Tipy na seriály pro tebe

Plánuješ, jak naloží se svým volným časem? Volný čas je nejlepší využít k zábavě, a co by to bylo za prázdniny, kdybys nestihla zkouknout minimálně jeden seriál?

Deset důvodů, proč tě nenávidím (komedie, romantický) 

Možná si velmi dobře pamatuješ film, který nese stejnojmenný název a byl natočen v roce 1999. Tady se ale jedná o seriál, který byl natočen podle stejného námětu jako film a tak si určitě dokážeš dost dobře představit, na co se můžeš těšit. I když byla natočena jen jedna epizoda,určitě si přijdeš na své, protože tento romantický a napínavý příběh tě nenechá jen tak odtrhnout oči.

V jednom domě se sejdou dvě sestry, které jsou ale svými povahami i životními cíli naprosto odlišné. Jedna ze sester, Blanca, chce být za každou cenu populární a oblíbená, proto se kamarádí s nejlepší holkou ve škole a hlavní roztleskávačkou Chastity. Na straně druhé je tu její sestra Kat, která je považována spíš za arogantní a nebezpečnou, ve škole nemá přátele, nikdo ji nemá rád a ona nemá ráda taky nikoho. A protože jsou obě dvě dívky vychovávány jen svým otcem, platí přísná pravidla. Pokud nebude chodit na rande starší sestra Kat, nebude chodit na rande ani mladší Blanca. A tím to všechno začne.

Austin a Ally (komedie) 

Austin a Ally je komediální sitcom vysílaný na dětské televizní stanici Disney Channel. Seriál se setkal s úspěchem hlavně u menších diváků a rozhodně se není čemu divit. Nechává totiž nahlédnout do života mladých teenagerů, kteří jsou povahově naprosto odlišní, ale i tak je pojí obrovské přátelství. 

Austin je mladý a velmi nadaný hudebník, kterému se téměř přes noc naplno rozjela jeho hudební kariéra. Naopak Ally je poměrně tichá, pro hvězdnou kariéru ne moc vhodná, ale i přesto velmi nadaná, skladatelsky. Byla to totiž její písnička, která Austina přivedla ke slávě a i když Ally slávu Austinovi nezávidí, během druhé série si začnou oba dva uvědomovat, že to možná není jen prosté přátelství, které je svedlo dohromady. Láska je ale něco, co by klidně mohlo narušit nejen jejich vztah, ale i plánovanou kariéru. 

Glee (komedie, hudební, muzikál) 

Seriál Glee ti dokonale nastíní, jak moc těžké je být studentem na střední škole. Nejde totiž jen o to, že si jako studentka musíš splnit své povinnosti, musíš se taky bavit, řešit otázky a problémy týkající se tvých vztahů a přátelství. Glee se věnuje hlavně prostředí a studentům z pěveckého souboru, kteří se pravidelně připravují na plánované soutěže.

Americké školní sbory, které se nazývají glee kluby, nejsou klasickými pěveckými sbory, jaké znáš například od nás. Tohle pěvecké vystoupení je totiž obohaceno o skvělou hudbu, perfektně složenou choreografii, kostýmy a všechno, co k takové skvělé a zábavné show patří. Tomu všemu ale předchází náročná práce, tvrdé a pravidelné zkoušky, soustředění a píle. A tu ne všichni mají. Jeden mladý učitel se proto rozhodne, že dát opět dohromady tým těch nejlepších a dotáhne to s nimi až na stupnici vítězů. 

Hodně štěstí, Charlie (rodinný, komedie) 

Hodně štěstí, Charlie je sice seriál, jehož natáčení už bylo v loňském roce (2014) ukončeno, ale i tak rozhodně stojí za to. I tento sitcom rodinného charakteru se setkal s obrovskými ohlasy a to nejen ve Spojených státech, ale i u nás. Děj se soustředí na rodinu Duncanových, do jejichž života náhle vstoupí Charlotte neboli Charlie. 

Rodina Duncanova se skládá z několika členů - máma, táta a čtyři sourozenci, z nichž nejmladší je právě Charlie. Když se rodiče musí po nějaké době vrátit do práce, s domácností a hlídáním Charlie musí pomoct i sourozenci. Nebude to jednoduché a každá epizoda se skládá nejen ze zábavných situací, ale i z materiálu pro video deník, který sourozenci Duncanovi připravují pro nejmladší sestřičku, aby se v životě neztratila. 

Gotham (krimi, drama) 

Gotham je americký seriál, který přímo vychází z populárních komiksů, které se věnují životnímu příběhu slavného Batmana. A pokud je právě Batman tvým oblíbeným hrdinou, rozhodně by sis neměla první epizodu, která byla doposud natočena a letos na podzim se chytá uvedení druhé, nechat uniknout.

