Dej my lyk plz

Fakty o patnácti hororech

Guess is back?! Hell yeah, enda je zpátky! Omlouvám se, že jsem takovou dobu nebyla na HPD a nevydávala články, ale prostě jsem neměla čas a teď to chci vynahradit! 


...


Americký horor ,,Texaský masakr motorovou pilou" se měl původně jmenovat Headcheese (v češtině: potrava z masa), poté Leatherface (v češtině něco jako: Kožený obličej/Obličej z kůže), ale nechali tak jen jméno hlavní postavy a nakonec změnili název na Texas Chainsaw Massacre nebo-li Texaský masakr motorovou pilou. 

 


Natáčení filmu ,,Pátek třináctého" trvalo pouze 28 dnů, byl nominovaný na nejhorší film a nejhorší herečku ve vedlejší roli. Na začátku filmu jde také vidět panenka Annabelle z hororu Annabelle a V zajetí démonů. 

 


A když už jsme u té Annabelle... Herečka, která hraje Miu se jmenuje stejně jako panenka, tudíž Annabelle. 

 


Jedna z hlavních postav filmu ,,Noční můra v Elm  Street" Freddy Krueger byl v celém filmu celkem cca 7-8 minut.

O původní roli Glenna, kterého tehdy hrál Johnny Depp se ucházel jeho kamarád Jackie Earle Haley a také se o ni zajímal Charlie Sheen. (Johnnyho do role "potlačil" jeho kamarád Nicolas Cage.)

 


Lili Taylor se připravovala na roli Carolyn Perron ve filmu ,,V zajetí démonů" tím, že sledoval horor Vymítač ďábla a knihy o exorcismu (vymítání ďábla). 

Film je podle skutečných událostí.

A skončí tím, že Ed a Lorraine pomohou vyhnat rodině Perronových démony z domu, tudíž šťastně. Ve skutečnosti je však rodina Perronových vyžene, jelikož se po jejich příchodu začne vše zhoršovat... 

 


Na casting pro dvě hlavní ženské role: Jenny a Lindsay k hororu Lidská stonožka přišlo stovky krásných mladých dívek, když jim však Tom Six (režisér všech tří dílů Lidské stonožky) ukázal nákresy lidské stonožky, většina dívek utekla se slovy, že je Tom chorý, šílený, psychopatický blázen. 

Tom také vtipkoval, že kdyby si mohl vybrat jakékoliv celebrity, které by dal do lidské stonožky, byly by to např. Tom Cruis a Paris Hilton. 

 


V Srbském filmu se nachází odkazy na horory jakou jsou např. Kanibalové a Divadlo hrůzy, které jsou také zakázané v některých zemích. Natáčení tohoto hororu trvalo 81 dní v okolí Bělehradu v Srbsku.

 


V hororu Saw: Hra o přežití se měli původně Adam s Gordonem probudit v koupelně...

Postava Billyho Jigsawa (nebo jen: Jigsawa) je podle skutečné osoby, a to amerického detektiva, kterému se říkalo ,,Puzzle" nebo také ,,Jigsaw John". 

 


Americký horor Vymítač ďábla má několik nominací a ocenění, jedno ocenění získala Linda Blair (herečka, která hrála dvanáctiletou Regan) za herečku ve vedlejší roli ještě předtím, než se zjistilo, že hlas ďábla jí poskytla Mercedes McCambridge (které později zažalovala Warner Bros za hlas ďábla), poté mělo být ocenění Lindě odebráno (ale to už nejde.) 

Za scény, které Linda Blair nechtěla dělat, jí režisér slíbil čokoládu, když je zahraje. 

I když se tento film řadí mezi horory, tak samotný režisér ho tak nepovažuje...

Na ženu, která hrála matku Damiena Karrase, režisér čistou náhodou narazil v řecké restauraci... 

 


Původní název anglického hororu ,,Hellraiser" (v češtině: Pekelník) měl být: ,,Sadomasochists From Beyond The Grave" (v češtině něco jako: Sadomasochisté ze záhrobí)

Rozpočet byl 1 milion dolarů a film vydělal 20 milionů. 

 


Americký horor ,,Kruh" má čtyřicetinásobně větší rozpočet, než původní japonská verze a v USA se během 24 hodin prodalo více než 2 miliony DVD. 

Role matky Samary byla nabídnuta Jennifer Love Hewittové, ta však odmítla. (Stejné příjmení jako má Jennifer bylo také použito pro postavu Thomase Hewitta aka Leatherface z filmu ,,Texaský masakr motorovou pilou.")



V hororu ,,Vřískot" se v závěrečných titulcích objeví jméno Lindy Blair. (Dívky, která ztvárnila postavu Regan ve ,,Vymítač ďábla.")

V tomhle dílu z celé série se neobjeví žádný černoch. 

Při natáčení se použilo 50 galónů s krví. 

 


Horor ,,Dětská hra" šel do kin na stejné datum, jako se vrah Charles Lee Ray převtělil do panenky.(9.11.1988)

Maggie - dívka, které hlídala Andyho Barclaye měla původně zemřít zasáhnutím elektřiny ve vaně, tahle scéna byla použita ve filmu ,,Chuckyho nevěsta". (4. díle Dětské hry)

 


Britský horor ,,Osvícení" měl nominaci na nejhoršího režiséra a nejhorší herečku, přitom má 88% a je to 52. nejlepší film na CSFD...

Tento horor má 2 verze, americké má 146 minut a evropská 119, režisér to odůvodnil tím, že evropané jsou vyspělejší a nepotřebují být doslovní. 

Jednu noc shořely kulisy za 2 a půl milionu dolarů.

Scéna "Here's Johnny" se točila celé tři dny a bylo mezitím rozbito více, než 60 dveří... (podobná scéna byla i v Dětské hře)



Film ,,Mlčení jehňátek" má celkem 16 nominací a 13 ocenění.

V knižní předloze má Hannibal Lecter hnědé oči, mezitímco ve filmu modré. 

Kvůli natáčení někteří herci odjeli na výcvik FBI v Quanticu ve Virgínii, aby se něco dozvěděli o praktikách FBI.

Brooke Smithová kvůli roli Catherine Bakerové Martinové přibrala jedenáct kilo. 



Tohle byl poslední fakt, doufám, že se vám to líbilo a pokud byste chtěli něco podobné, je to jen na vás... Určitě mi napište do komentářů, jaký článek byste chtěli jako další... Tímhle se s vámi loučím Muffinové a u dalších článku Waffle!!!! 




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.