♥JOLČIN BLOG♥

reklamy...

Ahoja-hoja, nastala jedinečná chvíle... NAPSALA JSEM ČLÁNEK! (Jako fakt!?) Bude to článek o reklamách (No neke...).


Vymýšlení reklam

Všechno začíná u toho, že výrobci např. nějakého pracího prášku potřebují zvýšit prodej svého produktu. Zajdou za člověkem, který je vyškolený na vymýšlení reklam (jedná se o kreativce), takový člověk dostává 25 - 30 tisíc měsíčně. kreativec tedy vymyslí reklamu, která zaujme většinu lidí, tedy reklamu vtipnou, animovanou nebo hranou s dobrými efekty (to kreativec jen určí, nebude animovat nebo střihat reklamu) atd.

Později se reklama natočí, přidělají se efekty a je na světě.


Co s videem?

Nyní se musí reklama někam umístit. Tak výrobci zaplatí nějaké soukromé televizi (Nova, Prima) a tam ji dají např. jako reklamu mezi děj nějakého pořadu. Další možností je poslat reklamu nějakému YouTuberovi a ten ji dá před nějaké své video, z toho má také peníze.


Dál už to asi známe...


Druhy reklam

1) Product placement

Jedná se o skrytou reklamu. Jde o to, že je nějaký film a v něm postavy používají nějaký výrobek. My pak ten výrobek chceme, protože ho mají naši oblíbení hrdinové.


2) Reklamní sdělení ve zprávách

Mám na mysli psané zprávy např. na internetu. Máte pod sebou jednotlivé články a pak tam je článek, jehož nadpis je např.: " Lidlu je italský týden! Kvůli výborným potravinám je u všech Lidlů spousta lidí." Vypadá to jako článek, ale je to reklama. Poznáte to tak, že je nad reklamou napsáno malými písmenky napsáno "reklamní sdělení"

Dále existuje několik dalších druhů reklam, ale tyhle jsou asi nejznámější...


Adblock

Adblock je taková aplikace, která zajišťuje to, že na (myslím) většině stránek se Vám nebudou zobrazovat reklamy. Pro Vás to možná výhodné je, ale pro, co vlastní určitou stránku není. Protože ztěch reklam mají peníze.

Tak jaký máte vy názor na adblock? Pište do komentářů!





Tak, to je vše, někdy budu dělat ask, tak můžete psát otázky, Ahoj

Vampier




 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.