Dej my lyk plz

TOP 10 Faktů ○ Hra o Trůny

Zdravím! 


Už dlouho jsem nevydala žádný článek a chtěla jsem napsat nějaké fakty a tak mě napadlo, že bych mohla udělat TOP 10 faktů o jednom z nejúspěšnějších seriálů této doby a to Game of Thrones. 

Takže se pohodlně usaďte a myslím si, že můžeme jít na to. 



1. PRVNÍ DÍL BYL NAPROSTO PŘÍŠERNÝ

Ano, na začátku jsem zmiňovala, že Hra o trůny je jeden z nejúspěšnějších seriálů této doby. Ale u úplně prvního dílu to tak nebylo. Byl natolik strašný, že ho režiséři museli natočit znovu a původní pilotní díl raději úplně smazali a nikdy ho neukázali veřejnosti. 

Celkem vtipné, když je to jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších seriálů, který sledují miliony lidí... 

 


2. SOPHIE TURNER SI ADOPTOVALA SVÉHO ZLOVLKA

Sophie Turner, která hraje v seriálu Sansu Stark, si po natočení první série doopravdy adoptovala svého zlovlka Lady a pojmenovala ji Zunni. 

Sophie kdysi v nějakém rozhovoru řekla, že když byla mladší, vždycky chtěla psa, ale její rodiče jí to nechtěli dovolit. Ale když začala hrát v Hře o trůny, celá její rodina si Lady dost oblíbila a když v seriálu zemřela, chtěli ji znovu vidět a tak její matka jednoduše navrhla, že by ji mohli adoptovat... 



3. DOTHRAKŠTINA JE OPRAVDOVÝ JAZYK

Dothrakština je skutečně reálný jazyk, který slyšel David Joshua Peterson na výstavě. A tak byl následně použit jako jazyk pro Khala Droga a ostatní Dothraky.  

 


4. DAENERYS  A VISERYS TARGARYEN MĚLI PŮVODNĚ FIALOVÉ OČI

V knihách jsou Targaryeni známí pro své stříbrné vlasy a fialové oči. Během natáčení měli Emilia Clarke a Harry Lloyd, kteří hrají Daenerys a Viseryse Targaryen na sobě fialové kontaktní čočky, aby se seriál podobal co nejvíc knižní předloze, ale nakonec se Daniel Brett Weiss a David Benioff rozhodli, že Daenerys s Viserysem mít fialové oči prostě nebudou... 


5. KONÍ SRDCE, CO JEDLA DAENERYS BYLO Z GUMOVÝCH MEDVÍDKŮ

Koní srdce, co musela Daenerys Targaryen sníst v první řadě bylo vytvořeno z kila gumových medvídků a celé bylo polito falešnou krví. Emilia Clarke, která ztvárnila postavu Daenerys řekla, že to chutnalo trochu jako bělidlo. 

A jelikož byla Emilia od té falešné krve tak zalepená, stalo se to, že se přilepila na záchodě. 

 


6. HRA O TRŮNY JE NEJVÍCE STAHOVANÝ SERIÁL 

Hra o trůny je pirátsky nejstahovanější seriál za rok 2012, 2013, 2014 a 2015. V roce 2015 byla Hra o trůny dvakrát více pirátsky stahovanější, než Živí mrtví (The Walking Dead). 

 


7. JOFFREY BARATHEON JE NEJNENÁVIDĚNĚJŠÍ POSTAVA

Neprávoplatný (teď už mrtvý) dědic trůnu král Joffrey Baratheon je nejvíce nenáviděná postava z celé Hry o trůny. 

A druhou nejvíce nenáviděnou postavou je jeho matka Cersei Lannister. 



8. RAMSAY SNOW HRÁL TÉMĚŘ JONA SNOWA 

Iwan Rheon si málem zahrál Jona Snowa (nebo Sněha - jak chcete). Ale tato role nakonec připadla Kitu Haringtonovi a Iwan si místo toho zahrál sadistického bastarda Roose Boltona - Ramsayho. 

 


9. SEAN BEAN SI KOPAL SE "SVOU" HLAVOU

Sean Bean, který ztvárnil roli Eddarda "Neda" Starka si potom, co byl Ned v seriálu popraven, vzal jeho uměle vytvořenou hlavu a po natáčení si s ní kopal jako s fotbalovým míčem. 

 


10. NA SVĚTĚ JSOU POUZE 3 LIDI, KTEŘÍ VÍ, JAK SERIÁL DOPADNE

Daniel Brett Weiss, David Benioff a George Raymond Richard Martin jsou jedinými lidmi, kteří ví, jak seriál skutečně skončí. 




Tak jo. Tohle už je opravdu vše. Snad jste se z tohohle i něco dozvěděli a doufám, že se vám to líbilo. Byla bych moc ráda, kdybyste mi do komentářů napsali, o jakém seriálu či filmu byste chtěli dalších TOP 5 nebo 10 faktů. 

Loučím se s vámi a ahoj! 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.