Eliščin Internetový bloček

nejstrašidelnější místa v ČR

Dnes tu mám top 3 nejstrašidelnějších míst ČR. Inspirovala jsem se na jednom blogu tak snad se vám článek bude líbit :),Článek nejspíš bude bez obrázků protože jsem na druhém PC, a obrázky mi na něm nejdou nahrát.Tento článek moc upravit nešel tudíž je možné že to někomu může připadat jako okopírované z wikipedie ale ve skutečnosti to tak není.

 

1. Zámek Lemberk 

Jako první jsem zařadila zámek Lemberk. Leží na Severu Čech.Jistě si říkáte,co by to bylo za zámek kdyby o něm nebyly pověsti o Bílé paní,o vodníkovi,Ale po zámku chodí i jiné jevy.Jako každý zámek má také svojí historii. ale raději se přesuneme k tomu co se tu děje dnes.Jeden z předchozích kastelánů tu slýchával kroky vycházející z chodby ale na duchy nevěřil,tak byl přesvědčený o tom , že se jedná o žert.Proto si na šprýmaře počkal s baterkou v ruce.Rozsvítil baterku,rychle otevřel ale chodba však byla prázdná. Zémek přitahuje skupinky badatelů,kteří se tu mnohdy rozhodnou přespat. I ti mají své historky s dunivými kroky.Někteří říkají že, slyší dětský pláč a následkem prázdnoty a žděšení a uvědomnění si že jsou na zámku sami.

 

2.Jeskyně Býčí skála

Býčí skála leží v Moravském krasu severně od města Brna. Jde o nejdelší jeskyni v České republice. Měří až 13 kilometrů. Dříve byla jeskyně volně přístupná do 450 metrů,kde byla následně ukončena jezírkem dnes již je zavřená železnými dveřmi.Byly tu objeveny nálezy v podobně hlíněných nádob,sošek,zbraní,šperků a také lidských a zvířecích kostí. Údajně zde bylo obětiště kam lidé přinášeli předměty z dalekého okolí,při obřadech zde byli obětováni lidé i zvířata. Lidé tu mají tísnivé a nevolné pocity, které doplnuje podlamování kolen.Negativní energie v těchto místech musí být opravdu velká.

 

3.Velhartický hřbitov

Neujdeme ani 10 km od statku Pohádka a nacházíme se na dalším strašidelném místě. Tentokrát na slavném hřbitově Velhartickém.  Nachází se na Šumavě. Dominantou neobyčejného hřbitiva je kostel Sv. Magdalény.Mělo to být místo klidu a věčného odpočinku to že tomu tak zde není už věděl i spisovatel Karel Jaromír Erben který zde čerpal inspiraci pro baladu Svatební košile.Podle pověsti se na hřbitově odehrávali černé satanské mše o oživní mrtvích.

 

Líbil se vám článek pokud ano dej plus pro další díl:).

 

Komentáře

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Za případné paravopisné chyby se omlouvám, ale s článkem jsem se přes půl hodiny dělala

Edit 14:48: Písmo jsem měla obarvené,ale to se samozřejmě neuložilo no,nebudu to řešit.(ale naštve to smajl)

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.