Blog jedný holky

Znamení zvěrokruhu- Blíženci ♊

Hello my readers welcome to my blog.

Vítejte u dnešního článku, zároveň i u nové série!



Takže na začátek, asi včera jsem dávala do síně dotazník, ohledně zvěrokruhu, kde jste měli zadat jaké jste  znamení. Odpovědělo mi hodně lidí, ale nejvíce z vás mi psalo že Blíženci, proto je tady tento článek!


Blíženci ♊ 22.5. - 20.6.


(Znamení Blíženců)


Třetí znamení zvěrokruhu.

První vzdušné znamení.

První proměnné znamení.

Řídící planeta: Merkur.

Šťastné číslo: Pět a všechna čísla dělitelná pěti

Astrologický symbol: Blíženci.

Astrologické barvy: Slunečná oranžová, Bledě žlutá, šedomodrá, fialová.

Astrologické kameny: Smaragh, safír, achát.

Blíženci řídí třetí Dům horoskopu.

Partner pro Blížence: Všechna znamení, zejména Váhy, Vodnář, Beran, Býk, Střelec.


Názvy

Řecký název: Δίδυμοι/Didymoi

Latinský název: Gemini

Sanskrtský název: Mithuna (मिथुन)

sumero-babylonský název: MULMAŠ.TAB.BA.GAL.GAL "velká dvojčata" (hvězdy Castor a Pollux)


Blíženci - jsou znamením dvojčat, proto budete mít často pocit, že má zrozenec v Blížencích dvě tváře. Je to osoba s nervózní energií, hned je tam a hned zas jinde. Mění svá rozhodnutí stejně jako oblečení, práci, partnera či domov. Většinou se pohybují a hovoří hodně rychle.


Blíženci jsou velice chladným znamením. Ale mají vynikající smysl pro humor, taky jsou hodně bystří a nadaní. Ale chybí jim trpělivost a vytrvalost. Své nejhlubší city sdílejí jen s jediným druhem- svým druhým já.




Nesnažte se Blížence připoutat k jednomu místu či myšlence. Ze všeho se bleskově vykroutí. Jsou taky dychtiví a přátelští ale nenechte se překvapit, když se z ničeho nic vypaří. Když je ale Blíženec zamilovaný, jen tak od oltáře neuteče :D.



Blíženci jsou taky hezcí, důvtipní a mají šarm. Dokáží řešit hned několik věcí najednou, aniž by se zadýchali. Přitom ještě telefonují, což je mimochodem jejich velikánská záliba :DDD. Nedivte se, vždyť jsou vlastně dva. Nesnáší monotónnost a stereotyp. Typický Blíženec všude chodí pozdě (Jako já xd). Nezlobte se na něj- všechno ho zajímá, rozptyluje a prostě to nestihne. Aby nebyl protivný a otrávený, potřebuje neustálou změnu a pohyb. Také vás nesmí překvapit, když vás přemluví k něčemu, do čeho se vám vůbec nechce a pak si to sám rozmyslí, nebo alespoň přijde zase pozdě (Prostě normální Blíženec XD. (Furt chodí pozdě.)) 



Ještě schopnější než ve výmluvnosti jsou ve schopnosti formulovat myšlenky v napsaném projevu. Tady jsou jako doma! Píší proslovy, komentáře ke všemu a o všem. Píší knihy a hlavě články na hpd.cz. Horší je to s jejich odepisováním. Neradi vyjadřují svá stanoviska, protože nevědí, jestli jim budou věřit ještě zítra. I z toho důvodu si vymýšlejí zapeklité přezdívky, aby z nich nešlo poznat jejich pravé jméno.



I když si Blíženci rádi přibarvují a domýšlejí příběhy, jsou to velmi čestní lidé. Když už je ale vesmír dovede na dráhu zlodějů a podvodníků, jsou k nezastavení.



Blíženci jsou neustálí duševní hledači. Jejich obrovitánská fantazie jim nikdy nedovolí být spokojenými s tím, co mají. Ať už je to kariéra, láska, peníze, moc, stále hledají ideál, kterého se ne a ne dostat. Aby si zachovali energii, potřebují Blíženci hodně spánku. Toho se jim však pro častou nespavost nedostává. Pak jim hrozí nervové vyčerpání. Paradoxně se však nehroutí z přemíry aktivity, ale z nudy.



Známé osobnosti se znamením Blížence

-Felix Slováček, hudebník, 23.5.

-Martina Sáblíková, rychlobruslařka, olympijský vítězka, 27.5.

-Jaromír Nohavica, folkový písničkář, 7.6.

-Libuše Šafránková, herečka, 7.6.

-Princ Philip, manžel britské královny Alžběty II. 10.6.

-Adolf Born, malíř, 12.6.

-Václav Klaus, ekonom, prezident republiky, 19.6.

-Princ William, britský následník trůnu, 21.6.



Tákže, jsme u konce, doufám že jste se vy, Blíženci dozvěděli něco nového o sobě nebo o svých kamarádech. Tak co? Sedí to na vás? Já doufám že ano! 


Do komentářů mi můžete napsat, jestli jste právě vy ve znamení Blížence. Budu ráda za každý ohlas!


Příště bude článek o tomto znamení: Váhy ♎


ÁÁÁ...





Mějte se Lizyovsky!




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.