie Henderson, ve druhé sérii Kate Alexa a ve třetí Indiana Evans.

V červnu 2011 byl se vytvořilo napodobení seriálu pod názvem Mako Mermaids, který je volným pokračováním H2O: Stačí přidat vodu. Natáčení bylo zahájeno v roce 2012. První řada měla premiéru v červenci 2013, druhá řada v únoru 2015 a třetí v květnu 2016.

postavy


Claire Holt jako Emma Gilbert, která dokáže proměnit vodu v led a později i vytvářet sníh. Je sebejistá a zodpovědná. Žije s rodiči a mladším bratrem. Seriál opustila, protože herečka Claire Holt přijala nabídku na natáčení filmu Prokletí domu slunečnic 2. Její odchod je v seriálu vysvětlen tak, že odjela s rodiči cestovat po světě.

Phoebe Tonkin jako Cleo Sertori, která dokáže s vodou manipulovat a tvarovat ji. Později získá moc ovládat také vítr. Chodí s Lewisem, je velmi chytrá, především v oblasti přírodních věd. Zpočátku je trochu plachá a nemotorná. Bydlí s rodiči a mladší sestrou Kim, která jí ničí život.


Cariba Heine jako Rikki Chadwick, drzá a rebelská dívka, která bydlí v kempu se svým tátou. Dokáže zahřívat a vypařit vodu, později také vytvářet blesky a oheň. Její schopnost je nejnebezpečnější ze všech. Chodí se Zanem, ve třetí sérii se ovšem rozejdou.

Indiana Evans jako Bella  Hartley, nová dívka ve třetí sérii, též mořská panna již od jejích 9 let, kdy žila v Irsku a proměnila se v měsíčním jezírku. Má schopnost proměňovat vodu v želé a pevnou hmotu. V seriálu nahradila Emmu. Rikky a Cleo ji rády přijali mezi sebe. Bella se zamiluje do Willa, se kterým později začne chodit. Je to skvělá zpěvačka a vystupuje v baru U Rikky



Angus McLaren jako Lewis McCartney, Cleiin kamarád z dětství a později i přítel. Zná jejich tajemství a snaží se dívkám pomáhat. Je velmi inteligentní a považuje se za vědce. Ve 2.sérii ho svede nebezpečná Charlotte a využije jej k tomu, aby se z ní stala mořská panna. V polovině 3. série odjede Lewis studovat do USA. V posledním díle 3. série se ovšem vrací a zůstává s Cleo.

Brittany Byrnes jako Charlotte Watsford, hlavní záporná postava druhé série. Chodila s Lewisem, díky němuž se poté dostane k moci a stane se z ní mořská panna, protože její babička jí byla též. Má všechny tři moci mořských pannen. Emma, Rikky a Cleo ji ale porazí a schopnosti jí odeberou navždy.

Burgess Abernethy jako Zane Bennett, přítel Rikki. Jejich vztah se rozpadne ve 3. sérii. Zpočátku dělal dívkám samé problémy. Poté se dozví, že jsou mořské panny a snaží se jim pomáhat, ovšem nesnese se s Willem, který Rikki zachránil život. Na konci seriálu se nedozvíme, jak jeho vztah s Rikky dopadne.

Luke Mitchell jako Will Benjamin, výborný potápěč. V průběhu 3. série zjistil vše o mořských pannách. Hodně jim pomáhá a radí. Je zamilovaný do Belly, se kterou později začne chodit.

Craig Horner jako Ash Dove, přítel Emmy v 2. sérii. V posledním dílu 2. série se Emma rozhodne mu říct svoje tajemství. Ve 3.série se už stejně jako jeho přítelkyně neobjeví.

Taryn Marler jako Sophie, Willova bodlá sestra, jedna z hlavních záporných postav 3.série. Stala se managerem Rikki baru. Nemá ráda dívky a především Bellu, přítelkyni jejího bratra. Snažila se svézt Zanea. Spolu s Ryanem chtěla získat vzácné krystaly ostrova Mako a napomohla ke zničení měsíčního jezírka.


Cleo Massey jako Kim Sertori, Cleina sestra, je často nepříjemná a konfliktní. Ve 3.sérii odmítá přijmout Sam, novou přítelkyni jejího otce, ale nakonec se s ní vyrovná.



.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.