♥ElisaˇBlog♥

Lapač snů DIY

Ahoj všichni,v tomto článku se dozvíte

-co je to vůbec lapač snů?

-jak funguje?

-jeho historie

-samotná výroba



Tak snad se vám bude článek líbit


Lapače zlých snů

Co je to vůbec ten lapač snů?

   -jednoduše je to kotouč s peříčky...,který má ale fungovat proti nespavosti a hlavně zlým snům

   -dá se zakoupit nebo i vyrobit

   -Podle indiánské legendy se špatné sny zachytí do jeho sítě a denní světlo je spálí. Dobré sny sklouznou      po peří zpět do duše spícího člověka. Lapač snů by měl viset v pokoji, kde člověk spí, nejlépe blízko              okna  nebo dveří.













Jak funguje

      -jak jsem zmiňovala,mají odhánět noční můry a nespavost

      -to ale není jediné,určitě jste někdo někdy viděl lapač snů.Mohly jste si všimnout různých barev                      obsažených jak v  samotné mřížce nebo v peříčkách,má to spojitost s významem jednotlivých barev

       (viz typologie barev v lapači snů)

BÍLÁ barva - je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti, ale také perfekcionismu a touhy po dokonalosti. Napomáhá přemýšlení, stabilizuje, posiluje a očišťuje. Umocňuje působení barvy, s níž je používána.

ČERNÁ barva - nám pomáhá neuzavírat se do sebe a neztratit se v neklidném světě. Symbolizuje pevnost, stálost, nekonečno.

ČERVENÁ barva - je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, pohyb, vitalitu, energii a životní sílu. Dodává velké množství energie, aktivuje, zahřívá, probouzí životní energii. Pro vzletné povahy působí jako pevná půda pod nohama a podporuje zrealizování všech nápadů. Podporuje imunitní systém.

FIALOVÁ barva - je symbolem duchovna i srdečnosti. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Zklidňuje hyperaktivní děti.

HNĚDÁ barva - symbolizuje trpělivost a spolehlivost. Je to barva země a pokory. Dodává klidnou stálou energii. Je barvou zdravého rozumu.

MODRÁ barva - symbolizuje moře, nebe, ale i povinnosti. Vyjadřuje pocit svobody, napomáhá k inspiraci pocházející z našeho nitra. Představuje opatrnost, rozvážnost a nečinnost. Vyjasňuje a rozšiřuje duši. Pomáhá při problémech v komunikaci a sdělování. Propojuje srdce a rozum. Přináší úspěch při jednání s úřady.

ORANŽOVÁ barva - je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Vzbuzuje v nás zvědavost a touhu po dobrodružství. Dodává životní radost a sílu, pohlcuje negativní energie. Pomáhá léčit fobie všech druhů, překonávat depresi a těžké životní okamžiky. Je to barva moudrosti. Má blahodárný vliv na trávení.

RŮŽOVÁ barva - symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, zároveň však také nezralosti a naivity. Je označována jako barva srdce. Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Uvolňuje napětí ve svalech a v mysli.

TYRKYSOVÁ barva - spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Symbolizuje svobodnou duši. Podporuje sebevědomí, fantazii a spontánnost. Tiší pocit hladu a je proto vhodná při dietách.

ZELENÁ barva - je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem. Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení. Léčí nás a dává nám pocit vyrovnanosti a míru, uklidňuje a harmonizuje nervovou soustavu. Povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost k okolí. Učí nás umět se odevzdat.

ŽLUTÁ barva - je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje. Podporuje metabolismus, pomáhá při komunikaci. Učí nás asertivitě, umět vyjádřit svůj vlastní názor a nemít výčitky svědomí. Podporuje intuici a tvořivost. Léčí orgány trávicího traktu.


No to by bylo k barvám asi vše


Historie

-úplně přesně nikdo neví kdy byl vynalezen lapač snů,ale je jistě ,že se to pojí s dobou za indiánů.

-povídá se,že vyrobit lapač snů řekla matce stařena(něco jako taková ta šamanka)jejíž dítě v noci dlouho brečelo.hned jak mu dala ten vyrobený lapač snů dítě brečet přestalo


Výroba

a jsme u toho.Sama jsem se rozhodla vyrobit lapač snů,no ještě jsem ho sice nevyrobila ,ale vím jak na to.

