dream big - work hard

Rady a tipy jak si uspořádat prázdniny

Ahojky :) Vítám Vás u prvního prázdninového článku. Dneska bych vám chtěla poradit jak si uspořádat prázdniny, co nejméně se nudit a co nejvíc si je užít na plné pecky :) Tak jdeme na to :)

1) Pořiďte si diář nebo jakýkoliv plánovač

Ano, tohle je první krok k tomu vědět co mě vždy čeká a na co se můžu těšit. Já osobně používám diář po celý rok na úkoly do školy. Nicméně stačí si pořídit třeba nějaký papírový harmonogram přesně na dva měsíce :)


 

2) Domluvit se s okolím

Druhým krokem máme pořádné plánování s kamarády nebo rodinou :) Doporučuju první zajít za rodiči, zeptat se jich kdy jedete na dovolenou nebo k babičce :D, kdy mají volno a zeptat se jich třeba na možnost přespání vašich kamarádů u vás nebo naopak vás u nich. Všechny termíny si značte do již zmiňovaného diáře nebo harmonogramu. Osobně to miluju :) lepit nálepky, kreslit a značit zvýrazňovači. 

Když už máme domluveno s rodiči, je čas na kamarády. O prázdninách se většinou scházím s lidmi které přes rok nevídám :) jsou to nový kamarádi z minulých táborů, ale třeba také lidé se kterými jsem se nepohodla na konci minulých prázdnin a o těchto se udobřujeme :D

Nejlepší je se podívat na fotky, kontakty a třeba sledující na sociálních sítích abychom si vzpomněli koho chceme vidět a znovu s ním něco zažít. Potom není nic snazšího než ho kontaktovat a domluvit se na setkání :)


3) Užít si volný čas jen sám se sebou

Podle mě hodně důležitý bod :) Když si vezmeme kolik času přes školní rok strávíme s našimi vrstevníky a doma máme znova jen učení...Upřímně si nepamatuju kdybych si po škole fakt dělala co bych chtěla. Prázdniny jsou i o psychickém odpočinku nás samotných. Zkuste být jeden volný den jen tak na zkoušku úplně sami :) chápu že máte doma rodiče, ale nescházet se s ostatními :) Užijte si to už o rána kdy vstanete kdy chcete, uděláte si snídani na kterou budete mít právě chuť, seďte u ní třeba dvě hodiny, hlavně si užijte ten pocit svobody že nemusíte spěchat na blbou autobusovou zastávku a nic vás netlačí :)

 

4) Najděte si akce a činnosti které vás budou naplňovat

Nejtěžší část celého článku :) Najít si takovou činnost je opravdu těžká záležitost. Pro někoho je to snadné, ale jiný s tím může mít problém. Nejlepší je prostě zkoušet co tě zaujme a u čeho vydržíš. Pro mě to je jízda na kole s hudbou a zkrášlování sešitů na září (ano jsem blázen, ale hrozně mě to baví :D). Zároveň je hrozně fajn psát články, každý si prostě musí najít jeho best koníček na volný čas který ho zachrání před nudou.


Opravdu doufám že se vám dnešní článek líbil a něco vám dal do budoucnosti :) Mějte se krásně a budu se těšit u dalšího článku.







Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.