Anette´s blog

Korela Chocholatá

Ahoj, omlouvám se za zpoždění a tady to máte! :) 
Máš korelu? Chceš rady? Čti: 
Korela je druhý oblíbený mazlíček po andulce. Výška je cca. 33 cm, vyskytují se v Austrálii ve vnitrozemí. 
Žije v párech, malých skupinkách a hejnech. Páry hnízdí v odumřelých eukalyptových stromech.
Potrava
Korela se živí semeny trav, bylin a dřevin; dalším zdrojem potravy je též ovoce, bobule či zrní z obdělávaných polí. V zajetí těmto papouškům podáváme směs zrnin pro menší papoušky, obsahující mj. proso, slunečnici, oves, semenec a ptačí zob. Jídelníček zpestřujeme naklíčeným zrním, ovocem (jablko), zeleninou (mrkev, salát) a zeleným krmením (ptačinec žabinec, listy pampelišky). Ptákům též nabídneme grit pro lepší trávení a čerstvé větvičky na okus. 

Rozumí si s andulkami a zebřičkami, takže není problém mít v pokoji tyhle druhy. :) Je to dobrý společník! 
Klec

pro korelu by měla být prostorná a vzhledem k leteckým kvalitám korely spíše delší než vyšší, umístěná na světlém místě bez průvanu přibližně 150-170 cm nad zemí. Ačkoli je korela pro svou nenáročnost vhodným druhem do bytových podmínek, jednotlivě chovaní ptáci mají sklony k hlasitějšímu hvízdání. Pokud se majitel korele nemůže intenzivně věnovat, doporučuje se pořízení partnera, neboť jde o silně párového ptáka. Není-li zájem o odchov, lze pořídit i ptáka stejného pohlaví, popř. jiného kompatibilního druhu, například andulky.
Korela chocholatá se v zajetí nezřídka dožívá 20 let i více.

Samička


Sameček
[Unsupported element format]

Vhodná klec


To bude asi všechno, pokud něco chybí, omlouvám se, víc jsem toho nezjistila. :) Když tak pište, co byste chtěli dalšího! :) Něco je opět trochu zkopírováno (jako např. potrava). Takže pokud ti to pomohlo, pokud se ti to líbilo dej +, pokud se ti to nelíbilo dej taky +, případně komentuj sdílej a měj se hezky! (IRONIE) :D :) 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.