Návody na účesy: Dle typu a tvaru obličeje

Už dlouho uvažuješ nad změnou účesu, ale netušíš, jaký vlasový sestřih by byl pro tebe ten nejlepší? Připravili jsme pro tebe několik videí, kde se objevují převážně slavné osobnosti. O ty ale teď nejde. Jde o jejich účesy, které pochází z rukou těch nejlepších kadeřníků a udávají trendy na další roky. A ještě jako bonus pro tebe máme podrobná kritéria, kterých je dobré se držet při výběru nového účesu. Nejde totiž jen o to, že se ti líbí takové a makové vlasy. Musí ti totiž slušet. 

Inspiruj se některými předešlými díly:

Návody na účesy: Když nemáš moc času

Návody na účesy: Jako princezna

Tipy na účesy pro dlouhé vlasy 


Před výběrem konkrétního účesu bys měla zvážit následující body:

  • Rysy a tvar obličeje
  • Postavu
  • Kvalitu vlasů
  • Náročnost údržby vlasů

I když se ti možné zdají být některé body nesmyslné, nejsou napsány pro nic za nic. Pojďme si je proto projít postupně a určitě i ty dojdeš k té správné variantě a účesu, který se pro tebe nejvíc hodí.

Rysy a tvar obličeje

Obecně se rozlišují čtyři základní tvary obličeje a nutno na úvod zmínit, že právě tvar obličeje je jedním z nejdůležitějších kritérií pro výběr vhodného účesu. Proč? Protože každý tvar obličeje má svá pro a proti. Proti je třeba potlačit, ale naopak zmíněná pro je potřeba zvýraznit.

  • Oválný obličej – pokud máš oválný tvar obličeje, v každém případě máš vyhráno. Oválný tvar je totiž považován za naprosto ideální a holky, které se takovým tvarem mohou pochlubit, si mohou dovolit všechno. Vlasy dlouhé, krátké, vlnité, rovné, zkrátka a dobře jakýkoli účes, který padne do oka
  • Kulatý obličej – u kulatého obličeje je potřeba zapracovat na jeho zúžení, takže bys měla vybírat účesy, které jsou tvarované jakoby do výšky, ve stranách jsou rovné nebo uhlazené a na škodu nejsou ani některé střihy krátkých vlasů. Ideální jsou účesy, kdy jsou vlasy postupně setříhávány a naopak je nutné se vyhnout kudrlinám nebo širokým účesům
  • Hranatý obličej – i v tomto případě je třeba zapracovat na tom, aby byly vlasy foukány do výšky, po stranách by vlasy měly splývat s obličejem nebo byly sestříhané do obličeje. Dobrou volbou jsou i některé asymetrické účesy a slečny s tímto tvarem obličeje by se měly v každém případě vyhnout rovnému účesu ve střední délce, pěšince na středu nebo dokonce ofině
  • Srdcovitý či trojúhelníkový obličej – nejlepší volbou je dobře střižená delší ofina, s jejíž pomocí se dosáhne efektu dokonale oválného obličeje. Holky s tímto tvarem obličeje mohou vsadit i na sestříhané vlasy nebo bohatý střih okolo lícních kostí

Tipy na účesy pro středně dlouhé vlasy 

Postava

I postava je velmi důležitá při volbě účesu. Proč? Protože je třeba myslet na optický poměr hlavy a zbytku těla. Pokud by byl poměr příliš nevyvážený, mohlo by to tvému obličeji uškodit. Rady proto zní jasně. Dívky se silnější postavou by se měly vyhýbat příliš krátkým účesům a vlasům dlouhým až po zadek, což ostatně platí i pro dívky, jejichž výška není právě největší. Dívky plnoštíhlé a štíhlé si mohou dovolit téměř jakoukoli délku účesu, pokud jim bude slušet.

Kvalita vlasů

Ne každý účes, který ti právě padne do oka, můžeš mít právě ty. I když je krásný a tobě by možná slušel, možná by nesvědčil právě tvým vlasům. Vrozené vlastnosti a kvalita vlasů je daná, nelze ji změnit, ale posílit vlasy lze. Nejen kosmetickými produkty, ale správným účesem, který nebude vlasy oslabovat. Pozor si dej hlavně tehdy, máš-li vlasy jemné a slabé. V takovém případě se rozhodně vyhni dlouhým střihům.

Náročnost údržby

I na to je třeba myslet a hlavně si polož otázku: Jak dlouho se chci věnovat ráno úpravě svých vlasů? Některé účesy vyžadují ráno úpravu, která zabere třeba 10-15 minut navíc. I když se to nezná jako spousta času, ráno se ti možná nebude chtít. A pokud to už dopředu víš, vybírej z takových účesů, kdy stačí ráno vlasy učesat a může se vyrazit do školy. 

Tipy na účesy pro krátké vlasy 


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 07. 2015   |   Zobrazeno: 16404x

Témata článku:Rady a tipy,Krása a móda

Komentáře

princezna126(♥♥FASHION♥♥)

já mám oválný obličej,a mám vlasy po ramena a ofinu do čela,udělala jsem chybu s tou ofino protože mě strašně štve.postavu mám štíhlou,vlasy mám husté a silné světlehnědé a ráno když se mi chce-většinou jo tak si udělám nějaký účes ale mám radši rozpuštěné.

za pár dní se půjdu stříhat tak uvidímesmajl

princezna126To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Alea 114(Bradavice)

já mám vlasy středně dlouhé světle hnědé místy blonďatý melír (přírodní) a mám je hrozně jemné (nedají se vůbec česat třeba nad vysokým culíkem strávím 20 minutsmajl)

Alea 114To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

sofrona()

Já mám oválný obličej vlasy po ramena ,blonďatý a velice kudrnatý

Chtěla bych je mít hnědý, dlouhý a rovný.

Edit 22:56: Je to strašný pořád je mám zacuchaný

sofronaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

nikolah01(Hudbou žijem)

sofrona: Ahoj já to mám naopak mám hnědé dlouhé rovné vlasy a chci mýt blondatý a kundrnatý.Mám vlasy ještě strašně jemnýsmajl.Což mě docela štve protože ráno nad culíkem stravím snad 20 minut protože musím mít perfektně vyčesaný vlasy.Jinak se z domu ani nehnusmajlTy se máášsmajlsmajl

nikolah01To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.