Za co můžeš na HPD dostat ban

Mnoho z vás se často ptá, za co je vlastně možné dostat takzvaný BAN. V tomto článku ti shrneme, co je to vlastně ban a hlavně za co je možné ho dostat.

Co je to ban

V angličtině znamená ban "zákaz", na internetu se pak tento termín používá jako zablokování přístupu nebo některých funkcí na internetových stránkách. Bany uděluje správce za různé prohřešky, kterých se uživatel dopustí. Většinou trvá nějakou dobu, aby si zabanovaný uvědomil, že stejnou věc již příště dělat nemá, ale existují i bany časově neomezené, které nevyprší nikdy.

Na HPD máme několik druhů banů. Nejčastěji jsou používané ty na zakázání komentářů, zpráv nebo obojího. V krajním případě lze využít i ban na celé stránky, na něž se pak zabanovaný vůbec nedostane. Existuje dokonce i ban na zákaz zapisování skóre, kvůli uživatelům, kteří ve hrách podvádí, ale tento ban se využívá naprosto minimálně.

Za co je možné dostat ban

Administrátoři nerozdávají bany jen tak, ale kvůli různým druhům chování, které většinou nějak poškozují HPD nebo naše uživatele.

Nízká úroveň komentářů

Pokud píšeš komenty, které nemají žádný přínos pro uživatele, tak ti ho pravděpodobně smažeme. Pokud jich bude víc, můžeš získat ban za nízkou úroveň komentářů. Ban se uděluje automaticky.

Vulgární vyjadřování a nadávky

Tohle je velmi jednoduché - na HPD sprostá slova a nadávání ostatním prostě nepatří. Není přímo řečeno, co všechno je ještě sprosté, ale na internetu by ses měla chovat stejně slušně jako v reálném životě. Za vulgární vyjadřování v komentářích je většinou udělen ban na komentáře. Mimochodem, maskování slova hvězdičkami nebo tečkami vám nepomůže.

Nevhodné chování

Toto je položka velmi podobná té předchozí. Sem už se zahrnuje ale i posílání nevhodných zpráv, nadávání ostatním, vyhrožování, hádky a podobné. Opět platí, že na HPD by se všichni měli chovat slušně.

Nevhodné chování vůči administrátorům

Když píšeš administrátorům do zpráv, nezapomínej, že to jsou také lidi, a opravdu ti nemohou odpovídat hned nebo řešit všechny tvé požadavky. V úvahu nepřipadá jakékoliv nadávání administrátorům, za to by tě mohl čekat i ban na celé stránky, a to je přeci úplně zbytečné. Stejně tak si ban zaslouží, když se někdo snaží vydávat za admina HPD.

Nesmyslný shluk znaků, více stejných znaků nebo přehnané množství smajlíků

Na tomto bodě také není nic nepochopitelného. Nesmyslný shluk znaků vypadá, asi jako když se kočka projde po klávesnici, například takto: "jiratvpieurvasjknvyuzzev". Více stejných znaků zase působí, jako když usneš a nosem se omylem opřeš o jedno písmenko, třeba "oooooooooooooooooo". Patří mezi to i dlouhá citoslovce jako "jéééééé", které má délku několika odstavců, a podobně. Všechno se přeci dá vyjádřit normálními slovy, nebo použít písmenko sice opakovaně, ale méněkrát. Do této kategorie patří i jakékoliv nesmyslné komentáře. Neradi také vidíme, když to přeženeš se smajlíky.

Odkazy na cizí stránky a spam

Do komentářů odkazy na cizí stránky prostě nepatří, ani žádné reklamy na blogy a podobně. Jedná se o takzvaný SPAM, který další uživatele vůbec nemusí zajímat, proto ho na stránkách nechceme. Ban můžeš získat i pokud napíšeš větší množství stejných komentářů - např. reklamu na svou skupinu.

Posílání řetězových zpráv

Tyto zprávy většinou začínají něčím jako "Pokud toto nepošleš okamžitě deseti lidem, tak se ti něco stane." A pak slibují mnoho štěstí, peněz a lásky, když zprávu ihned rozešleš. Jenže to samozřejmě nefunguje a výsledkem je akorát mnoho naštvaných uživatelů a administrátorů, které takové zprávy vůbec nezajímají. Proto je rozesílání takovýchto zpráv na HPD zakázáno a za takové počínání tě čeká akorát ban.

Proč ban občas dostanou i nevinní

Už se ti někdy stalo, že jsi měla zablokované psaní komentářů, i když jsi nic z výše uvedeného neprovedla? Bohužel se to může stát. Bany fungují přes IP adresu, kterou můžeš mít stejnou s dalšími uživateli, a proto se někdy stane, že se zákaz dotkne i někoho, kdo nemá se zabanovaným nic společného. Tento systém nelze změnit, protože se jinak nedá účinně zabránit porušování pravidel.

Pokud jsi ale přece jen opravdu nic neprovedla a máš na dlouhou dobu zakázané přidávání komentářů a posílání zpráv, můžeš administrátory kontaktovat na emailu HPD (info@hryprodivky.cz). Když to bude v jejich silách, mohou ti ban zrušit nebo alespoň zkrátit.

Nepanikař!

Možná se ti zdá, že zákazů je až moc. Nemáš se ale čeho bát, pokud se budeš chovat, tak jak se sluší. Dát odkaz na své oblíbené YouTube video nebo použít několik smajlíků za sebou samozřejmě můžeš! Jen bys stále měla myslet na to, že na HPD nejsi jediná a přílišné množství reklam na skupiny, odkazů, smajlíků a dalších věcí, znepříjemňuje pobyt i tobě. Stačí tedy, když se budeš chovat tak, jak chceš, aby se chovali ostatní.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 09. 2014   |   Zobrazeno: 19595x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

pesikova

Prostě všichni kdo to komentujete dodržuje pravidla který jsou stanovena a zadny ban mit nebudete smajl

pesikovaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

salátekVIP(Milovnice koček)

Nízká úroveň komentářů
Pokud píšeš komenty, které nemají žádný přínos pro uživatele, tak ti ho pravděpodobně smažeme. Pokud jich bude víc, můžeš získat ban za nízkou úroveň komentářů. Ban se uděluje automaticky.??? Počkat takže když se adminům nelíbí naše komenty jako třeba tato hra se mi nelíbí jako že to nikoho nebude zajímat? Tak ho prostě smažou? Ale my jsme se pouze vyjádřily ne?

salátekTo se mi líbí +11 To se mi nelíbí

salátekVIP(Milovnice koček)

salátek: No a když jsme u toho... Jako... Sorry ale BAN za to že pod hru napíšeme:
Dobrá hra smajl
A nemá to podle ,,adminů" pro uživatele smysl jako nikdo tomu nedal + a nikdo na ten koment nereagoval. BAN?
WHAT? JAKO HALO? OK... To bych už se bála ty komenty i psát jako... smajlsmajl

salátekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.