Nejšílenější vynálezy 1. díl

Lidský mozek dokáže vymyslet opravdu šílené věci. Různé vynálezy jsou navíc důkazem, že když člověk něco opravdu potřebuje, dokáže si to s pomocí různých věcí okolo sebe celkem snadno vyrobit. Lidská vynalézavost zkrátka a dobře nezná žádné meze.

 

Přenosný stojan do MHD

Možná už se ti někdy stalo, že jsi byla při cestě do školy tak unavená, až bys z toho usnula přímo v dopravním prostředku. V Japonsku je takových lidí víc než dost a protože je jejich spánkový rytmus natolik nepravidelný, jedna žena se rozhodla, že tomuto problému přijde na kloub. Vyrobila proto přenosný stojan, který má ve spodní části dvě vidlice a v horní části držadlo na hlavu. Vidlice zajišťují stabilitu stojanu a hlavu si je možné opřít bez problémů do držáku. Jestli do školy cestuješ déle jak hodinu, možná bys taky měla zapřemýšlet nad takovým stojanem.

 

Pohotovostní držák toaletního papíru

Trpíš často rýmou a už tě začíná štvát, že každý papírový kapesníček musíš pořád dokola vytahovat z batohu nebo kabelky? Pak bys možná měla začít uvažovat i o tomto naprosto šíleném vynálezu, který opět pochází přímo z Japonska.

Pohotovostní držák toaletního papíru se má nacházet na hlavě a je vyroben z klasického držáku toaletního papíru, který je připevněn na nějaký kruhový předmět – musí dobře držet na hlavě a ideální je polystyrenový kruh, který se používá k výrobě adventních věnců. Na kulatý předmět je pak přivázána gumička, aby držák dobře seděl na hlavě a nepadal. Pak už stačí jen připevnit toaletní papír a vždy si odtrhnout tolik, kolik je právě potřeba.  

 

 

Obličejový límeček

Problém, který řeší většina holek, byl vyřešen. Padání vlasů do jídla je vážně nepříjemná věc a neustálé házení vlasů za hlavu nebo stahování do gumičky taky není zrovna nic příjemného. Zvlášť, když si chceš své jídlo opravdu vychutnat do posledního sousta. Obličejový límec, který je vyroben z pevné gumy, na jejímž okraji se nachází protiskluzový materiál, stačí jen natáhnout na obličej tak, aby vlasy zůstaly vzadu za ušima. Pak se můžeš v klidu najíst bez toho, aniž by tě cokoli rušilo.

 

Multifunkční rukavice

Tento vynález byl opět vyroben v Japonsku a jde o multifunkční rukavice, které jen tak někdo nemá. Na gumové rukavici je totiž namontováno hned několik běžně používaných nástrojů. Na palci je otvírák na lahve, na ukazováčku vidlička, na prostředníčku lžíce, na prsteníčku šroubovák a na malíčku zapalovač. Multifunkční rukavici je samozřejmě možné sestavit podle toho, jaké nástroje jsou konkrétním člověkem nejčastěji používány. Otázka je, jak dobře se s takovou rukavicí ve skutečnosti pracuje.

 

Vynález pro lenochy

Taky úplně nesnášíš, když doma zameteš podlahu a nakonec musíš jít pro malý smetáček a lopatku, abys všechno nabrala a nakonec vyhodila do koše? I v Japonsku měli s touto činností problém a co víc, někomu se evidentně nechtělo ohýbat záda. Malý smetáček s lopatkou proto přimontovali přímo na boty, ve kterých se chodí doma. Když je potřeba něco zamést, stačí jen přijít a nohy si zajisté se vším poradí.

 

Pořádná koupačka v rypadlu 

Tento unikátní vynález je důkazem, že stavební stroje a technika nejsou jen na práci. Jeden dělník totiž nevěděl, jak se má vykoupat a tak ho zničeho nic napadlo, jak bezvýchodnou situaci dokonale vyřešit. Rypadlo stavebního stroje naplnil vodou a protože byla hrozně studená, rovnou pod rypadlem založil menší oheň. Pak už si jen ze dřeva vyrobil schůdky, aby bylo všechno jednodušší, skočil rovnou do vody a pořádně se umyl. Super nápad!  

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 14. 08. 2016   |   Zobrazeno: 5545x

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.