Recepty na nealko koktejly

Podle posledních předpovědí nás čekají opravdu perné letní dny a jak se s tak vysokými teplotami nejlépe vyrovnat? Samozřejmě sladkým a ledovým koktejlem! Který z našich nealkoholických koktejlů se stane tvým favoritem?

Americká limonáda

Budeš potřebovat: 1cl pomerančového džusu, 1 cl perlivé vody, dvě lžíce malinového sirupu, 5 kostek ledu, 2 lžíce nakrájeného čerstvého ovoce, plátek pomeranče

Připrav si vysokou sklenici, do které dáš asi 4-5 kostek ledu. Teď si sklenici lehce nakloň a po jejím okraji začni nalévat malinový sirup, protože jen tak zůstane na dně po nalití všeho ostatního a vytvoříš tak naprosto dokonalý koktejlový efekt. Pozvolna začni do sklenice přímo na led nalévat džus, vodu a kousky ovoce dávej až jako poslední na povrch – vhodný je ananas, jahody, pomeranč nebo jakékoli jiné ovoce, které ti chutná a je právě k dispozici. Okraj sklenice už stačí jen ozdobit plátkem pomeranče.

Mátová citronáda

Budeš potřebovat: 1 hrst čerstvých mátových listů, 1 větší limetku nebo citron, 4 lžíce hnědého nebo bílého cukru, 4 kostky ledu

Připrav si hmoždíř, do kterého dáš mátové listy a trošku je podrtíš – pokud nemáš hmoždíř, vůbec to nevadí a do koktejlu můžeš dát celé mátové listy. Připrav si větší sklenici, do které naliješ vodu – můžeš i perlivou, do vody dej několik kostek ledu, mátové listy, vymačkej šťávu z jedné limetky nebo citronu a nakonec přisypej cukr. Vše pořádně promíchej a už jen vychutnávej.

Poctivá melounová limonáda 

Budeš potřebovat: 2700g čerstvého melounu, 120ml limetkové šťávy, 2 lžíce cukru, led

Meloun si ze všeho nejdřív musíš očistit, zbavit ho semínek a rovnou jej můžeš začít krájet na menší kousky. Dej ho do misky, k němu přisypej cukr a vše zalij limetkovou šťávou – na 120ml limetkové šťávy budeš potřebovat asi 4 limetky a můžeš použít dokonce i citrony. Teď už stačí jen všechno společně rozmixovat a buď dát pořádně vychladit, nebo rovnou nalít do sklenic a zasypat několika kousky ledu.

Green fizz

Budeš potřebovat: 1 středně velkou okurku, 1 cl citronové šťávy, 1 cl limetkové šťávy, 2 cl likéru z pomerančové kůry – bez alkoholu, 4 cl toniku, led

Opět si připrav vysokou sklenici, kterou do ¾ zaplníš ledem. Pro tento recept na koktejl je nejlepší mít doma odšťavňovač, protože musíš získat čistou okurkovou šťávu – okurku neloupej. K okurkové šťávě přidej citronovou i limetkovou šťávu, zakápni likérem z pomerančové kůry a nakonec zalij tonikem. S likérem i tonikem si počínej opatrně, protože by mohl být koktejl ve finál e příliš hořký.

Ananasová bowle

Budeš potřebovat: 1 čerstvý ananas, 1 l zázvorové limonády, 40 cl perlivé vody, 10 cl ananasového sirupu, 10 cl citronové šťávy

Ananas si nakrájej na zhruba stejně velké plátky, které potom oloupeš – pokud jsi zvyklá loupat ananas vcelku, tak jej oloupej a až poté krájej na plátky. Plátky potom můžeš překrojit na osminky, které dej do větší misky. Ananas zalij ananasovým sirupem, citronovou šťávou, vodou a zázvorovou limonádou. Dej vychladit alespoň na hodinku a poté nalij do vysokých sklenic.

Cranberry cooler 

Budeš potřebovat: 8 cl brusinkového džusu, 4 cl červeného hroznového džusu, 4 cl citronové minerálky, plátek limetky, led

Připrav si vysokou sklenici, kterou do poloviny zaplň kostkami ledu. Postupně do sklenice nalévej brusinkový a hroznový džus – pokud nemáš právě po ruce hroznový, můžeš zkusit trošku experimentovat a dát do koktejlu ten, který máš právě po ruce. Nakonec už jen zalij citronovou minerálkou, ozdob roh sklenice plátkem limetky a máš splněno.

