Rozhovor s Debbi: Nejraději mám Beatles

Tato krásná zpěvačka se jmenuje Deborah Kahl, ale všichni ji znají spíše pod přezdívkou Debbi. Za zastřeným hlasem bys možná čekala někoho přinejmenším o jednu dvě generace staršího, ale Debbi klame tělem. Poslechni si její hity, přečti si rozhovor a třeba se z tebe stane další její fanynka!

Poslechni si největší hit od Debbi - Touch the Sun

Debbi + bandKariéra

Debbi se narodila 12. května 1993 v Německu a už v šesti letech začala hrát na klavír. V deseti letech se přestěhovala do České republiky do Prahy, a tady už taky zůstala. Poprvé jsi ji mohla vidět zpívat v první řadě Česko-Slovenské Superstar, kde vystupovala v 1. semifinále s písničkou I Try od Macy Gray. Dál se sice nedostala, ale všiml si jí producent Martin Ledvina, který s ní brzy začal spolupracovat. Na to, že se do Superstar přihlásit nechtěla a udělala to kvůli prohrané sázce, je to úspěch. A kdyby tě zajímalo, co se stalo: Debbi měla pozadu sjet černou sjezdovku. To se jí ale nepovedlo, spadla a zlomila si kotník, a tak ji čekala účast v Superstar.

Právě za písničku Touch the Sun získala Debbi od Akademie populární hudby cenu Anděl za nejlepší píseň roku, a to právě ještě dříve, než vyšlo 11. dubna 2011 její debutové album se stejným názvem. Druhé album jménem Love, Logic & Will vyšlo v roce 2013, taktéž v dubnu. Recenze jej hodnotí jako vyspělejší a klidnější, ale to už musíš posoudit ty sama. A kdy Debbi chystá další album? Zeptali jsme se pro tebe v rozhovoru!

Alba

Touch the Sun - debutové album vyšlo 11. dubna roku 2011. Najdeš na něm hity Touch the Sun, La La nebo českou písničku Možná se mi zdáš. Úspěch má také vtipná německá písnička Mein Kleiner Gruner Kaktus. Producentem alba je Martin Ledvina.

Love, Logic & Will - druhé album od Debbi bylo vydáno 15. dubna roku 2013 a jeho producentem je opět Martin Ledvina. Zde si můžeš poslechnout hity You Take Me There, By My Side a nebo opět bonus v češtině, Ležím v tvé blízkosti.

RozhovorDebbi

Mnoho lidí tě zná jako semifinalistku Česko-Slovenské Superstar. Ty jsi ale zprvu nebyla nadšená, že se této soutěže učastníš, je to pravda?

Přesně tak. Prohrála jsem sázku a musela se přihlásit do této pěvecké soutěže. Mojí jedinou ambicí bylo, abych to měla co nejrychleji za sebou.

Právě v soutěži si tě ale všiml Martin Červinka, který má na svědomí objevy talentů jako Ewa Farna, Tomáš Klus nebo Marek Ztracený. Řekl ti, proč si vybral tebe?

Martin mi řekl, ze ho nejvíce zaujala barva mého "nemocného" hlasu. Byl to ovšem uplný začátek naší spolupráce. To hlavní pak přišlo až ve studiu s mým producentem Martinem Ledvinou. Musela jsem se učit vše od začátku. Bylo mi 17 a neměla jsem žádné zkušenosti se zpíváním.

Typické jsou pro tebe zrzavo-červené vlasy, teď už jsou pro tebe jakousi značkou. Co tě k této barvě vedlo?

Byla to náhoda. Už ani nevím, koho napadlo před mým focením, že bych mohla mít rezavé vlasy. Vidíte, a už mi to zůstalo.

Máš vydané dvě desky, Touch the Sun a Love, Logic & Will, ta druhá vyšla v roce 2013. Máš v plánu už nějakou další? Kdy vyjde?

Novou desku plánuji na podzim roku 2015. Ráda bych nazpívala oblíbené písně od jiných zpěváků.

Skladby na desku Love, Logic & Will ti napsali Ivan Král, Martin Ledvina a Jana Kirshner. Láká tě zkusit si napsat vlastní písničky?

Ale ano, i se o to pokouším. Ale upřímně úrovně Jany Kirschner nebo Ivana Krále zatím tedy nedosahuji.

Než ses začala věnovat zpěvu, chtěla jsi studovat veterinu. Studuješ nebo máš v plánu se do školy vrátit?

Letos jsem dokončila gymnázium. Příští rok zkusím zkoušky na vysokou.

Zpěv ti teď zaplnil mnoho času, zbývá ti stále čas i na tvé koníčky?

Letos jsem se do toho všeho ještě učila na maturitu. Právě proto si chci dát od studia rok volno a věnovat se přípravě nového alba. Volný čas trávím se svým psem, Dorinkou.

Co za muziku posloucháš? Máš i nějakou oblíbenou skupinu či interpreta, který zpívá česky?

Nejraději mám Beatles. Z českých interpretů Martičku Jandovou.

Děkujeme za rozhovor! Máš něco, co bys ráda vzkázala čtenářkám na HPD?

Holky. To nejlepší Vás teprve čeká!

Debbiin nejnovější singl You Take Me There

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 10. 2014   |   Zobrazeno: 6690x

Témata článku:Svět celebrit,Rozhovory,Hudba

Komentáře

Adii_H.

Miluju Debbi, je to jedna z mých nejoblíbenějších zpěvaček, má super písničky, je krásná, ty vlasy jí hodně sluší a hodně se mi líbí její hlas smajl

Adii_H.To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lumpy(diamont)

změna názoru teda pořád na něj nemá ale rozhodně jí mám radši.A ty vlasy jsou boží proč jsem se u všech všudy nemohla narodit jako zrzka?

LumpyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.