Nejočekávanější filmy roku 2016

V roce 2016 se máš opravdu na co těšit. Dvojnásobek to platí, pokud jsi milovnicí filmů od Marvel. Superhrdinové tě zajisté překvapí hned v několika filmech a dokonce se setkáš i s dlouho očekávaným filmem Batman vs. Superman!

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (24.3.)

Film Batman vs. Superman je už teď považován za největší film roku 2016 a důvodů je hned několik. Tím prvním je, že za filmem stojí americké komiksové vydavatelství DC, které je přímou konkurencí Marvelu a fanoušci i filmový kritici netrpělivě očekávají, jestli bude Marvel se svými hrdiny v čele ohrožen. Navíc se jedná o úplně první hraný film, kde se vedle sebe utkají dva superhrdinové v podobě Batmana a Supermana. A co víc, v roli Batmana zazáří Ben Affleck, v roli Supermana zase Henry Cavill. Zatímco se Batman bude snažit dovést Supermana k odpovědnosti a spravedlnosti, vznikne mezi nimi přátelství, které bude mít vliv na základ Ligy spravedlivých. 

Kniha džunglí (21.4.)

Tvůrci Pirátů z Karibiku přináší filmovým nadšencům zcela nový příběh, který ale není tak neznámý a Mauglího ti snad nemusíme dlouze představovat. Mauglího, ještě jako batole, najde na břehu řeky panter Baghíra, který malého chlapce vezme pod svá křídla. Mauglí žije a vyrůstá spokojeně ve vlčí smečce, ale jen do doby, než se v okolí začne objevovat všemi obávaný tygr Šer Chán, který si přišel pro svou kořist. Smečka si začíná uvědomovat, že Mauglího musí vrátit tam, kam ve skutečnosti jako člověk patří. Záchranná mise začíná a Mauglí během své cesty za skutečným domovem potkává nové přátele ze zvířecí říše, kteří mu nejednou zachrání život. 

Captain America: Občanská válka (5.5.)

Občanská válka navazuje na události z Avengers: Age of Ultron – film byl uveden do kin v roce 2015, které měly vliv na celou planetu. Země byla málem zničena, tým Avengers se opět postavil svému úkolu čelem, ale vláda se rozhodla udělat s některými superhrdiny krátký proces. Rozhodla o regulačním zákonu, který registruje všechny superhrdiny bez ohledu na to, zda s tím souhlasí nebo ne. Tým Avengers to rázem rozdělí na dva tábory – na jedné straně stojí Iron Man, který je pro zařazení do registru a na straně druhé stojí Kapitán America, který vládní dohled rázně odmítá. Fanoušci tak budou svědky boje mezi hlavními hrdiny, kteří půjdou tentokrát proti sobě a sami se budou mít možnost rozhodnout, na čí straně budou vlastně stát. Pro kterého Avengera se rozhodneš ty? 

X-Men: Apokalypsa (19.5.)

Napadlo tě někdy, kdo byl ve skutečnosti vůbec prvním mutantem? Kdo byl nejsilnějším mutantem na světě, který se zasloužil o stvoření nových, hodných i zlých, mutantů? Jmenoval se Apocalypse a už od počátku byl uctíván jako samotný bůh. Apocalypse byl vždy jedním z nejsilnějších mutantů, ale teď se opět po tisících letech probudil k životu a načerpal sílu ostatních mutantů, čímž si zajistil absolutní neporazitelnost a hlavně nesmrtelnost. Jeho cílem na nastolit ve světě zcela nový řád, který bude podléhat výhradně jemu a osud celé planety bude záviset jen na tom, jak se proti nejmocnějšímu z nejmocnějších dokážou postavit ti, kteří chtějí udržet svět takový, jaký byl doposud. 

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (26.5.)

Alenka v říši divů uvedená do kin v roce 2010 se konečně dočkala svého pokračování, které proběhne 26. 5. 2016. Pokud si pamatuješ Alenčiny staré přátele, určitě nebudeš muset dlouho přemýšlet nad návštěvou kina, kde se s nimi opět setkáš. Tentokrát se Alenka bude muset vydat na životu nebezpečný závod s časem, protože právě čas je to, co ji nejvíc tlačí. V Londýně se skrz magické zrcadlo dostane opět do Podzemní říše a setkává se s novými přáteli, včetně starého známého Kloboučníka, který přišel o svou velkolepost. Jen Alenka ho může zachránit, ale bude si muset pospíšit, protože Bílá královna Mirana čeká na každou její chybu. 

Hledá se Dory (16.6.)

Konečně je to tady! Tvůrci filmu původně slibovali premiéru už v roce 2015, ale nikdy nebylo zcela oficiálně stanoveno pevné datum. Teď je už všechno oficiální a v České republice proběhne premiéra 16. 6. 2016. Zapomnětlivá malá rybka jménem Dory se rozhodně nevrátí na filmové plátno úplně sama. Společnost jí bude dělat nejen malý Nemo a Marlin, ale i další ryby z mořského světa, kteří se společně s Dory budou snažit o objasnění některých událostí z její minulosti. Myslíš, že Dory společně se svými kamarády nakonec zjistí, kdo jsou ve skutečnosti její rodiče, odkud pochází nebo jak se dokázala naučit velrybsky? 

Den nezávislosti: Nový útok (23.6.)

První snímek Den nezávislosti byl uveden v roce 1996 a už v té době lámal rekordy nejen v návštěvnosti kin, ale hlavně pokud jde o výdělky. Dalo se tak očekávat, že v budoucnu přijdou tvůrci s ještě jedním filmem, ale málokdo tušil, že to budou filmy rovnou dva. Nový útok se očekává v kinech v roce 2016, třetí snímek o rok později, ale datum ani oficiální název nejsou doposud známé. Jedno ale jisté je. Globální katastrofa se neodvratně blíží a hrozí, že všichni na planetě vyhynou. Jen zlomek vyvolených je schopno planetu zachránit a to za pomoci speciální mimozemské technologie, která slouží jako obranný program. 

Legenda o Tarzanovi (7.7.)

Legenda o Tarzanovi je rovněž velmi dlouho očekávaným celovečerním filmem. I když bylo na svět přivedeno už několik filmů, seriálů nebo dokonce hraných a animovaných pohádek, žádný z nich ani zdaleka nedosahovat takové kvality, jako právě tento film. Za režisérské křeslo tentokrát usedl David Yates, který si vysloužil slávu hlavně díky režii několika dílů Harryho Pottera. I z toho důvodu se očekává, že Legenda o Tarzanovi bude naprosto velkolepá. To je ostatně znát i z velmi podařeného traileru. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 05. 01. 2016   |   Zobrazeno: 6147x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Catcat05

Já bych chtěla Hraničářova učně, ale nějak nevím, kdy by to mělo vyjít, už to vázne osm let...

Catcat05To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.