Příběh se začíná odehrávat na policejní stanici, kde slouží Jim Gordon se svým kolegou Harveym Bullockem. Společně jsou povolání k dalšímu případu vraždy manželů Waynových, kteří jsou považováni za prominenty města a okolo případu se okamžitě spustí obrovská vlna otázek a spekulací. Na místě činu se nachází i přeživší syn Bruce Wayne, který si pevně stojí za rozhodnutím, že pokud policie vraždu jeho rodičů nevyřeší, sám se pustí do vyšetřování na vlastní pěst. Na druhé dějové lince pak stojí mafiánský svět, který je nebezpečný, zkorumpovaný a hlavně nemilosrdný.

Agents od S.H.I.E.L.D. (akční, drama, sci-fi) 

Ani tentokrát se nevyhneš seriálu, který vychází z komiksového příběhu marvelovského světa, který určitě velmi dobře znáš. Děj se odehrává až po událostech ve filmech Iron Man 3 a Avengers a v letošním roce na podzim se můžeš těšit už na třetí řadu, která rozhodně nebude poslední.

Dostáváme se do doby, kdy je existence nadpozemských bytostí, bohů nebo „nadlidí“ naprostou samozřejmostí a před veřejností už není možné jejich existenci utajit. Mezinárodní organizace S.H.I.E.L.D. se proto nebude zabývat utajováním, ale potlačováním informací týkajících se případů, které mají na svědomí ony nelidské existence. A nejde jen o případy. Organizace se snaží utajit i různé abnormální úkazy nebo nevysvětlitelné faktory, které b potencionálně mohly způsobit neřešitelné potíže. Vedoucím týmu S.H.I.E.L.D. nemůže být nikdo jiný, než Phil Coulson.

Na parket! (rodinný, komedie) 

Opět jeden ze seriálů, který pravidelně vysílá dětěská televizní stanice Disney Channel. A pokud máš i ty ráda tanec a ráda by sis šla za svým tanečním snem, rozhodně si v seriálu Na parket! najdeš obrovské zalíbení. 

Děj se zaměřuje na dvě mladé dívky, Rocky a CeCe, které jsou už několik let nejlepšími kamarádkami. A co by to bylo za kamarádky, kdyby neměly i stejné sny. Obě dvě totiž touží ze všeho nejvíc po hvězdné taneční kariéře. A když dostanou příležitost, chytí se jí. Zúčastní se jedné taneční soutěže, ohromí porotu, rázem se stanou hlavními tvářemi jednoho televizního pořadu a ty můžeš u televizní obrazovky sledovat jejich dobrodružství a první kroky ke slávě. 

Grimm (drama, mysteriózní, fantasy) 

Grimm je televizní seriál, který spatřil světlo světa už v roce 2012, ale zatím se do podvědomí diváků příliš nedostal. Každá epizoda je nějakým způsobem inspirována některou z pohádek, které napsali bratři Grimmové a v seriálu jsou Grimmové považováni za strážce. I když by se to tak mohlo na první pohled jevit, Grimm rozhodně není žádnou pohádkou pro nenáročného diváka. Právě naopak.

Grimmové jsou strážci, jejichž hlavním úkolem a životním posláním je ochrana lidstva. Před kým? Před nadpřirozenými bytostmi, které se permanentně snaží zničit nejen lidi, ale i planetu. Grimmové tak vlastně zajišťují, aby se lidem a nadpřirozeným bytostem žilo v jakési rovnováze a vzájemně si životy nenarušovali. Grimmové ale rozhodně nejsou obyčejní lidé. V krizových situacích totiž mají možnost proměnit se v daleko silnější a mocnější bytosti, než jakými byli doposud.

Láska ve hvězdách (romantický, sci-fi) 

Láska ve hvězdách je romantický sci-fi seriál, který ti určitě padne hned do oka. Emery byla teprve šestiletá dívka, když nedaleko jejich domu spadla mimozemská loď a okamžitě se tak spustil konflikt mezi lidmi a mimozemšťany, kteří přitom nepřicházeli proto, aby planetu zničili.

Během tohoto problému, který vznikl, se malý šestiletý chlapec Roman ukryl ve staré kůlně, která patřila Emeryiným rodičům, Emery jej našla a postupně se mezi nimi začalo tvořit obrovské přátelské pouto. Osud tomu chtěl a pro Romana si přišly úřady a Emery je přesvědčená o tom, že Roman během poslední noci, když jej spatřila naposledy, zemřel. Po deseti letech se však začínají odkrývat detaily oné noci a Roman nastupuje na stejnou školu, kde studuje i Emery.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 09. 2015   |   Zobrazeno: 11199x

Témata článku:Seriály a filmy,Rady a tipy

Komentáře

aklubas

Měla bych menší připomínku ke Grimmovi.
Dobře je napsaný, že Grimmové jsou strážci.
Ale Grimmové se nedokážou proměňovat na jiné bytosti.
Tyhle bytosti jsou Wesseni před kterými nás Grimmové chrání.smajlsmajlsmajl

aklubasTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

tajné zvíře(SUPER ZVÍŘATA)

je to americký poznám to už podle názvů.
ale už i na ánoce dávaj americký já chci český mě už tydle štvou.


(bez urážky ale podle mě jslu Americký filmi vymejvárny mozků)

tajné zvířeTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.