Nejšílenější fobie na světě (2. díl)

Přinášíme ti další desítku šílených fobií, které se opravdu jen tak nevidí. A stejně jako u prvního dílu, i tyhle fobie ti zůstanou dlouho v hlavě. Tedy, kromě jejich názvů, které jsou vážně těžko zapamatovatelné.

Mageirokofobie

Mageirokofobií trpí lidé, kteří mají panický strach z vaření a jakékoli přípravy jídel obecně. Otázkou je, zda lidé trpí skutečně strachem z vaření nebo vařit neumí a snaží se to tímto způsobem zamaskovat. 

Paraskevidekatriafobie

Věříš, že pátek třináctého je opravdu prokletým datem? Ať už je nebo není, je dobré si v tento den dávat pozor. Dvojnásobek to platí pro ty, kdo trpí touto fobií, protože jsou to právě oni, kteří mají z pátku třináctého takový strach, že ani nevycházejí z domova. Máš to stejně?

Peladofobie

Máš obavu z lidí, kteří mají plešatou hlavu? Pak možná i ty trpíš touto chorobou, která se projevuje strachem a absolutním odmítáním lidí, kteří mají na hlavě pleš. Taková pleš není rozhodně nic příjemného, hlavně v zimě, ale co asi dělají lidé, kteří fobií trpí a začnou jim náhle vypadávat vlasy? Řešení je už pak jen na doktorech.

Spektrofobie

Spektrofobie je strach ze zrcadel. Těm, kdo touto chorobou trpí, ale nejde o to, že uvidí sami sebe v zrcadle, jde o strach obecný. A co když je to holka? Dokážeš si představit, jak se taková holka ráno namaluje do školy? Ta teda musí vypadat!

Turophobia

Tak tohle je opravdu kuriozní fobie. Jde totiž o strach ze sýrů. Ano, čteš to opravdu správně. Ať už nemocný trpí hrůzou z jemné italské mozzarelly nebo klasického českého eidamu, není nad dobrou sýrovou pizzu, kterou nepohrdne snad žádný z nás.

Bromidrosifobie

Bromidrosifobie je panický strach z vlastního tělesného zápachu. Tato fobie se dá na jednu stranu pochopit, protože jestli se nemocný myje jen jednou za měsíc, musí mu být ze sebe vážně zle.

Bendofobie 

Bendofobie je strach z práce ve fast foodech. I tuto fobii na jednu stranu chápeme, protože jestli nemocný pracuje jako manažer na vysoké pozici a rázem přijde o zaměstnání, fast food je v takovém případě opravdu děsivou myšlenkou.

Vermifobie

Vermifobie je strach z červů a střevních parazitů. Původ této fobie pramení ze zkušeností v minulosti, takže se dá celkem snadno pochopit. Kdybys měla ve střevě třicet centimetrů dlouhou tasemnici, určitě by ses v budoucnu bála, že ji chytíš zase.

Selachofobie

Selachofobie patří do kategore zoofobií a vztahuje se ke zvířatům. Jde o strach ze žraloků. Lidé, kteří trpí touto fobií se dokonce ani nekoupou k moři, protože mají strach, že budou napadeni. Touto formou fobie, i když jen částečně, trpí určitě každý. Co si budeme povídat, možná i ty si někdy při plavání v moři měla strach, že někde pod tebou plave velký bílý.

Syngenezofobie

Máš někdy obavu ze svých příbuzných a rodinných příslušníků? Možná tě právě přepadla Syngenezofobie, která se vztahuje nejen na vzdálené příbuzné, ale dokonce i na vlastní a nevlastní rodiče. Na jednu stranu se není čemu divit, protože někteří příbuzní jsou vážně šílenci.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 17. 02. 2015   |   Zobrazeno: 13046x

Komentáře

princezna natkaVIP(ANIME!)

Já mám selachofobii bojím se žraloků i v bazénu nebo když vidím žraloka na obrázku začnu hrozně vyšilovat a je mi na omdlení. Vím že to je úplně šílený že se bojím žraloků v bazénu a na fotkách ale já za to nemůžusmajl

princezna natkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Anne O

Mě je nejbližší ze zrcadel...Ti co se taky čumí na horory mě nejspíš pochopísmajl. A ještě něco...proč ta holka co se kouká do zrcadla vypadá jako Samara smajl...No už se vtom nebudu rýpat smajl

Anne OTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Snow CatVIP(Nightcore)

ehm mám česnekofobii, světlofobii, zrcadlofobii (ne ze svého odrazu ale mám strach že tam uvidím něco dalšího, protože se mi to jednou stalo brrr...) a červofobii a loutkofobii smajlsmajlsmajl ale ne že bych začala šílet ´postě mám z toho strach X/

Snow CatTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Čížeček(HLEDÁ SE MOZEK)

Já nejsem normální! Mám totiž strach ze zrcadel, velkých prostorů a žraloků... Žraloků se bojím i v bazénu, který máme na zahradě! Žralok a v bazénu? No... já za tu fobii nemohu! smajlsmajlsmajl

ČížečekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.