Poznej seriál Riverdale

Riverdale patří k velkým televizním hitům současnosti. Seriál americké televize the CW vstoupil na obrazovky teprve v lednu 2017, získal však velký úspěch. V současné době se vysílá již 3. série. Mysteriózní a kriminální drama získává úspěch po celém světě u diváků, sklízí i řadu televizních cen a slušné kritické ohlasy. Magazín hry pro dívky ti přináší článek o tomto novém televizním fenoménu.

 

Premisa

 

Městečko Riverdale vypadá na první pohled malebně a nevinně, pod hezkou vnější fasádu se ale skrývá temnota a zlo. Vražda Jasona Blosoma, syna z nejbohatší rodiny ve městě a místního premianta odstartuje sérii hrozivých událostí, po kterých Riverdale nikdy nebude jako dříve. Na začátku přijíždí do Riverdale Veronica Lodge, dcera významného businessmana a odsouzeného se svojí matkou Hermionou, místní rodačkou, aby mohla zapomenout na rozmařilý život rozmazlené dívky a začít znovu. Spřátelí se s Betty Cooper, krásnou a milou dívkou, která v sobě skrývá více síly a odhodlání, než je na první pohled patrné. Archie Andrews, nejlepší kamarád Betty objevující v sobě lásku k muzice mezi dívky nepříjemně vstoupí. Celým příběhem v podobě vyprávěče provází Judhead Jones, místní podivín a bývalý Archieho kamarád, vyprávějící ve své eseji jako kronikář o Riverdale a zlu v něm skrytém. Společně se tato čtveřice snaží čelit postupně se zhoršující atmosféře i běžným nástrahám maloměstského života. Neulehčuje je jim to ani Cheryl Blossom, Jasonovo dvojče a místní zlá dívka skrývající pod protivnou slupkou skutečnou bolest a smutek ze ztráty bratra.

 

riverdale

Předloha

 

Seriál je inspirovaným v Americe známým a populárním komiksem Archie, od stejnojmenného nakladatelství. Vycházel ve dvou sériích. První série vycházela neuvěřitelných 73 let, mezi roky 1942 a 2015. Navazující série pak mezi 2015-2018. Od seriálu je předloha poněkud odlišná. Zaměřuje se hlavně na život a vzájemné vztahy Archieho a jeho přátel v malém městě, události ve škole a lásky hlavních hrdinů. Vydavatelství postupně vydalo mnoho komiksů o různých postavách ze světa Riverdale. Vlastní komiksy má tak kromě Archieho, Betty, Hugheda a Veronicy třeba kapela Jossy and the pussycats, objevující se i v seriálu.

 

comics

Ocenění

 

Díky popularitě mezi diváky i dobrému přijetí kritikou získal Riverdale mnoho ocenění. Mezi lety 2017-2018 nasbíral 16 cen Teen Choice Awards, mimo jiné za výkony hlavních představitelů, oblíbenou show a několik speciálních kategorií. Dále získala několik cen Saturn, People's Choice Awards a MTV Movie & TV Awards.

 

Zajímavost na závěr

 

Cole Sprouse je dnes už velmi zkušený herec. Od dětsví hrál v řadě seriálu, nejvýraznější dětskou roli ztvárnil mezi roky 2000 a 2002 jako Ben, syn Rosse Gellera v seriálu Přátelé.

Jughead

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 12. 2018   |   Zobrazeno: 7964x

Komentáře

konemyVIP(Girl´s Dream)

Riverdale má hlavně příšerný scénář, postavy mi lezou na nervy. Bettyina temná strana je spíš k smíchu, k Jugheadově „I´m weird, I´m a weirdo" scéně snad není potřeba se vyjadřovat. Ale chápu, proč to někoho baví, rozhodně je to nenáročný seriál. xd

konemyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

První série super, druhá ušla a třetí si s dovolením odpoustímsmajl Viděla jsem první díl a nechtějte radši vidět mou reakcismajl
Každopádně, kdo neviděla, tak doporučuji. První řada opravdu stojí za zhlédnutí.

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kitty Choi(ANIME!)

Sice už tenhle seriál znám, ale moc ráda jsem se dozvěděla něco víc!
Konečně nějaké články, které jsou víc pro teens ❤️

Kitty ChoiTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.