Ozdoby na stromeček

Vánoce jsou za dveřmi a bude potřeba ozdobit stromek. Že tě ale nebaví pořád ty samé ozdoby, které rok co rok věšíte na stromeček? Vyrob nějaké nové, originální, a třeba své místo na stromečku najdou.

Třpytivé ozdoby

Ráda bys na stromeček vyrobila něco nového, ale nejvíce se ti líbí klasické skleněné třpytivé ozdoby? Nezoufej, i ty můžeš něco vyrobit. Pořiď si polystyrenové koule, ty koupíš většinou v květinářství nebo někde, kde prodávají aranžérské potřeby. Pak už ti stačí jen lepidlo, třpytky a stuha na zavěšení. Však se podívej sama.

Budeš potřebovat: polystyrenové koule (případně zvoneček), glitry, špendlíky, stuhu, lepidlo, třpytky, glitrový vlas

Postup

1. Do polystyrenové koule zapichuj pomocí špendlíků jednotlivé glitry. Snaž se být pečlivá, aby byly glitry rozmístěny pravidelně. Stejným způsobem - pomocí špendlíků - připevni i stuhu určenou na zavěšení.

2. Ke zvonečku (nebo i jinému tvaru) připevni stuhu nebo bavlnku. Bavlnku můžeš provléct skrz a na konci udělat uzel. Pak zvoneček pořádně natřeš lepidlem a oválíš ve třpytkách.

3. Natři kouli pořádně lepidlem a pak můžeš rovnou štětcem od lepidla nanášet glitrový vlas. Stuhu na zavěšení připevni pomocí špendlíku.

Hvězda

Hvězdy k Vánocům neodmyslitelně patří, takže nějakou vytvořit je skoro nezbytné. Tahle bude složená z papíru. Kromě různobarevných papírů dle tvého výběru budeš potřebovat i oboustranou lepicí pásku.

Na jednu hvězdu potřebuješ: dva čtverečky papíru, oboustranou lepicí pásku, lepidlo

Ozdoby z gumiček

Jsi blázen do gumičkování a troufneš si na něco složitějšího? Zkus se pustit do vánoční ozdoby z gumiček. Nebude to snadné, ale výsledek bude určitě stát za to.

Budeš potřebovat: gumičky barev dle tvého výběru, stav, háček

LEGO ozdoby

Vánoční ozdoby mohou být opravdu z čehokoliv, a firma LEGO to jen potvrzuje. Postavit si vánoční ozdoby z lega je ale skvělý nápad, a to ať už využiješ jejich připravené balíčky, nebo si vymyslíš vlastní. Pokud máš bráchu, tohle by ho mohlo bavit taky.

Budeš potřebovat: originální LEGO vánoční ozdobu nebo vlastní kostičky, kostičku s dírou, šňůrku na zavěšení

Panenky ze šišek

Jestliže máš raději přírodní materiály, panenky ze šišek a korálků budou pro tebe to pravé. Takže až budeš v lese, nezapomeň nasbírat těch šišek dostatek, abys pak doma mohla vyrábět. Ať je váš vánoční stromeček ten nejhezčí!

Budeš potřebovat: menší šišky (modřín, smrk, borovice), nelakované dřevěné korálky, koudel nebo tenčí vlnu, barevnou bavlnku nebo stužku (na zavěšení), odstřižky látek, nit, jehlu, nůžky, tenký černý fix, tavnou lepicí pistoli

1. Velký korálek (představuje hlavu) nalep na vršek šišky (tělo panenky) tavnou lepicí pistolí.

2. Kousek koudele v polovině převaž nití, bude tvořit vlasy. Pak koudel tavnou pistolí přilep na vršek korálku. Panence můžeš na hlavě udělat i nějaký zajímavý účes, třeba pomocí bavlnky.

3. Ustřihni si kousek bavlnky, na který chceš panenku zavěsit. Délka přibližně 20 centimetrů by měla být dostačující. Pomocí jehly ji provlékni pod vlásky panenky a nahoře zavaž na uzlík.

4. Pokud chceš, nakresli fixou panence obličej.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 12. 2014   |   Zobrazeno: 8992x

Témata článku:Rady a tipy,DIY,Vánoce

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.