Sladké Halloweenské recepty

Máme tu pár sladkých reeptů, které si můžete připavit na Halloweena a potěšit tak své blízké. 

Halloweenské muffiny

110g rozpuštěného másla

250ml podmáslí

150g nasekané hořké čokolády

230g hladké mouky

5 polévkových lžic kakaa

250g hnědého cukru

1 čajová lžička jedlé sody

špetka soli

bílá poleva na zdobení

čokoládová poleva na zdobení


Spolu s podmáslím vyšleháte vejce. Během šlehání budete postupně přidávat rozpuštěné máslo. V misce bokem si smícháte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, a nakonec nasekanou hořkou čokoládu.

Vytvořenou tekutou hmotu budete postupně přimíchávat k té suché a tvořit tak těsto. Snažte se nemíchat příliš, aby v těstě zůstal vzduch a muffiny byly po upečení měkké.

Hotové těsto vlijte do připravené formy na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky. Péct budete v předehřáté troubě na 190 stupňů po dobu 20 minut. Pomocí špejle budeme testovat, jestli jsou muffiny uvnitř dostatečně upečené.

Ve vodní lázni nebo mikrovlnce si pak rozpustíte obě polevy a muffiny nazdobíte.

Sněhová strašidla

Čokoládová poleva

Vajíčko


Velmi jednoduchý recept. Z vajíček použijete bílky, které ušleháte do tuhého sněhu, během šlehání přidávejte cukr. Sníh pak přidáte do cukrářského zdobícího sáčku. Bílky pak tvarujete rovnou na pečící papír, který máte připravený na plechu.

Pečte pozvolna cca 15 minut při 100 stupních. Pak teplotu snižte na 50 a pečte ještě 10 minut.

Pusinky nechte zcela vychladnout a pomocí polevy vytvarujte obličeje.

Halloweenské prstíky

300g hladké mouky

1 vanilkový cukr

½ kypřícího prášku

220g změklého másla

mandle na zdobení

čokoládovou polevu

Vejce


Mouku smícháte s máslem, cukrem a přidáte špetku soli. Pak přidáte kypřící prášek, vejce a zpracujete do vláčného těsta, které necháte 30 minut odpočívat v lednici. Lépe se sním pak bude pracovat.

Těsto pak budete krájet na proužky, ze kterých vyválíte proužky o velikosti prstíků. Prsty můžete tvarovat a zdobit dle vlastní představivosti.

Pak prsty přesunete na plech, který je vyložen pečícím papírem. Pokud máte na prstech rýhy, pomažte je rozšlehaným vejcem. Budou pak vypadat tmavší. Rozpuste si čokoládu na polevu a pomocí štětečku namažte na nehet a přilepte mandli.

Hotové a ozdobené sušenky pak dejte péci na 180 stupňů po dobu 7 minut. Hotové prstíky můžete zdobit dle libosti nebo servírovat s jahodovým džemem.

Dýňové latte

250ml vody

150g hnědého cukru

3 polévkové lžíce dýňového pyré

3ks hřebíčku

1 celý vanilkový lusk

mléko na pěnu


Určitě si předem připravte pyré. Pyré uděláte tak, že si předehřejete troubu na 180 stupňů. Do trouby pak vložíte rozpůlenou dýni s vydlabanými semínky. Pečete tak dlouho, dokud nebude na píchnutí měkká. Pak vydlabete a rozmixujete na pyré.

K latté pak budete potřebovat dýňový sirup, který se bez pyré neobejde. V hrnci si začnete ohřívat vodu, do které přisypete hnědý cukr. Mícháte do té doby, než se začne rozpouštět. Vařit budete přibližně 5 minut. Následně můžete přidat koření, vanilku a zamíchejte. Následně přidejte pyré a vařte ještě 5 minut na mírném ohni. Směs by měla nakonec zhoustnout do konzistence sirupu. Sirup následně propasírujte přes jemné sítko a uchovávejte v lednici.

Následně si jen můžete připravit svoji oblíbenou kávu nebo čokoládu, přilít sirup a doplnit o vyšlehanou mléčnou pěnu.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 10. 2016   |   Zobrazeno: 9421x

Témata článku:Recepty

Komentáře

LIJA(Píšeme povídky a příběhy)

Pár věcí k receptům:
1. U muffinů dejte raději trochu míň cukru, nebo to bude sladký jako něco. A kdo má raději chuť bílého cukru, tak ať ho tam dá 150g a zbytek hnědýho.
2. Na 4 bílky je potřeba 300g cukru, a lepší je cukr moučka. smajl
3. Existuje několik druhů dýní. Na tenhle recept je nejlepší máslová (světlejší, má tvar jako hruška, nasládlá, lehce máslová a oříšková chuť), ale musí se jí sloupnout slupka, která je dost tvrdá. Taky se může použít dýně hokaido, kterou nemusíte loupat. Dá se taky vařit. Potom nebude mít tak výraznou chuť a nemusíte se bát, že jí připálíte smajl
4. Najděte si web, na kterém je recept popsán podrobněji a jsou tam nějaké recenze od lidí, kteří ho vyzkoušeli smajl smajl

LIJATo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.