Návod na vynikající a lehkou domácí pizzu
Ahojky po strašně dlouhé době u nového článku. Včera jsem se na večer nudila a tak mě napadlo že bych mohla něco ukuchtit a našla jsem návod na vynikající domácí pizzu. Tak jdeme na to :D
Ingredience:
- 1 kelímek pomazánkového másla
- 1 kelímek hladké mouky (a potom trošku na přisypání)
- rajčatový protlak
- oregano, česnek a bazalka
- všechno co máme na pizze rádo (šunka, sýr, ananas)
- sůl
Postup přípravy:
První si do mísy dáme jeden kelímek pomazánkového másla a jeden kelímek hladké mouky plus sůl. Z toho vypracujeme těsto. Pokud těsto lepí tak přisypeme hladkou mouku.
Potom těsto vyválíme a uděláme z něj placku. Na plech si položíme pečící papír a dáme na něj placku.
Rajčatový protlak smícháme s oreganem, česnekem a bazalkou a natřeme jím placku.
Poté stačí jen přidat naše oblíbené dobrůtky na pizzu a dát ji péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 15 - 20 minut.
Obrázek: