Vánoční dekorace do pokoje

Aby sis mohla pořádně užívat tajemné atmosféry Vánoc, je fajn mít doma nejen zimní dekorace, ale také ty vánoční. Jak nějaké takové dekorace vyrobit? S návodnými videi to není vůbec těžké, stačí trocha šikovnosti a trpělivosti.

Zdobený pomeranč

Dekorace mohou nejen krásně vypadat, ale také krásně vonět. Právě to splňuje pomeranč, který ozdobíš hřebíčkem nebo jiným kořením. Když si jich do pokoje pověsíš několik, určitě to poznáš na příjemném provonění celé místnosti.

Budeš potřebovat: pěkný pomeranč, balíček hřebíčku, špendlíky s hlavičkou, režnou nit, špejli zaříznutou do špičky, barevnou stužku

Postup

1. Místo stopky pomeranče a na druhou stranu pomeranče zapíchni špendlík. Kolem špendlíku uvaž nit, natáhni ji ke druhému špendlíku, obmotej, zase k prvnímu a tak dokola, dokud "nerozdělíš" pomeranč na čtyři stejné části. Z niti udělej poutko na zavěšení a špendlíky zapíchni ještě hlouběji do pomeranče.

2. Podél niti zapíchej do pomeranče hřebíčky. Můžeš je předem namočit, lépe se s nimi pak pracuje. Také když si do pomeranče dopředu uděláš dírky špejlí, půjde to lépe. Hřebíčky dávej blízko k sobě, ať není vidět nit. Na dalších částech pomeranče můžeš vytvořit ze hřebíčků obrazce.

3. Nahoru pomeranče přivaž k niti uvaž mašli ze stuhy. A zavěš do pokoje.

Netradiční adventní věnec

Chceš si vyrobit adventní věnec trochu jinak? Možná se budeš divit, ale místo jehličí lze velmi snadno použít organzu. A pokud ti vrtá hlavou jak, stačí se podívat na video. Dozdobit věnec si můžeš podle sebe.

Budeš potřebovat: polystyrenový korpus na věnec, organzu (alespoň 2 metry, ale záleží na velikosti korpusu), svíčky, držáky na svíčky do věnce (s bodci na připevnění), dekorace, nůžky, špejli

Postup

1. Nastříhej organzu na pruhy a následně na čtverečky. Velikost záleží na tom, jak moc chceš mít věnec "střapatý".

2. Čtvereček organzy vždy přiložíš ke korpusu a špejlí ho zatlačíš do polystyrenu. Jde to velmi snadno. Tímto způsobem ozdobíš celý věnec.

3. V průběhu zatlačování organzy si dej na věnec držáky na svíčky tam, kde je budeš mít, abys tam zbytečně nedávala organzu.

4. Dej na věnec svíčky a dozdob ho dekoracemi dle libosti.

Vánoční stromeček

Nápadů na to, jak udělat vánoční stromeček jako malou dekoraci, je spousta, ale tenhle je opravdu originální.

Budeš potřebovat: časopis (alespoň 100stránkový), barva ve spreji (pokud chceš)

Postup

1. Skládej časopis podle návodu ve videu.

2. Nastříkej stromeček barvou ve spreji, pokud chceš. Můžeš ho i jinak dozdobit dle své fantazie.

Hvězda

Výrobky z papíru ale nemusí vypadat vůbec nudně. Stačí to vzít trochu megalomansky a vytvořit tu hvězdu opravdu velkou. A jak na to? Podívej se na video, není to tak složité.

Budeš potřebovat: papíry, izolepu nebo lepidlo, nůžky, řezací nože

Postupuj podle návodu.

Vánoční pokoj

A jak vypadá jeden vánočně vyzdobený americký pokoj? To se můžeš podívat tady. Používají nejen ozdoby a dekorace, ale třeba i polštáře a povlečení, vše laděno do zimních a vánočních barev. Tak se inspiruj!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 12. 2014   |   Zobrazeno: 13158x

Komentáře

kočičkanancynka(Pokec pro každého ♥)

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kočičkanancynkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

stacy10VIP

Nooo, tak jakooo, ten pomeranč dělám i když není zima či Vánoce, až neto že s citronem. A jsem ráda, že jsem našla návod na tu libovou sněhovou vločku smajl smajl smajl.Ale ty návody (psaný) jsou tooolik složitý.

stacy10To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.