SuperStar 2015 (1. díl)

Hudební soutěž SuperStar se v České republice poprvé objevila na televizních obrazovkách v roce 2009 a od té doby láme rekordy ve sledovanosti. Tato populární soutěž talentů se dočkala v Česku už svého čtvrtého pokračování a v budoucnu se rozhodně můžeme těšit i na další řady, které přinesou nové talenty a populární zpěváky nejen na české, ale zajisté i zahraniční hudební scéně.

Hudební soutěž SuperStar byla vytvořena podle britské verze, soutěže Pop Idol, jenž byla částečně inspirována televizním pořadem Popstars vysílaným v Austrálii. Kromě zařazení porotců do soutěže se ze zahraničí vzaly i jiné prvky, například hlasování prostřednictvím SMS zpráv nebo způsob vyřazování soutěžících. V České republice se soutěž dočkala úspěchu nejen z toho důvodu, že byla jediná svého charakteru vysílána na televizních obrazovkách, značně přispěla i účast největších českých hvězd a moderátorů, kteří se postarali o zábavu při živém vysílání.

Česko hledá SuperStar v letech 2004-2006 

Před Česko Slovenskou SuperStar byla vysílána v letech 2004-2006 televizní show Česko hledá SuperStar, která fungovala na stejném principu, jako aktuálně vysílaná SuperStar. Jediný rozdíl byl v tom, že v Česko hledá SuperStar se hledala ryze česká SuperStar a do finálových kol se tak nemohli dostat začínající zpěváci pocházející z jiných zemí. Vzhledem k velkému zájmu Slováků se soutěž propojila pro obě dvě země. V první řadě Česko hledá SuperStar zvítězila Aneta Langerová, která dodnes účinkuje na hudební scéně – stejně jako mnoho dalších soutěžících z první řady. Ve druhé řadě se vítězství dočkal Vlasta Horvát a ve třetí řadě to byl Zbyněk Drda. Nelze zapomínat ani na hlavní vítěze hvězdné pěchoty, kteří se proslavili nikoli pro svůj hudební talent, ale spíš pro nezapomenutelné, až katastrofální, hudební výkony.

První desítka, která soutěžila v roce 2004, nazpívala kompletní CD, na kterém nemohl chybět ani hit Hvězdy. 

Česko Slovenská SuperStar v letech 2009-2015

Na Česko hledá SuperStar tedy pozvolna, po krátké pauze, navázala soutěž Česko Slovensko hledá SuperStar, kdy se do finálových kol konečně mohli dostat soutěžící z obou dvou zemí a co víc, promíchali se nejen porotci, ale i moderátorské dvojice. Během jednotlivých sezón se vystřídala řada hvězdných porotců. Proces výběru, kdo usedne do křesla porotce, probíhal velmi přísně a ne každému se dostalo takové možnosti. Jediným porotcem, který se drží v křesle porotce už po čtyři roky, je Pavol Habera. Ostatně, posuď sama, který z porotců ti byl za ty roky nejsympatičtější.

 

Přehled porotců Česko Slovenská SuperStar

Sezóna 1

Pavol Habera  

Marta Jandová

Ondřej Hejma

Dara Rolins

Sezóna 2

 

 Pavol Habera

Gabriela Osvaldová

Helena Zeťová

Rytmus

Sezóna 3

 Pavol Habera 

Ewa Farna 

Ondřej Soukup

-           

Sezóna 4

 Pavol Habera

Marta Jandová

 

Klára Vytisková

 

Čtvrtá sezóna prošla hned několika zásadními změnami, první z nich je výměna moderátorských dvojic. Mužským představitelem je Martin Rausch, který už se v minulých letech objevil v SuperStar po boku Adély Banášové. Martin Rausch moderoval všechna castingová kola a až v semifinále se objevila ženská představitelka moderátorské dvojice, Jitka Nováčková. Změny nastaly i pokud jde o porotu, po letech se objevila Marta Jandová, která se účastnila první sezóny a jako naprostý nováček přišla zpěvačka Klára Vytisková. V průběhu třetí řady soutěže byl pro soutěžící zajištěn dům, kde bydleli bok po boku, vysílaly se i živé přenosy přes internet. Toho se soutěžící ani diváci letos nedočkali, přidán byl ale zcela nový prvek, Volba CD. Soutěžící si na začátku svého vystoupení před porotou vybral CD konkrétního porotce, jehož hlas byl rozhodující v případě, že hlasování poroty dopadne remízou. Zcela nově byla spuštěna i mobilní aplikace, díky které mohou fanoušci sledovat svého favorita. 

Těšíš se na druhý díl? Máš se na co těšit! Připravujeme pro tebe přehled vítězů Hvězdné pěchoty z minulých let a nebudou chybět ani účinkující z letošního ročníku! 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 11. 2015   |   Zobrazeno: 5514x

Témata článku:Svět celebrit

Komentáře

DenisQa

google987 hele ty koště Slepčik neni buzna smajl takže sklapni !!!! smajl

Edit 15:57: Dalik a Sabča jsou nej smajl smajl

DenisQaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

DenisQa

Míša36: to myslíš jak smajl ?
Eště jednou to koště řekne že Dalík je buzna a uvidí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!smajlsmajlsmajl

DenisQaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.