Budete potřebovat

-kruh(dá se sehnat,nebo z drátku nebo vrbového proutku)

-kamínek(více info dole)

-korálky

-samozřejmě bavlnu(nebo něco podobného na obmotávání)

-peříčka

-lepidlo(doporučila bych tavnou pistoli)


Kruh

 rozměry asi tak o průměru 15 cm,může být i menší záleží na vás

 pokud vyrábíte z vrbového proutku ,nařízněte si je ,aby do sebe lépe zapadali konce

Kamínek

-kamínek symbolizuje  vás.Tudíš by to měl být takový ,který se vám hodně líbí.Já jsem si s tím moc nevěděla rady a tak jsem použila léčivé kameny podle znamení zvěrokruhu.

-kameny dle zvěrokruhu(viz)

BERAN
achát, ametyst, citrín, diamant, granát, hematit, jaspis červený, karneol, rubín a tygří oko.

BÝK
achát, aventurín, citrín, chryzokol, korál, lapis lazuli, malachit, rodonit, růženín, safír, smaragd, tygří oko a záhněda.

BLÍŽENCI
akvamarín, citrín, chalcedon, jantar, karneol, křišťál, růženín, tygří oko, topaz, tyrkys a vltavín.

RAK
aventurín, howlit, chalcedon, jadeit, karneol, křišťál, měsíční kámen, jaspis, smaragd, perly, růženín a labradorit.

LEV
citrín, diamant, granát, jantar, křišťál, pyrit, rubín, onyx, topaz, tygří oko, karneol

PANNA
achát, ametyst, jantar, jaspis, karneol, lapis lazuli, safír, sodalit, tygří oko a olivín.

VÁHY
achát, avanturín, howlit, chryzokol, jadeit, jaspis, kunzit, perly, růženín, růžový korál, růžový turmalín, safír.

ŠŤÍR
ametyst, býčí oko, fluorit, granát, hematit, jaspis, malachit, obsidián, opál černý, onyx, rubín a turmalín.

STŘELEC
ametyst, aventurín zelený, chalcedon, chryzokol, křemen,lapis lazuli, obsidián, opál, safír, sodalit, topaz, tyrkys a labradorit.

KOZOROH
achát, diamant, chalcedon, jaspis, křišťál, lapis lazuli, měsíční kámen, obsidián, onyx, perla černá, turmalín černý, záhněda a karneol.

VODNÁŘ
avanturín, fluorit, křišťál, chryzokol, sodalit, sokolí oko, safír, jaspis, tyrkys, angelit, chryzopras a labradorit.

RYBY

akvamarín, fluorit, jaspis, korál, křemen, kunzit, měsíční kámen, lapis lazuli, opál, perla bílá, safír, tyrkys a kalcit.


-každý z těchto kamenů má své účinky např. achát - Beran , Býk, Panna, Váhy, Kozoroh - Pomáhá při psychické zátěži, dodává sebedůvěru a zmírňuje stres. 


Korálky,peříčka a bavlna

to jsou právě ty předměty ,do kterých se komponují zmíněné barvy


Konečně k té výrobě

těžko se mi to popisuje ,a proto vám sem dám pro jistotu video

Vezměte kruh, kolem celého kruhu obtočte bavlnku, nechte si kus šňůrky volný, abyste za něj mohlli lapač pověsit. Potom přivažte na jedno místo nit, tu obtočte kolem celého kruhu tak, jak to uvidíte v následujícím videu, a postupně splétejte síť, až dojdete ke středu. Uprostřed lapače nechte volnou díru. Doprostřed sítě připevněte jeden kamínek

Přivažte peříčka na další kus bavlnky, navlékněte na ní korálky a šňůrku přivažte na spodní část kruhu. Z lapače může viset jedna šňůrka s jedním peříčkem a korálkem nebo tři šňůrky s peříčky a korálky (jedna dole uprostřed a dvě kratší po stranách), to záleží na Vás. Výrobu lapače snů uvidíte v následujícím videu.

      








Tak doufám,že se vám článek líbil,pokud ano dejte mi vědět do komentářů jestli mám pokračovat.A hodně štěstí při výrobě


Tak zatím ahooooj










Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.