•California Crazy Blog•

Proč být Vegetariánkou? Výhody & nevýhody

La Piňa

Vítám vás u dnešního nového článku .Jak jste si už přečetli v dnešním článku vám chci říci pár výhod a nevýhod když jste Vegetariáni a taky proč to maso nejíme.

Pokud toto čte nějaký Vegetarián jakože určitě ano tak se dištak omlouvám pokud tady něco zmíním špatně.


Tak jdeme na to!



Ještě rychle před začátkem bych vám chtěla říci.Včera jsem se rozhodla vytvořit skupinu pro Vegetariány takže pokud jím jsi a chceš být členem 

tak tady odkaz: Vegetarian Girls


Tak už teď opravdu jdeme na to.



Výhody:


Redukce hmotnosti

=Méně tuku a více vlákniny stojí za faktem, že po přechodu na vegetariánskou stravu se v průměru ztrácí 10 % hmotnosti a příznivě se mění BMI (index poměru hmotnosti k výšce).


Lepší trávení

Vláknina obsažená v rostlinné stravě je základem pro to, aby se tělo zbavilo dobře všech nepotřebných zbytků. Živočišná strava vlákninu neobsahuje, přispívá k zácpě a hnilobným procesům ve střevech, zvyšuje kolonie škodlivých bakterií.


Zdravější srdce

Vláknina také redukuje cholesterol. Kromě toho rostliny žádný cholesterol neobsahují. Vegetariáni proto mají v průměru výrazně nižší hladiny cholesterolu a také nižší krevní tlak. Výsledkem toho je o 20-40 % snížené riziko srdečních onemocnění a o 30 -60 % nižší riziko mozkových příhod. Vegetariáni mají o 34 % menší riziko, že zemřou na srdeční infarkt než ti, co jedí maso.

Zpomalení Stárnutí

Rostlinná strava obsahuje velké množství antioxidantů. Ty dokážou bojovat proti poškozování buněk působením volných radikálů, které do těla dostáváme mimo jiné prefabrikovanou stravou a znečištěným prostředím nebo také stresem.

Dostatek čerstvé stravy s vysokým množstvím antioxidantů dokáže naše biologické hodiny zpomalit.

Menší riziko rakoviny

Vegetariáni mají o 40 % menší riziko výskytu rakoviny. Jaké je vysvětlení? Vegetariáni bývají štíhlejší a obezita je rizikovým faktorem pro vznik rakoviny.

Potraviny s vysokým obsahem vlákniny, tedy vegetariánská strava, významně snižují riziko kolorektálního karcinomu.

Stravování založené na vysokém příjmu tuků a živočišných bílkovin riziko rakoviny zvyšuje, tento vliv je výrazný především u karcinomu prsu.

Méně toxické tělo

Přestože se ani rostlinné stravě toxické látky nevyhnou (pozor na plísně!), přeci jen živočichové koncentrují ve svých tkáních a mléce mnohem větší množství toxických látek.

Ryby například obsahují alarmující množství rtuti, 95 % dioxinů získáváme z masa a mléčných výrobků. Maso obsahuje vysoké množství pesticidů, antibiotik i hormonů.


Výhody převažují

Stále více se ukazuje, že vegetariánství může mít více výhod než nevýhod. Zvláště dnes, kdy je maso plné zakázaných antibiotik a dalších nežádoucích látek.

Pokud začneme dobře plánovat přechod na vegetariánskou stravu a budeme-li se snažit o zachování všech nutričních komponent nutných pro naše tělo, můžeme nalézt cestu k lepšímu zdraví i štíhlejšímu tělu.



Nevýhody:



Vegetariáni mohou trpět nedostatkem některých vitamínů a minerálních látek.


•Dieta znamená nebezpečí pro těhotné a kojící matky.


•Nedostatek některých vitamínů snižuje výkon u sportovců


•Kvalita bílkovin u potravin rostlinného původu je nižší než u potravin živočišného původu.


A PROČ NEJÍME MASO?

Buď z těchto důvodů ,které jsem vypsala nahoře a nebo z toho důvodu ,že je nám líto zvířat,které masožrouti požírají/Okay nové jméno ☺/

Já osobně kvůli tomu druhému faktu .Je mi líto těch zvířat a taky se mi fakt nechce jíst nějaká slepice co je nažraná práškama aby vyrostla rychleji.

Také jsem už od některé holky slyšela,že nejí maso jen z toho důvodu ,že je to docela velký trend.

Já si myslím,že jako Okay ,ale aby byla in a nejedla maso ?What?Proč ježiši jen aby byla jiná než ostatní.Jako nevím no.Já jsem to raději sdělila jen vám na HPD  a moji spolužáci to nevědí a asi dělám docela dobře ,protože si dkážu představit jak by to dopadlo.

Někteří o rok mladší by se mi smáli a já to nemám za potřebí.Takže zatím nic vědět nebudou.Možná tak jedna kámoška co jde tento rok na Gympl jinak nikdo.



Tady pár vegetariánských citátů:


Pár Vegetariánských triček-






Takže k dnešnímu článku by to bylo asi vše.

Já doufám,že se vám líbil a uvidíme se u dalšího článku.


#VegetarianGirl

Komentáře

amálka123VIP(♥ Divergence Lovers ♥)

WOW sice vegetariánka nejsem ale chtěla bych být ani ne kvůli tomuto článku ale kvůli zvířatům..mám domácího mazlíčka králíka ..já si ho hladím a dávám mu pusinky a potom mám králíka na smetaně na talíři ..vím že je to jiný králík ale měl by mít stejnou hodnotu života jako ten zakrslej.

amálka123To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Ta redukce hmotnosti je upřímně spíš přítěž. (Ha ha ha.)
K nevýhodám bych přidala neustálé kecy lidí okolo a vyčítavé pohledy rodičů, trapné vtipy...
A poněkud zmenšený počet restaurací a stravovacích zařízení, kde se dá najíst.
Ale jinak překvapivě fajn článek smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.