•Blogísek•

Jak vycvičit pejska

JAK VYCVIČIT PEJSKA:

1.Dejte svému pejskovi praktické jméno.Pes si své jméno musí zapamatovat a to že mu dáte delší jméno to akorát zhoršuje.A jak tedy na to aby si váš mazlíček své jméno zapamatoval?Používejte jeho jméno často např.když si s ním hrajete,hladíte ho,cvičíte nebo chcete zaujmout jeho pozornost.Vytvořte mu pozitivní asociaci spojenou s jeho jménem aby vám věnoval pozornost kdykoliv ho zavoláte. Pochvalte ho když na své jméno zareaguje a dejte mu pamlsek.

2.Naplánujte si čas na tréning.Na jednotlivé lekce budete potřebovat 15-20 minut denně.Neplánujte např.40 minut protože psa musíte trénovat od raného věku (od štěněte) a udržel by málo pozornosti.Při tréningu mějte dohled nad svým psem a zajistěte si aby ho nic nerozptylovalo.

3.Pořiďte si vhodné pomůcky.Jediné co budete potřebovat je plochý obojek,vodítko (zhruba 180cm) a pamlsky.

6.Připravte se na zklamání.Ne každý tréningový den nebude uspěšný.Proto zkroťte své emoce a buďte trpělivý.

7.Trénujte jen tehdy když má pes prázdný žaludek.Nakrmte psa dvě-jednu hodinu před tréningem aby měl na pamlsek větší chuť.

8.Tréning zakončete vždy pozitivně.Ikdyž tréning nebyl zrovna "Ola Lá" dejte psovi stejně pamlsek.

9.Psa odnaučte štěkat.Pokuď chcete psa odnaučit štěkat ignorujte ho dokud nepřestane.Když už tedy přestane dejte mu pamlsek.Rozhodně mu během jeho štěkotu neházejte míček a ani jinou hračku.Jen ho to učí že když štěká dokáže co chce.

10.Postupně zkoušejte různé triky a vodit pejska ven.Pokud nevíte jak na triky např.jak dosáhnout toho aby si pejsek sednul nebo lehnul kupte si šikovnou knížku která vám poradí.


Doufám že ti návod pomohl a aspoň ses trochu přiučil/a :)


Komentáře

Jolísek 12

Díky za nápady, až se na jaře naší fence narodí štěňátka tak skusím jedno vycvičit,podle tvých rad...smajl

Jolísek 12To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.