Blog tančící holky

Do Kuchyně! #1 - Ostružinový koktejl

Ahoj!

 Tak po dovolené na Kanárech, soustředění a pobytu s kamarádkami na chatě jsem si řekla, že bych se tu zase mohla ukázat a znovu rozjet svoji "blogerskou kariéru". A rovnou jsem i dostala nápad, že bych mohla začít novou řadu, která se jmenuje Do kuchyně! (vím, je to blbý název). Občas ráda vařím, ale spíš taková ta lehčí jídla, jako jsou saláty, zákusky nebo právě koktejly. Tenhle je asi můj nejoblíbenější, takže jsem se o recept rozhodla s vámi podělit.

Ingredience:
• (překvapivě) ostružiny
• třtinový cukr (ale může být i normální)
• vodu
• citron
• lístky šalvěje
• led (nemusí být)

Postup:

1. Rozmačkáme lístky šalvěje a vložíme je do sklenice, ve které bude koktejl.
2. Do jiné nádoby dáme ostružiny, vodu a třtinový (popř.: normální) cukr, a to rozmixujeme.
3. Přes sítko, které musí být co nejvíce jemné, aby přes něj nepřešli zrníčka z ostružin, přelijeme rozmixovanou směs do sklenice se šalvějem.
4. Přidáme malé množství (i když záleží podle chuti) citronové šťávy. Pokud chceme můžeme přidat i cca 3 kostky ledu. Pro nazdobení můžeme přidat na koktejl lístky šalvěje a na hranu sklenice ostružinu.

Tak doufám, že vás recept zaujmul a třeba ho vyzkoušíte, což bych radila, protože je vážně dobrý. Díky tomuhle článku jsem zjistila, že psaní receptů je strašně jednoduché, asi protože to je postup, který už mám nějak zajitý.

Ahoj!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.