Kapela United5

Matt, Marthy, Peter, Mário a Norbert. Tahle pětice tvoří kapelu United5, která nastoupila na českou hudební scénu v opravdu velkém stylu. První česko-slovenský boyband nečekal na slávu dlouho a určitě tě nepřekvapí, že nejsou úspěšní jen v České republice a na Slovensku, ale dokonce i v zahraničí.

Anglie se pomalu, ale velmi jistě, stává jedním z jejich nových působišť. A řekněme si narovinu, kdo má v dnešní době to štěstí, že se během prvních měsíců proslaví právě v Anglii a hned dostane nabídku na zahraniční turné? United5 to dokázali a už teď je jisté, že od kluků můžeme čekat hudbu na světové úrovni.

Projekt boyband

Projekt boyband – Staň se hvězdou probíhal v roce 2015 v České republice a na Slovensku. Do projektu se zařadili stovky kluků a holek, kteří si chtěli splnit svůj sen. Jen pět lidí mohlo mít to štěstí a ve finále se z nich stala kapela, které se dostalo obrovské příležitosti a jak už je teď vidět, tak i úspěchu, který z počátku nebyl očekáván. Jen co byla kapela oficiálně představena, vtrhnul na českou a slovenskou scénu jejich nový singl a rovnou i videoklip, který se setkal s převážně pozitivními ohlasy, stejně jako samotný singl. Aby sis ale nemyslela, že se kluci dostali do kapely snadno, je třeba ti představit porotu, která je vybírala. Prvním členem poroty byl samotný producent z agentury Nemoros, Aleš a Vašek z legendární chlapecké kapely Lunetic a nakonec tu byli dva členové poroty ze zahraničí. Denis Ingoldsby a Andrew Murray. Oba dva patří mezi britské producentské špičky a získat si jejich pozornost není jednoduché. Dvojnásobek to platí v případě Andrewa Murraye, který spolupracoval s takovými hvězdami, jako je například Christina Aguilera, DJ Tiesto, Michael Jackson nebo dívčí duo Tatu.

Jejich prvotinou je singl Longest Summer, ke kterému byl natočen originální videoklip a je třeba uznat, že podobný u nás ještě nevznikl. Jak ho hodnotíš ty? 

Že kluci nic nedostali zadarmo, o tom svědčí informace, co všechno museli podstoupit, než byli veřejnosti představeni jako oficiální kapela. Producentům totiž nestačilo jen to, že někdo průměrně talentovaný přišel na konkurz a zazpíval. Všemu předcházela nejen hlasová a hudební představení, ale i choreografické tréninky a náročná příprava přímo u britských producentů. Doma v Česku a na Slovensku si toho kluci moc neužili, ale zato se jim dostalo zkušeností v zahraničí, které se jim při tvorbě nových textů budou rozhodně hodit.

Cílem United5 je pochopitelně hudba, ale i reprezentace na zahraniční hudební scéně, kde je velmi těžké prorazit. Už teď má kapela velmi dobře našlápnuto, o čemž svědčí řada ocenění, které získala ve velmi krátké době. Remix letního hitu Name in the Sand se umístil na pátém místě britské hitparády Music Week Charts a nechal za sebou singly i od takových špiček, jako je David Guetta. Hned co spatřilo světlo světa jejich první album s názvem The First Step, bodovalo v britské hitparádě. Abychom ale nemluvili jen o úspěchu v zahraničí, je třeba zmínit i úspěchy z domácího pole. Televizní stanice ČT Déčko ocenila videoklip Can you hear me jako nejlepší klip roku.

Singl Can you hear me byl oceněn prvním místem v kategorii Nejlepší klip na televizní stanici ČT Déčko. Jak jinak, když na písni kapela spolupracovala se slavnými britskými producenty. Posuď sama, jak se povedla písnička a její klip.

Can you hear me: 

S písní Name in the sand bodovala kapela v britské hitparádě, skončila na pátém místě a nechala za sebou skutečné špičky. Není se čemu divit, když jen chvíli předtím kapela skončila turné po velkých městech Velké Británie.

Name in the sand: 



zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 05. 2016   |   Zobrazeno: 3749x

Témata článku:Hudba

Komentáře

Kimmi SmilesVIP(KPOP :3)

Slyšela jsem o nich pár songů a příjdou mi jako hodně nepovedená verze 1D.
Hudba a text nic moc a v písnička Name in the sand mi nějak moc připomíná Aviciiho.
Klidně mě za to ukamenujte smajl ale přijdou mi příšerní

Kimmi SmilesTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Martaneksssss(ANIME!)

Já vím,že jsem asi vlezlá,ale když už zde máte test o zpěvákovi,tanečníkovi a herci jménem Ross Lynch tak byste mohli vytvořit čloánek o jejich kapele.O R5 sice o nich třeba spousta lidí neslyšdelo,ale docela by mě to zajímalo.Zaslouží si více fanoušků.Hodně moc by mě to potěšilo smajl

MartaneksssssTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Martaneksssss(ANIME!)

supervendy: Nevím proč se do nich naváží,já jen upomínám na to,že když tady mají o jejich hlavmním zpěvákovi test tak by mohly o kapele smajl

MartaneksssssTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

supervendy(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Martaneksssss: Však at si každý poslouchá co chce, jen kdyby tu byla jiná skupina taky se do nich nenavážím ( ted nemluvím o tobě ale o ostatních :3 ) a raději komentář nenapíšu, ale názor je názor smajl

supervendyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

supervendy(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

jak vidím jsem jediná které se líbí tahle skupina a je mou nejoblíbenější .... nemám ráda chlapecké skupiny nebo dokonce muže nebo kluky chlapce.... kteří zpívají . Tyhle mám ráda smajl . Nejsou zprostí chovají se normálně jsou milý .. ono stačí nebýt líný a podívat se na jejich youtube kanál kde mají U5 Diary ... tak nejdříve myslete než něco napíšete ale fajn každýmu se líbí něco jiného poslouchejte si raději Justina Biebera

supervendyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Martaneksssss(ANIME!)

supervendy: Taky neposlouchám chlapecké skupin(ani holčičí smajl),ale tuhle kapelu nepoznám.Možná se na ni podívám,ale je tady mnohem víc výborných nedoceněných skupin,třeba R5.

MartaneksssssTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Dark six member

Chtělo by to článek třeba o kapele Hentai Corporation. Ok, taky je skoro nikdo nezná, ale určitě by ten článek byl o hodně zajímavější smajl

Dark six memberTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

pouchlusněbe(ANIME!)

No,nic proti,ale čekala jsem trochu lepší článek.
Admini,prosím,je tu tolik jiných návrhů a čtvrtina lidí o téhle kapele nikdy neslyšela.Proč nemůže udělat článek o hpd?Kdy vzniklo,kdo, krom adminu,ty byli první a podobně.O tohle si docela hodně lidí žádá.

pouchlusněbeTo se mi líbí +12 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.