Fab and Chic

5 nej zimních zajímavostí

Ahoj holky,

už je nový rok a taky leden,tedy už 2.zimní měsíc.Přes noc napadl sníh asi po celém území ČR,napadlo i v nížinách.Tak mám tady pro vás pár zajímavostí,tak jdeme na to!

                                                    

                                                 začátek zimy

Zima začíná 21.prosince nejkratším dnem v roce.Slunce v tento den svítí jen o něco déle než osm hodin.Na severní polokouli dosahuje slunce nejnižší polední výšku nad horizontem.Tomuto dni říkáme zimní slunovrat.Po něm se už dny začínají zase prodlužovat.



                                                        mlsání

Už se ti někdy stalo,že jsi mlsala více sladkého než v létě?Souvisí to s tím,že v chladných měsících je delší dobu tma.Nedostatek přirozeného světla podněcuje tělo k tomu,aby produkovalo ve větší míře hormon melatonin.Melatonin zbůsobuje nejen únavu,ale zvyšuje i chut na sladké.

spálení sluncem v zimě


Spálení sluncem na zimní dovolené?Ano,může se to stát.Sníh totiž odráží paprsky slunce a zesiluje jejich účinost až o 90%!Takže i při snowboardingu nebo lyžování bys neměla zapomínat na krém proti opalování.


                                              elektrizující účesy

V zimě nám vlasy často elektrizují.Zima a teplý vzduch z topení jim odebírají vlhkost.A když pak ještě nosíme čepice nebo si přes hlavu přetáhneme svetr,vznikne silné tření a vlasy se nám elektricky nabíjí.Výsledkem je,že vlasy praskají a poletují.


                                          nepříjemné křeče

Už jsi to určitě někdy zažila.Čekáš na autobus.Mrzne a je ti děsivá zima.Automaticky přitáhneš ramena k uším a stáhneš svaly.Tento postoj není zrovna uvolněný a často vede k velkému napětí a křečím.Pomoct ti může teplá koupel,která znovu uvolní stažené svalstvo.


táááááááááák.Doufám,že se článek líbil a daší článek vydám v pátek,Tak ahojky.





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.