Nejsledovanější videa roku 2015 na YouTube – ČR

Dokážeš si tak nějak představit, co se asi tak v České republice nejvíc poslouchá? Která hudba je v Česku top a po které naopak ani pes neštěkne? My se tentokrát podíváme na deset nejsledovanějších videí za rok 2015, které měly v Česku nejvyšší počet zhlédnutí. Věř, že některými videi budeš vážně překvapena.

10. OneRepublic – Counting Stars

Pop-rocková kapela OneRepublic se před mnoha lety proslavila hlavně díky spolupráci s Timberlandem – společně vytvořili hit Apologize, který se současně stal i prvním hitem kapely a zazněl hned v několika filmech a seriálech. Po obrovském hitu přišlo na nějakou dobu ticho a následoval hit Counting Stars, který opět vrátil kapelu na výsluní. 

9. Don Omar – Danza Kuduro ft. Lucenzo

Tahle píseň byla použita ve filmu Rychle a zběsile 5, takže pokud jsi milovnicí rychlých aut, určitě si ji velmi dobře pamatuješ. Klip sice nic moc z filmu nenese, ale i tak se dostal v Česku do první desítky. V písni jsou navíc použity hned dva jazyky – španělština a portugalština, a text směřuje hlavně k druhu tance a hudby, které se nazývají Kuduro – vytvořeny byly v Angole. 

8. Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout

Zapojit do reklamního spotu slavného fotbalistu byla pro aerolinky sázka na jistotu. A jak je vidět, tohle se skutečně vyplatilo, protože reklama bodovala nejen u nás, ale i v jiných zemích. Turecké aerolinky velmi vtipně zapojily do reklamy Lienela Messiho a i ty teď můžeš posoudit, jakou leteckou společnost by sis vybrala na cestě za svou další dovolenou. 

7. Holka modrooká 

Klasická dětská písnička, kterou určitě velmi dobře znáš a sama si její text pamatuješ. Právě tahle oblíbená dětská písnička si vysloužila sedmé místo v nejsledovanějších videích České republiky a tak vysoký počet zhlédnutí mají na svědomí právě děti, pro které je písnička stále aktuální a hlavně populární. Kromě písničky Holka modrooká se oblíbenost nedá upřít ani písničkám jako jsou Já mám koně nebo Či a či a čičiči. 

6. ViralBrothers: Debilní Kecy Studentů

České duo specializující se na tvorbu virálního videa se v první desítce nejsledovanějších videí v České republice umístilo hned na dvou významných příčkách. Šesté místo patří videu Debilní Kecy Studentů a jedná se o jedno z jejich prvních videí, které se řadí do série Debilní Kecy. Ačkoli je většina jejich doposud natočených videí v češtině, v posledních měsících se dvojice začíná zaměřovat hlavně na angličtinu, která by je mohla posunout dál do světa a zvýšit jejich popularitu. 

5. ViralBrothers: Debilní Kecy Matek

Natáčení virálních videí vyneslo Erikovi a Čeňkovi slávu ve velmi krátké době. Konkrétně série videí nazvaná Debilní Kecy se v České republice setkala s obrovským úspěchem – nápad to nebyl jejich, ale dvojice vychází z již zaběhlého amerického konceptu. Dvojice ve videích paroduje konkrétní skupiny a jejich stereotypní představy. V tomto případě dvojice zabodovala s videem Debilní Kecy Matek. 

4. Tereza Kerndlová – Schody z nebe

Kdo by to byl čekal, že se právě Tereza Kerndlová umístí na čtvrtém místě nejsledovanějších videí minulého roku v České republice. Schody z nebe jsou tak chytlavou písničkou s ještě chytlavější melodií, že to snad ani nemohlo dopadnout jinak. Písnička navíc bodovala i v hitparádách, kde se pravidelně umístila na předních příčkách a pokud jde o samotný klip, i ten se setkal s kladnými ohlasy u fanoušků. 

3. Máša a medvěd

Ruský animovaný seriál Máša a medvěd si získal přízeň dětských diváků prakticky po celém světě a v České republice to platí dvojnásobek. Dětský seriál přináší na obrazovky veselé příhody nezbedného děvčátka Máši a jejího kamaráda medvěda Míši, který je bývalým cirkusovým artistou. Jedna z mnoha epizod pohádky se dostala dokonce i do první desítky nejsledovanějších videí v České republice a to i přes to, že je bez českých titulků nebo dabingu. 

2. Mňam, mňam Bobík

Že ti Mňam, mňam Bobík nic neříká? Jedno z nejsledovanějších videí mezi českými uživateli internetu je právě písnička z reklamy na smetanový krém s názvem Bobík. Bobík má v současné době přes třicet milionů zhlédnutí a pravdou je, že většinu odběratelů tvoří právě děti, které s radostí na chytlavou melodii tančí a zpívají společně s postavičkami v klipu. Mňam, mňam Bobík zastupuje druhé místo v kategorii nejsledovanějších videí v České republice, ale první příčku si drží v kategorii nehudebních videí. 

1. Ego ft. Robert Burian – Žijeme len raz

Žijeme len raz je vůbec prvním sólovým singlem slovenského rappera EGA, který na písni spolupracoval s Robertem Burianem – singl složil i produkoval. Singl se v relativně krátkém čase umístil na předních příčkách hitparád a obhájil prvenství hned v několika kategoriích. Skladba Žijeme len raz se stala hitem internetu, hitem ve všech rádiových hitparádách a kromě toho, že jde o nejsledovanějších video v České republice, stal se klip i nejsledovanějším videem na Slovensku. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 19. 01. 2016   |   Zobrazeno: 9215x

Komentáře

magi42

mám názor na 4 videa:


nej: žijeme len raz
2 místo: Máša a medvěd
3 místo: holka modrooká
nejtrapnější písnička světa: Mnam mnam bobík
(napsala jsem jenom ty co znám)

magi42To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

pupendo910(Gorlandia)

Máša a medvěd-Oky, to ještě beru, protože je to fajnová pohádkasmajlsmajlsmajlsmajl
Holka modrooká-No, nechci nikoho urazit, jestli si ji někdo pouští třeba ve 13 letech, neni to trošku divný? Jak by jinak mohla být jedno z nejsledovanějších videí na youtubu. (No, naše učitelka nám to pouštěla v 5.třídě o hudební výchově. Byla to hrozná nuda)
Mňam mňam Bobík-Až se mi z toho děláš špatně (z té reklamy)smajlsmajl

pupendo910To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

konemyVIP(Girl´s Dream)

Co máte proti Holce modrooký? Je to fajn lidová písnička, dá se u ní skvěle trsat!
Je mi jasný, že chcete USA, ale neměli bychom si vážit i našeho folkloru?

Máša a medvěd!smajl Jsem jediná, kdo má rád Mášu a medvěda? Je to bezva pro začátečníky v ruštině!

Mňam, mňam Bobík- na to jsem alergická, nesnášim Bobíka.

konemyTo se mi líbí +6 To se mi nelíbí

1FLORA2STELA3LAYA(Milujeme SLZU a Petra Lex...)

konemy: jHej nejsi jediná kdo miluje MaM.Hlavně písničky...překládáme je se ségrou do češtiny(samozřejmě nesmyslným překladem).smajl
S tím BOBÍKEM taky K***A fuj fuj bobík.

Podle mě je Žijeme len raz fujovina a nechápu že to vychovatelky pouští malým 3-5 letým dětem na karnevalu tshh

1FLORA2STELA3LAYATo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.