Šílené rekordy v Ginnessově knize rekordů 4. díl

Přinášíme ti čtvrtý a zároveň poslední díl těch nejšílenějších a naprosto ojedinělých světových rekordů, které se rozhodně jen tak nevidí. Pokud si nepamatuješ, jaké šílenosti se objevili v minulém díle, mrkni na Šílené rekordy v Guinnessově knize rekordů 3. díl!

 

Pohřbený Zdeněk Zahrádka

I Češi mají zástupce v Guinnessově knize rekordů a to hned několikrát. O jeden zápis se postaral Zdeněk Zahrádka, který se jednoho dne rozhodl k velmi zajímavému činu. Nechal se totiž doslova pohřbít zaživa. Nechal si vyrobit speciální dřevěnou rakev, ze které vedla jedna roura, aby se mu dostávalo neustálého přísunu vzduchu. Zdeněk Zahrádka se nechal zakopat pod zem, bez jídla a bez pití a to na celých deset dní. Svým rekordem tak překonal předchozího rekordmana, který vydržel pohřbený jen čtyři dny.  

Největší počet piercingů

Přemýšlíš nad tím, že si necháš do budoucna udělat piercing? Pokud ano, rozhodně to nepřeháněl natolik, jako tahle paní, která se počtem svých piercingů zapsala do Guinnessovy knihy rekordů a zatím ji z její první příčky nikdo nedokázal sesadit – moc se tomu nedivíme. Žena s největším počtem piercingů na světě se jmenuje Elaine Davidson, původem je z Brazílie a na jejím těle by se dalo najít víc než 1 900 piercingů. Jak sama můžeš vidět na videu, nejvíc jich má Elaine přímo na obličeji a hlavě.

 

Největší botička na světě

Nemyslíme teď botičku na špatně zaparkovaném autě, ale klasickou botu na nošení venku. I když ne tak klasickou, jak za chvíli sama uvidíš. Jde o největší botu na světě, která vznikla přímo v Turecku. Do obří boty se vejde okolo třiceti lidí současně, její délka je skoro šest metrů a šířka tři metry. Bota je vážně nádherná, ale je velká škoda, že kupec s tak obrovskou nohou se po celém světě rozhodně nenajde.

 

Nejdelší párek na světě

Tentokrát se podíváme do oblíbeného Chorvatska, kde se místní tým kuchařů rozhodl pro vytvoření úplně nového rekordu, který ve světě nebude mít konkurenci. I když jednu možná, protože před lety se kuchaři z Rumunska rozhodli, že vytvoří nejdelší párek na světě v délce 392 metrů. Chorvaté je překonali, jejich párek byl totiž dlouhý 530 metrů a zapsali se tak nově do knihy rekordů. Zda je kuchaři z Rumunska budou chtít zase překonat, na to si ještě budeme muset dlouho počkat.

 

Nejmladší člověk na Everestu

V Kalifornii žije Jordan Romero, kterému bylo při vytvoření světového rekordu teprve třináct let. Společně se svým otcem se ale rozhodl, že vystoupá až na samotný vrchol Mount Everest. O jeden rekord před ním se už postaral šestnáctiletý chlapec z Nepálu, který se rovněž zapsal do knihy rekordů.  


Super domino

Na závěr všech našich dílů, ve kterých jsme ti představili ty nejšílenější rekordy z Guinnessovy knihy rekordů, ti přenášíme jeden naprosto fantastický, který rozhodně nelze jen tak překonat. Jde doslova o umělecké dílo, které je založeno na principu známé hry domino. Více jak dva tisíce skleniček s alkoholem bylo sestaveno tak, aby se alkohol po vylití přelil do sklenice vespod. Jen se sama podívej a posuď, zda bys něco takového dokázala bez problémů sestavit.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 08. 2015   |   Zobrazeno: 6361x

Komentáře

nati.horVIP(ANIME!)

ta paní byla dost nechutná to domino bylo super a ten rekord s tím pohřbením za živa to je úplná blbina protože bez vody přežiješ jen 3 dny takže bud něják tajně vylezl a napil se a nebo tam umřel a poslední možnosnt a nebo je ten rekord vymyšlenýsmajl

stejně tam byla jenom rakev na obrázku tak by ten rekord mohl být vymyšlený

nati.horTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

vladka10(Magoři :-P)

ty pirsinky jsou nechutný!!!! Domino dobrý ale bez vody přežít nejde ani 3 dny!!!! natož deset! Ale ta paní s piersinkama je šíleně zmalovaná blééé.

Edit 15:03: Má to i na uších!!!

vladka10To se mi líbí +3 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.