Domácí broskvový ledový čaj

Budeš potřebovat: 5 hrnků vody, ½ hrnku cukru, 4 sáčky černého čaje, 3 velké broskve

Nakrájej si broskve na menší kousky, dej je vařit do vody společně se sáčky černého čaje a s cukrem. Vše společně nechej vařit asi 5 minut, poté odstav, vytáhni sáčky a přeceď celý nápoj do jiné misky. Teď rozmačkej broskve na co nejmenší kousky – můžeš i lehce rozmixovat, dej zpátky do čaje a nechej klidně i dvě hodin chladit. Nakonec nalij do sklenic, které jsou naplněny ledem.

Svěží jahodový koktejl

Budeš potřebovat: 100 g čerstvých jahod, 1 lžíci moučkového cukru, 2 cl citronové nebo limetkové šťávy, perlivou vodu, led

Začni tím, že si připravené jahody umyješ po tekoucí vodou, zbavíš je stopky a nakrájíš je na menší kousky. Jahody dej do misky, posypej je cukrem – pokud máš ráda hodně sladké, tak můžeš klidně ještě přidat na cukru, pokapej citronovou šťávou a nechej půl hodinky v ledničce odležet s tím, že jahody přijdeš občas promíchat. Když je hotovo, připrav si sklenici, do které dáš led, vrstvu jahod podle chuti – čím víc, tím líp, a nakonec zalij perlivou vodou nebo obyčejnou vodou z kohoutku.

Kiwi dream 

Budeš potřebovat: 150 ml jablečné šťávy, 20 ml limetkové šťávy, 1 lžíce hnědého cukru, 2 kiwi, led

Kiwi si oloupej a nakrájej na menší kousky, které rovnou dávej do vysokých sklenic do poloviny zaplněných ledem. Pokud máš k dispozici paličku od hmoždíře, můžeš obsah sklenice lehce podrtit, aby se lépe uvolnila šťáva z ovoce a nakonec zalij limetkovou i jablečnou šťávou, zasypej cukrem a promíchej. Kiwi dream je naprosto ideální nápoj na osvěžení.

Ledová tříšť se sirupem

Budeš potřebovat: 13 kostek ledu, ovocný sirup podle chuti, perlivá voda

Připrav si utěrku, na kterou rozlož kostky ledu – nezapomeň na podložku, abys nerozbila kuchyňskou linku. Teď vezmi do ruky paličku na maso a několikrát bouchni přímo do ledu, on se snadno nadrtí. Když máš hotovo, vezmi si vysokou sklenici, zasypej ji rozdrceným ledem, zalij sirupem – čím víc sirupu dáš, tím víc bude koktejl sladký, takže si množství zvol sama podle chuti, a nakonec perlivou vodou nebo obyčejnou vodou z kohoutku.

Okurková limonáda

Budeš potřebovat: 1 salátovou okurku, 2 limetky, 2 lžíce hnědého cukru, 1,5 l perlivé vody, led

Nejdřív si pořádně oloupej salátovou okurku, kterou hned můžeš začít krájet na menší kostičky. Teď si připrav mixér, nějakou vysokou nádobu, do které přesypeš nakrájenou okurku a rozmixuj ji na hladké pyré. Do okurkového pyré přilij 0,5l vody a asi 10 minut nechej odstát v chladu. Po deseti minutách přelij celou chladnou směs z okurek přes sítko do většího džbánu, přidej šťávu z limetek, oslaď cukrem a podle chuti dolij zbytkem vody – někomu okurková limonáda chutná méně ředěná, někomu zase víc, záleží jen na tobě.

Pineapple flip

Budeš potřebovat: 3 cl ananasové šťávy, 2 cl pomerančové šťávy, 1 žloutek, perlivá voda, led

Nejdřív si pořádně promíchej žloutek, který dopředu oddělíš od bílku a připrav si šejkr – pokud ho nemáš, vystačíš si s nějakou uzavíratelnou nádobou, ve které budeš moct koktejl dobře protřepat. Oba dva druhy šťávy teď nalij do šejkru, přidej žloutek, pořádně protřepej, a pokud jsou v koktejlu viditelné hrudky ze žloutku, můžeš přecedit přes sítko. Pak už stačí jen dolít vodou, do sklenic dát led a můžeš servírovat.

Svěží melounový drink

Máš doma meloun a už vážně nevíš, co s ním udělat, než začne podléhat zkáze? Rozhodně musíš vyzkoušet tyhle dva tipy. V jednom z nich se dozvíš, jak udělat osvěžující melounový drink se zdobením na okraji sklenice – můžeš použít i u ostatních koktejlů, a v tom druhém tě čeká návod, jak připravit melounovou zmrzlinu. Jediné, co budeš potřebovat, je právě meloun. Tak s chutí do toho! 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 06. 2015   |   Zobrazeno: 16136x

Témata článku:Rady a tipy,Recepty

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.