Fab and Chic

5 NEJROZTOMILEJŠÍCH ZVÍŘÁTEK-zajímavosti

Hunatá,měkoučká,rozkošně roztomilá:

Tato zvířecí miminka jsou zkrátka k pomazlení

HRAVÉ HŘÍBĚ:

Hříbě se drží v blízkosti své mámy.U ní se totiž cítí v bezpečí.

VÍŠ ŽE...hříbata se umějí postavit už přibližně hodinu po narození-i když jsou si dost nejistá.Od maminek se pak učí hříběcím způsobům a konské řeči.Po půl roce se mládata můžou úplně osamostatnit.

 

LEGRAČNÍ MÝVALOVÉ:

VÍŠ ŽE:...mývalové nacházejí svou potravu častove vodě.Když jí drží v tlapkách,vypadá to jako by se myli.odtud pochází jejich jméno. 

MALIČKÁ KACHNÁTKA:kachnátko je malý,zvědavý rošták.Stejně jako jeho sourozenci hned první den po vylíhnutí vyrazila do světa a opustila maminčino hnízdo.

VÍŠ ŽE:...V PRVNÍCH HODINÁCH SVÉHO ŽIVOTA BĚHAJÍ KACHNÁTKA TA TÍM,koho zpozorují jako prvního-většinou je to jejich máma.Mládata kachny domácí jsou většinou žlutá,zatímco mládata kachny divoké mají šedočernou barvu.

VESELÁ JEHNÁTKA:jakmile jehnátka poprvé spatří světlo světa,hnedzvědavě začínají prozkoumávat okolí.

VÍŠ ŽE...malí neposedové se umějí -stejně jako hříbě-pouhou hodinu po narození  už postavit.Do prvního roku svého věku se ovčím mládatům říká jehnátka.svou mámu poznají podle bečení.

ČILÝ KRÁLÍK:když se malý králík narodil byl nahý a slepý a vážil 35 gramů.už za 2 týdny poskakuje po louce.

VÍŠ Že zajíci a králíci se často pletou.vypadají sice podobně,alekrálíci jsou menší a mají výrazně kratší uši než zajíci.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.