Tipy na lakování nehtů (1. díl)

Možná už ti došly veškeré nápady, jak zkrášlit své nehty. Připravili jsme proto několik netradičních návodů, podle kterých si můžeš snadno, rychle a za použití pouze několika laků na nehty ozdobit ruce. Navíc ti to nezabere ani příliš moc času. Sama uvidíš, že se nakonec nebudeš moct rozhodnout, který z nich vyzkoušíš jako první. 

Těšit se přitom můžeš i na další díly, ve kterých jsou pro tebe připraveny návody, jak si na nehtech vytvořit z laků různá zvířátka nebo jak používat různé nehtové doplňky, například na vytvoření kaviárové či chlupaté manikúry.

Příprava je základ

Správná manikúra je pro skvěle vypadající nehty naprostý základ. Hravě ji zvládneš dokonce i v domácích podmínkách a budeš k tomu potřebovat hlavně pilník, pomerančové dřívko a nehtový olej. Začni tím, že si nehty zapiluješ do stejného tvaru, na nehtovou kůžičku naneseš a vmasíruješ nehtový olej, který nehty zároveň vyživuje. Potom dřívkem kůži na nehtech zatlačíš, tvé nehty tak budou opticky daleko širší a ruce po nalakování budou dokonale pěstěné. Teď už se můžeš rovnou pustit do lakování.

Lakování cik cak

Budeš potřebovat: laky na nehty různých barev, vypsanou propisku nebo tužku

Nejdřív si dej trošku času dopředu a nalakuj si nehty průhledným, bezbarvým lakem. Až bude vrstva laku zaschlá, vyber si kombinace barevných laků a pusť se do práce. Na polovinu jednoho nehtu dej jednu barvu, na druhou polovinu zase barvu druhou. Do ruky si vezmi propisku a lehkými tahy udělej pohyb ze strany na stranu a to hned několikrát. Požadovaný efekt se dostaví hned a hlavně nezapomeň, že lak nesmíš nechat na nehtech dlouho zasychat.

 

Novinové vzory

Budeš potřebovat: staré noviny, průhledný a bílý lak na nehty, nůžky, vatové tamponky, líh nebo silný odlakovač

Pokud nemáš průhledný lak, bohatě si vystačíš s bezbarvou výživou na nehty nebo podkladovým průhledným lakem. Ten použiješ jako první, necháš jej zaschnout a mezitím si z novin můžeš vystříhat větší kolečka. Pak si vezmi bílý lak, nehty nalakuj tak, jak chceš, aby ve finální verzi vypadaly. Opatrně si na vatový tamponek dej líh nebo silný odlakovač. Na jednu stranu tamponku dej kousek vystřižených novin, přitlač na nehet a vyčkej alespoň minut. Výsledek je naprosto originální!

 

Duhový efekt

Budeš potřebovat: laky různých barev, houbičku na nádobí

Nevěřila bys, jaká kouzla se s laky na nehty a takovou obyčejnou houbičkou dají udělat. Takže si nalakuj nehty bílým lakem, nech pořádně zaschnout a připrav si barevné dvojvarianty laků. Na houbičce se vždy udělej dva na sebe navazující pruhy, houbičku pak na nehty několikrát jemně přitiskni a vytvoří se krásná duha. Nakonec nehty jen nalakuj průhledným lakem a vatovou tyčinkou očisti okraje nehtů.

 

Námořnický vzor

Budeš potřebovat: bílý, modrý a červený lak na nehty

Vytvořit námořnický vzor na nehtech je velmi jednoduché, ačkoli to tak na první pohled nevypadá. Inspirovat se můžeš ve videu, kde je postup velmi dobře vidět. Musíme tě ale upozornit, že aby ti šla práce snáze od ruky, je vhodné sáhnout po lacích na nehty, které mají úzké štětiny na nanášení laku. Nejprve některé nehty natři celé bílým lakem, na ty pak červeným jednoduše namaluj proužky. Jeden z nehtů namaluj tmavě modrým lakem. A teď přijde to nejpiplavější. Opatrně štětečkěm nakresli na modrý nehet kotvu – nejprve tečku, pak čáru dolů, spodek kotvy a nakonec čáru přes ní. Při troše šikovnosti všechno zvládneš do několika minut.

 

Šachové pole

Budeš potřebovat: bílý a černý lak na nehty

Začni tím, že si nalakuješ nehty bílým lakem, nech jej pořádně zaschnout a můžeš se pustit do malování šachovnice. V tomto případě se ti opět dokonale osvědčí lak s úzkým štětečkem na nanášení, kterým pak jednoduše můžeš i jednotlivá pole vybarvit.

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 02. 2015   |   Zobrazeno: 23613x

Témata článku:Rady a tipy,Krása a móda

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.